Трафик инфаркт, Bourgas, Burgas - Information about Bourgas, Bourgas news.  Bourgas, Burgas, Бургас  - Bulgaria city on the Black Sea coast www.bourgas.org
 
   Home  Home       The team  The team       Web design Burgas  Web design Burgas    Bourgas.Org на български език  Български           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Burgas News
    Art and Culture
    Business
    Ahead
    Crime
    Politics
    Bourgas News
    Exhibitions
    Your Opinion
  Bourgas.Org
   
  Bourgas  Bourgas
  gallery  gallery
  Web Directory  Web Directory
  Bourgas city  Bourgas city
  web catalogue  web catalogue
  Free Adds  Free Adds
  Bars, Pubs  Bars, Pubs
  At Theatre  At Theatre
  At The Opera  At The Opera
  Bourgas
  Burgas Small ads  Burgas Small ads
  Bourgas lakes  Bourgas lakes
  NIKULDEN  NIKULDEN
  Black Sea  Black Sea
  Bulgaria Numbers  Bulgaria Numbers
  Burgas Municipality  Burgas Municipality
  Burgas  Burgas
  Burgas citizens  Burgas citizens
  Location  Location
  History  History
  География  География
  Mayors  Mayors
  Art and culture
  Art Schools  Art Schools
  Burgasfoto.com  Burgasfoto.com
  Bourgas Exibitions  Bourgas Exibitions
  Bourgas Art  Bourgas Art
  Archeologia  Archeologia
  Art gallery  Art gallery
  Musicians  Musicians
  Museums  Museums
  Manevra  Manevra
  Bourgas Opera  Bourgas Opera
  Poets  Poets
  Literature  Literature
  Dance Art  Dance Art
  Theatre  Theatre
  Traditions  Traditions
  Artists  Artists
  Clubs  Clubs
  Cinema  Cinema
  Православен календар  Православен календар
  Business
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Bourgas Shops  Bourgas Shops
  Archives  Archives
  Бианес в Бургас  Бианес в Бургас
  Bourgas Services  Bourgas Services
  Professionals  Professionals
  Web design  Web design
  Companies in Burgas  Companies in Burgas
  Institutions  Institutions
  Marine Business  Marine Business
  Избори 2009  Избори 2009
  Banks,  Banks,
  Transport  Transport
  The mayors  The mayors
  Burgas Council  Burgas Council
  ELECTIONS 2007  ELECTIONS 2007
  Friend
   
    Selection
    Hotels in Bulgaria
    Love Predictions
    MAISTORITE.COM
    Link Exchange
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Bourgas Ads
    Pictures
    DIRECT Shot
    Music - archive
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Sandanski
RSS емисия с последните новини

[ Bourgas Forum ] [ Submit site ] [ Free Ads submit ] [ ] [ Add Trip or cruise ] [ Add Photo ] [ Blog ]


Today News  News Archives  Предстоящи събития  Последно от форума
Most viewed last 24 hours:        News    Catalogue 
Най-четеното за последните 30 дни:    News    Catalogue 
Трафик инфаркт, Bourgas, Burgas

Туристическият сезон започна – силен или слаб е без значение – Бургас не може да се справи с домашния си трафик, а внесеният отвън, дори само 10% допълнително, това лято ще го довърши. Цялостната му транспортна схема продължава да е от дълбоко и трайно вкоренен селски тип. А всичките козметики (дори като бройки – мизерни) са не повече от политически манифестации и демонстрират интелектуално и инженерно безсилие. Ще рече човек, че тук са се сбрали най-некадърните управници и пътни инженери на Балканския полуостров!
Ще се спрем на няколко знакови ексцеса, трупани през годините и до днес от политически разноцветни управи.


Еднопосочно движение или паяци!?


