www.bourgas.org
 
Warning: Smarty error: unable to read resource: "menu_up.html" in /www.storage/bourgas.org/root.old.bourgas.org/libs/Smarty.class.php on line 1102
 
    Всеки ден

Bourgas.Org
Начало
Уеб Каталог
Новини Бургас
Фотогалерия
Новини
Burgas hotels
Школа КАК
Малки обяви
Фото ГАЛЕРИЯ
SMS
Уеб дизайн
Archeology, History
Movies-bg.Org
Property in Bulgaria

Информация
Училища
Фирми
НПО
Кръчми
Прием 2005
Галерии
CHEAP FLIGHTS
Bulgarian Property
Property Bulgaria
Burgas Estates
Bourgas off plan
Men underwear
Urban estates
Хотел 'Бургас'
BgEstates.Org.UK



Бургазлии
Писатели, поети
Художници
Образи и авери
Музиканти
Маневри
Традиции
Златен Мамул
фестивали
Блус Фест'2005
Парти Сервиз, Party service

Бургас
Пристанище
Градът
Общината
Областта
Регионален музей
Летище Бургас
Влакове БДЖ
Bourgas.net
Bourgas.com
Бургас Инфо
Бургас Арт
Карта
РИО образование
Хотели, квартири

Архивни
Музика
В целта
Маниаци
GameZ
Софтуер
Автоборса

Приятели
ФК Нафтекс
Морето.net
Уеб дизайн
Несебър инфо
Мъжко бельо
Поморие
Травъл бюро
Bul Property
Лечев имоти
Hitove.com
BS Tours, Bulgaria
Апартаменти в Слънчев бряг
Нови Апартаменти
Хотел Холидей
Elhovo Property
BULAGIA Travel
Coastal Properties
Black sea estates
Property Sofia
Plovdiv Properties
Property Tarnovo
Stara Zagora Estates
Sliven Properties
Hotel AtiYna
KIMO Real Estate

 
office@bourgas.org    development@bourgas.org
ЕкипътУеб дизайнEnglish  
       Бургазлии / фестивали       
Златен Мамул
http://www.zlaten-mamul.com/

Златен Мамул Двадесет електронни и печатни медии влязоха в люта схватка за приза “Златен мамул”, който ще бъде връчен на пищна церемония в голямата зала на Операта в събота вечерта. Събитие номер 1 на годината започва в 19,30 часа, входът е свободен.
Приключи попълването на анкетните карти с номинациите във всяка медия, а шефовете им ги предадоха за преброяване на гласовете във вторник от нотариус. Няма опасност за подмяна на вота, тъй като всяка карта е подпечатана, прошнурована и поставена в плътен плик. Преброяването ще стане пред свидетели и ще се снима с камера, обещаха организаторите, за да успокоят духовете, че е възможна манипулация.
Наред с ликовете на кандидат-депутатите от днес улиците ще бъдат залети от шаржовия плакат на Мамула, който представлява не особено приятна гледка как журналистка в минижуп, оператор и фоторепортер се бият кой да докопа символа. Проектът за плаката, който е точно олицетворение на настроенията към момента, е дело на художника Калин Димовски, а дизайнът на стилната статуетка е разработен от колегата му Жечо Попов.
Вчера в Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” доайенът на бургаската фотография Месроб Енгибаров откри изложбата на най-големите имена в бургаската фотожурналистика – Миро Златев, Елена Фотева, Румен Раканов, Татяна Стефанова и Иван Гочев.
Утре е генералната репетиция на невижданото досега модно ревю, на което ще дефилират най-изтъкнатите дамски имена в журналистиката. Манекените ще бъдат облечени от дизайнерите Мария Инджова – “Франц Мари”, Милка Мурджева – “Минон”, Деси Москова – “Модус арт” и Ваня Димитрова – “Чар”.


"Златен мамул" се завръща

Група журналисти са регистрирали медийно сдружение с нестопанска цел, за да възродят единствената по рода си награда "Златен мамул", която допреди повече от петилетка се връчваше за най-добър в професията.
Тази година събитието ще бъде през юни и организацията му вече е в ход, съобщи вчера тв режисьорът Стефан Бобойчев, който е сред основните радетели за връщането на традицията.
Първата церемония "Златен мамул" датира от далечната 1995г., когато в Бургас е имало почти два пъти по-малко медии. Идеята се ражда в обстановка на тежка конкурентна война между печатните издания от една страна, и трите кабелни мрежи и ефирната РЕНТ-тв. Като първоначален вариант призът трябвало да се връчва за най-голям медиен гаф и самото събитие да има сатирично-хумористичен характер, съпроводено с грандиозно парти. В хода на подготовката обаче организаторите установяват, че не могат да удостоят с "кочана" само един претендент, оказало се, че само сред журналистите има поне десет разновидности - водещи, репортери, разследващи, публицисти и т.н. А за внимание настоявали и останалите участници, които допринасят за крайния медиен продукт - в радиото - звук, в телевизията - картина и звук, във вестниците - текст, снимка, полиграфия. Така още на втората година разделите стават повече от 20 и по този начин състезанието се разраства във всички сфери, заети с производство на медия.
Най-пищната церемония е през февруари 1999 г., когато се връчват отличията за предходната година. След 2000 г. традицията се преустановява заради остри противоречия между организаторите и преди всичко заради боричканията между политическите лидери от региона кой да блесне с по-голямо присъствие в камерите по време на тържествата.
Като цяло тази инициатива на бургаската журналистическа гилдия се запомни с факта, че състезанието да попаднеш сред номинираните и още повече да получиш приза беше равностойно на оценка/ макар и в някои редки случаи субективна/ за висок професионализъм и гражданска позиция.
В понеделник представители на "Бургас Медиа Груп" са депозирали при кмета регламента за предстоящата церемония и са го помолили да съдейства. Паметливи припомнят, че по принцип градоначалникът се изявяваше като патрон на мащабното събитие, но засега не е известно дали ще му бъде предоставена водеща роля.
Тъй като церемонията съвпада с предизборната кампания, се очаква в шоуто да се включат претендентите за народни представители, техните национални лидери, партиите и доста от големите фирми и частни предприемачи, търсещи рекламна изява.
Предвижда се фотоизложба на печатните медии и модно ревю с манекени, които ще излъчат самите медии. Същинската церемония по награждаването ще се състои в бургаската опера, с импозантен декор и с медийна стилистика. На сцената ще се появят и известни поп- и рокизпълнители.
Очаква се гостите на церемонията и на котейла след нея да надхвърлят 500 души.

Черноморски Фар
фестивали Златен Мамул
Бургазлии фестивали Златен Мамул

 <<Обратно ^Нагоре
 Времето в Бургас
 Търсене в Bourgas.Org
 Календар
Пон Вто Сря Чет Пет Съб Нед
 
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
 
   «       Май       »
 Последни 5 статии
 Последни 10 новини
  Регистрация на домейн