office@bourgas.org    development@bourgas.org
 
Всеки ден
Мартин Петров за бургаската публика
Веднага след края на важния двубой с Беларус, футболист номер 1 на България за 2006 година Мартин Петров даде специално интервю за всички бургазлии. Любезен както подобава на играч от неговата класа, врачанинът отговори на моите въпроси.

Марто, първо честита победа! Като че ли накрая треперихме за 3те точки?
Благодаря, много съм радостен, че спечелихме мача. Вярно е, че накрая имаше някои опасни моменти пред нашата врата, но мисля че като цяло контролирахме срещата. Искам да поздравя и великолепната публика, която въпреки лошото време не спря да ни подкрепя до последния съдийски сигнал.

Спечелихме 6 точки от Беларус. Как виждаш позицията в групата ни след края на двубоя и с оглед предстоящата ни програма?
Наистина постигнахме максимума в двата мача и смятам, че сега отново се връщаме в играта. Много е важно какъв резултат ще постигнем в следващия двубой с Холандия на 8 септември. Сигурен съм че срещата ще е много тежка, но и ние имаме своите шансове. Приемаме след това Румъния в София, така че доста интересни битки ни предстоят. Надявам се накрая България да заеме едно от двете места даващи право на участие на Евро 2008.

Сега след като Мъри Стоилов се връща в Левски, имаш ли предпочитания кой да го наследи на поста националне селекционер?
Не е моя работа да се меся в ръководството на футболния съюз. Аз съм играч, който си върши работата на терена, но съм убеден, че шефовете ще вземат най-правилното решение за това кой да води националния тим.

Постепенно възвръщаш страхотната си форма след контузията. Вкара прекрасен гол. Как се чувстваш здравословно?
Още имам леки проблеми най-вече от това, че съм малко претоварен след няколкото месеца извън зеления терен, но щом играх почти цял мач значи всичко е ОК. Дано тепърва да заиграя на още по-високо ниво и да съм здрав.

Първенството в Испания е към края си. Остават само няколко двубоя. Ще успее ли Атлетико Мадрид да се класира за евротурнирите?
Амбициите на отбора са именно такива и аз съм сигурен, че тимът ще играе наесен в Европа. Все пак това е най-малкото, което нашият класен отбор може, а и е способен да постигне.

Къде ще играе Мартин Петров от новия сезон? Спрягат се няколко отбора, плюс Тотнъм на Бербатов.
Има конкретен интерес не само от Тотнъм, но засега изчаквам края на шампионата в Испания. След това всичко сте стане ясно.

Лятото къде ще си отпочинеш от тежкия футболен сезон, по родното черноморие или в чужбина?
Ако ме питаш за Бургас, може би само ще намина за кратко от там. Иначе с компания смятам да релаксирам някъде по южното черноморие.

Марто, благодаря за интервюто и ти пожелавам само успехи както на клубно така и на национално ниво.
Мерси и бих желал да използвам отдалата ми се възможност да благодаря на всички ваши читатели и бургазлии за подкрепата.


Пусната от: Кирил Евтимов
Дата: 08.06.2007
Час: 11:34
Видяна: 4166 пъти
Рейтинг:

¤Добави коментар

 <<Обратно ^Нагоре
 Времето в Бургас
 Търсене в Bourgas.Org
 Календар
Пон Вто Сря Чет Пет Съб Нед
 
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
 
   «       Май       »
 Последни 5 статии
 Последни 10 новини
  Регистрация на домейн