При идиотското състояние или направо казано липсата на каквато и да било градоустройствена концепция за Бургас от десетилетия и съответно умопомрачителното презастрояване на градския център, набъбнал с разгърната жилищна площ поне три-четири пъти; с респективното нарастване числото на принадлежащите автомобили; при все същите тесни, закътани като за крайморски град улички; превръщането на подблоковите гаражи в магазини и ателиета; липсата на каквито и да било паркинг площи, първата и абсолютно неотложна животоспасяваща мярка трябваше да бъде въвеждането на твърда организация на еднопосочно движение на територията на целия център, подобно на столицата.
Нищо такова не се случи. Обявиха се само няколко подобни улички в целия град, после някои от тях бяха върнати към двупосочност и кашата стана пълна. Не стига, че половината пресечки към главните артерии са запушени от време оно, я с павилиончета, я трафопостове, я просто със грозни бетонни саксии, но и тез,и които са отворени, са оставени на само себе си.
Да вземем за пример случаят с ул. Сливница. Движението по нея бе организирано еднопосочно от бул. Мария-Луиза към ул. Христо Ботев. Дотук добре. Само че според принципите на еднопосочното градско движение, следваше най-близката успоредна също да е еднопосочна в обратната посока, за да се разпредели трафика. Но не би. Вероятно някой ще възрази, че ул. Фердинандова играе тази роля, но това е неприемливо за движещите се откъм бул. Сан Стефано и нарушава принципа на икономичността. Простото решение е поставянето на няколко табели със знак В1 на ул. Княз Борис І, с което същата ще бъде превърната в еднопосочна и ще позволи бързото изтегляне и разпределение на потока от ул.Христо Ботев към бул Мария-Луиза. Очевидно? Несъмнено, но не и за умниците от съответния отдел на общината. Впрочем същото се отнася и за тесни улички като ул. Александър Велики.
Още един пример – ул. Стефан Стамболов/ул. Славянска в посока от Съда до пл. Кирил и Методий е еднопосочна. Би следвало ул. Трайко Китанчев, която е следващата успоредна в посока от ул. Кирил и Методий до гимназията също да е последователно еднопосочна, но не е. По уличката са паркирани коли и то двете страни и когато в тесния проход влязат от едната и другата страна автомобили, бедна ви е фантазията за шофьорската лексика, която се лее, изгорелите газове от работещите двигатели и изгубеното време. С ремонта на ул. Републиканска стана ад. Впрочем, пропуснах да посоча, че същото е положението и на вече цитираната ул. Княз Борис І.
Предполагам, че практически с всяка една уличка в стария Бургас може да се даде същия пример. Йоан Многогодишни бе обстоятелствено обругаван за затапването на центъра, вследствие на липсата на всякаква организация в движението. Новата кметска администрация обаче ни представя същата неграмотност и безхаберност. Ситуацията дори изглежда още по-жалка, защото вместо да имат наум лошия пример на предшествениците си и да се заемат да решат проблема, което е въпрос на няколко месеца и не толкова много средства, те безсрамно изимитираха Йоана и отново пуснаха паяците. При това докараха нови!
Въпросът с паяците не е дребен, а жалонен въпрос! Това е въпрос на принципи и морал – човешки и политически. Едно управление, което не си мърда пръста дори с евтини и палеативни мерки (като посочената реорганизация към еднопосочно движение!), липсва му каквато и да е  визия и най-важното започнати мащабни проекти за решаването на въпроса с паркирането, няма моралното право да тормози, унижава и ощетява гражданите с демонстративна репресивна простащина, каквато е практиката на „техническото средство” паяк.


Циреят на пл. Трапезица


Шапки долу! пред бургаската пътно-инженерна  дивотия и пред лакейския или корумпиран сурат на бургаските градоначалници. Хвърлиха се наши грешни пари, месеци се реконструира отсечката от гумаджийното „Европа” до светофара в направление Созопол-София. Погледнете какви каскади трябва да правят завиващите наляво към ул.Одрин, катерейки се върху бордюрите на средната разделителна ивица! Докато четириосните камиони и автобусите не ги забиха дълбоко в земята, образувайки отново калище. Погледнете дали завиващите надясно могат да се доберат до съответната лента! И тапата е готова. Защо, гениални проектанти, защо общински бюрократи? Като вдясно от платното има огромни свободни площи, заети от безсмислени тротоари и райграсни петна, от които трябваше да се вземат не повече от 5-6 метра, за да се изградят 4 нормални стандартни ленти за движение, което би отпушило напълно потока. Хвърлиха се толкова средства и накрая резултатът – нулев. Или и там някой открадна парите?
А какво да кажем за скъпото и прескъпо кръстовище с нови светофарни уредби, изградено единствено и само, за да си надвият на масрафа собствениците на хипермаркета „Била”. На Трапезица – светофари  –  сто метра по-надолу пак светофари, и това на основната пътна артерия в града, част от международен път! Естествено, че светофарите, поставени в чест на Великата Била, повече никога не проработиха. Робска чупка в кръста или пак някой напълни гушката?
За тези свинщини трябва да се потърси отговорност. Защото сега, само няколко години след като се изсипаха самосвал пари за тази реконструкция на кръстовището, ще трябва отново да се бръкнем за да оправим поразиите, т.е. всичко да започне отначало. А трябва и да ги дискутираме публично, защото


аналогична попара се заформя

и на бул.”Захари Стоянов” (бивш „Тодор Грудов”). Без да имаме претенции на големи познавачи, изхождайки единствено от логиката на здравия разум, вече ужасено можем да извикаме: „Сбогом трета ленто!” на суперафиширания проект за разширяване на булеварда и отпушване на движението от и към Меден рудник. Който минава често оттам с интерес е следил мудната работа по реконструкция на участъка. Още след като взеха да заобикалят стълбовете на тролейбусната мрежа и не се видяха никакви наченки на нови постаменти, където да ги преместят, за да се отвори третата лента изпаднахме в недоумение. Но с поставянеуто на бордюрите миналата седмица стана ясно – от разклона за Горно Езерово до самия комплекс трета лента няма да има. Просто платната са тесни, а единственото уширение бе премахването на разделителната ивица, която бе не повече от метър. Онези с авто-баданарката, дето вапцват осевите линии може и да начертаят три ленти, но изправят ли се един до друг тролей и камион смятайте, че заеха цялото платно – толкова, това са реалностите. А звучеше красиво и модерно и най-вече с грижа за обикновения човек...
Че нали, божем ти, имаше достатъчен бюджет да се изгради тази прословута реконструкция, ще каже някой! Имаше, но къде са парите? Това е вечният въпрос...


В-К ДЕСАНТ
http://www.desant.net/28.06.2009 09:31
Ключови думи: Бургас, движение, еднопосочно, улички, Трапезица, реконструкция
Bookmark and Share Subscribe
6025 0 Add Comment
   No comments exist


Ваклин Стойновски: Не искам просто да съм кмет, залогът е много по-голям

News content
Атака вади конкурент на Николов за кмет
Атака ще има свои кандидати за кметове във всички общини в областта, включително и в Бургас. Ще участва в ...
News content
нови улици и паркоместа в „Славейков” и „Изгрев”
Нови алеи и паркоместа в бургаските комплекси Лазур  и Славейков обещава нашият кмет Димитър Николов. ...
News content
Новият избирателен кодекс Централизация и потискане на Демокрацията.
За пореден път, правителство нарушава принципите и предизборните обещания, с които е получило доверието на ...
News content
Бургас и Краснодар подновиха своето побратимство
Делегация от Община Бургас, водена от зам.-кмета Красимир Стойчев, взе участие в празненствата по случай ...
News content
Община Бургас търси инвеститор за изграждане на спортен комплекс чрез образцово ПЧП
Община Бургас е символичен домакин на конференция-семинар на тема „Публично-частните партньорства – ...
News content
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на ...
News content
Областният управител Константин Гребенаров назначи проверка във връзка с писмо - сигнал от г-н Атанас Терзиев – общински съветник в ОбС – Несебър.
На 8.10.09г. на вниманието на областния управител  Константин Гребенаров постъпи писмо - сигнал от Атанас ...
News content
Правителството иска да смачка БСП е заявил Сергей Станишев В Бургас
„БСП се нуждае от сериозно обновление във всички аспекти на своето съществуване в България, предвид ...
News content
Контраразузнавач става областен на Бургас
55-годишният бивш контраразузнавач Константин Гребенаров е назначен за областен управител на Бургас. В ...
News content
СДС взе в Бургас решение да подкрепи кабинета на ГЕРБ
Сините нарекоха несериозни обвиненията на профл Божидар Димитров, че в техните редици има двама агенти на ДС ...
News content
Напускат ДПС в очакване на Ружди Хасан
Общинският съветник Байчо Байчев излезе от групата на Доган, местният парламент още без шеф Общинският ...
News content
Бургас: мажоритарен вот - Резултати от избирателен район Бургас 2 към 07:20 часа при обработени 100.00% протоколи на СИК в РИК
Разпределение на действителните гласове по кандидати № Кандидат Партия / Коалиция / ...
News content
Политиката няма място в и върху бургаските училища!
Изключително съм възмутена от факта, че нездравите политически страсти успяха да изцапат, в буквалния ...
News content
Леви партии подписаха областно коалиционно споразумение в Бургас
Областните ръководства на БСП, Партия Български социалдемократи, Партия „Движение за социален хуманизъм”, ...
News content
Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие Дневен център за членове на военнопатриотичните съюзи в гр. Бургас
Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие утре, 22 май, Дневен център за членове на ...
News content
Декларация на Зелена партия - Българските зелени във връзка с отказа й от участие в изборите за Европейски парламент
Като наследник на демократичните идеи на първите дисидентски организации - Сдружение Екогласност от 1989 ...
News content
Георги Иванов - човекът на Яне в Бургас
Когато преди година и половина се появиха големи билбордове с лика на костюмиран мъж със строг поглед и ...
News content
Любомир Пантелеев и Маруся Любчева оглавиха общинската листа за НС и ЕП
Любомир Пантелеев оглави  листата за народни представители. Това стана на второто заседание на 18-та ...
News content
Вълчо Чолаков ще води кандидат-депутатската листа в Бургас
Общинският лидер на СДС в Бургас Вълчо Чолаков ще води листата от кандидати за народни представители във ...
News content
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 14.07.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Carevo News

·  Sofia News

·  Varna

·  Plovdiv

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  ATAKA

·  The Greens

·  GERB

·  Bulgarian Socialist Party

·  PR

·  European Union

·  Burgas Municipality

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Morning News

·  Your Opinion

·  FAKTOR Newspaper

·  Architecture

·  Bourgas News

·  False register

·  Sozopol News

·  Nessebar News

·  Pomorie News

·  News - Bulgaria

·  Wolrd News

·  TARGET. Marko Bonev production

·  Thougtings, with Peter genchev

·  Art and Culture

·  Traditions

·  Exhibitions

·  Institutions

·  Business

·  Tourism

·  Real estate

·  Politics

·  Ecology, health care

·  Education

·  Folks and Fellows

·  Technology

·  Science

·  Sport

·  Job

·  Crime

·  Православен календар

·  Snob

·  Bourgas.Org Friends

·  Ahead

·  Elections

  Internet Services
 
  ·  namerih dot com

  ·  State Newspaper

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Bourgas Airport

  ·  Bourgas Port

  ·  E-mail to SMS

  ·  Water Supply Bourgas Inc

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юли 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
01
02
03
04
05
06
07
28
08
09
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
:

:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2007 Copyright Bourgas.Org     Privacy Policy     Advertise with Bourgas.org     Contacts     Burgas     Varna     Web development

curved-stepdown