Откриване и основни теми на пленарната сесия на ЕП в Страсбург (20-23 октомври)  - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Откриване и основни теми на пленарната сесия на ЕП в Страсбург (20-23 октомври)

Сред законодателните акценти на пленарната сесия на ЕП в Страсбург (20-23 октомври) са докладите за летищните такси и защитата на децата в интернет, както и директивата за използване на екологични и енергийно ефективни превозни средства. На 21 октомври френският президент Никола Саркози ще представи пред депутатите резултатите от провелия се миналата седмица Европейски съвет, а на 22 октомври ще бъде връчена наградата за кино на ЕП. Депутатите ще разгледат също разводите при смесени бракове. 

Бюджет 2009 на ЕС: политическите ангажименти на Съюза трябва да се спазват. ЕП ще гласува на първо четене проектобюджета на ЕС за 2009 г. Депутатите от Комисията по бюджети гласуваха за увеличение на повечето от сумите, тъй като според тях намаленията, извършени от Съвета, ще направят невъзможно изпълнението на поетите ангажименти от ЕС. Сред приоритети за 2009 г. са борбата с климатичните промени, социалното измерение на ЕС и сигурността на гражданите. Бюджетът възлиза на 136 милиарда евро за поети задължения и 124.5 милиарда евро за плащания.

Никола Саркози ще представи пред депутатите резултатите от Европейския съвет. На 21 октомври френският президент Никола Саркози ще представи пред Европейския парламент резултатите от провелия се на 15 и 16 октомври Европейски съвет в Брюксел. След това депутатите ще проведат дебат по темата. На 8 октомври ЕП вече обсъди предстоящия Европейски съвет, като отдели особено внимание на задълбочаващата се световна финансова криза.

Разводи при смесени бракове. В коя държава-членка трябва да се извърши разводът при брак между съпрузи с различна националност? Предложението за регламент, което ЕП ще гласува на 21 октомври, ще позволи да се избегнат множеството конфликти, възникващи при 170-те хиляди "трансгранични" развода всяка година в ЕС, относно избора на държава-членка, в която да се извърши процедурата. Поради блокирането на регламента в Съвета, 9 държави-членки, сред които и България, искат да започнат по въпроса засилено сътрудничество помежду си.

Директива насърчава публичния сектор да купува екологични превозни средства. Предложението за директива, което ЕП ще гласува на 22 октомври, иска да насърчи използването на екологични и енергийно ефективни превозни средства, като задължи публичния сектор и някои оператори да вземат под внимание не само цената, но и влиянието върху околната среда на превозните средства, които те смятат да закупят.

 

Защита на подрастващите в интернет. Децата и тийнейджърите са сред най-пристрастените интернет потребители - тийнейджърите между 12 и 15 години например прекарват най-малко три часа на ден пред компютъра - но не са наясно с опасностите, произтичащи от определени сайтове или материали: не става въпрос само за материали, съдържащи детска порнография или насилие, но също така и за риска те да станат жертва на кибертормоз или сексуално ухажване. ЕП ще гласува на 22 октомври нова програма, която да предпазва децата от подобни рискове.

 

Доклад на Душана Здравкова за дейността на Европейския омбудсман през 2007 г. Службата на Европейския омбудсман е получила през 2007 г. 518 допустими жалби, или с 4% повече от 2006 г. Въпреки това, тези цифри не задоволяват депутатите и те искат провеждане на активна информационна кампания сред европейските граждани, която да разясни по-добре функциите и компетенциите на Омбудсмана. ЕП предлага също да се създаде общ интернет сайт на европейските институции, който да насочва гражданите направо към институцията, в чиито компетенции попада разглеждането на техните жалби.

 

Принципи при определяне на летищните такси. ЕП най-вероятно ще приеме на второ четене на 23 октомври предложение за директива, определяща основните принципи, които трябва да се спазват от летищните оператори при определяне на летищните такси. С нея се цели да се попречи на някои летища в Европа да злоупотребяват със своята доминираща позиция на пазара, като по този начин директивата трябва да допринесе за хармоничното развитие на летищния сектор в Европа. Директивата ще се прилага за летища с годишен трафик над 5 милиона пътници.

 

ЕП иска опростяване и рационализиране на политиката на сближаване. В доклад относно управлението на регионалната политика ЕП настоява да се използват максимално възможностите за интегрирано финансиране от различните фондове на ЕС за регионално развитие, както и да се засили децентрализацията в планирането и осъществяването на тази политика. Депутатите искат да се направи оценка върху възможността за сливане след 2013 г. на различните фондове от политиката на сближаване, както и да започнат незабавни действия за нейното опростяване и рационализиране.

 

Споразумение за стабилизиране и асоцииране между ЕС и Босна и Херцеговина. На 23 октомври европейските депутати ще гласуват сключеното на 16 юни 2008 г. Споразумение за стабилизиране и асоцииране между ЕС и Босна и Херцеговина, което представлява първата крачка към членството в ЕС, ако страната изпълнява критериите от Копенхаген.

 

Наградата за кино на ЕП ще бъде връчена на 22 октомври в Страсбург. На 22 октомври в Европейския парламент в Страсбург ще се състои официалната церемония по връчването на Наградата за кино на ЕП (Награда LUX 2008). На церемонията ще присъстват режисьорите на трите номинирани филма: Jean-Pierre и Luc Dardenne ("Мълчанието на Лорна"), Kornél Mundruczó ("Делта") и Miroslav Janek ("Гражданинът Хавел"). Спечелилият филм ще бъде субтитриран на 23-те официални езици на ЕС, като стойността на наградата съответства на 87 000 евро.21.10.2008 08:01
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
1977 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Корупцията държи България на опашката
Докато в България има корупция и организирана престъпност, страната винаги ще е на опашката в Европа, каза ...
текст на новината
Еврософрата
Кръгла маса „Състояние на усвояването на средства от европейските фондове в Р България”, организирана от ...
текст на новината
проблем от общонационално значение
Усвояването на Европейските фондове се превръща в проблем от общонационално значение се твърди в становище ...
текст на новината
Надежда Нейнски алармира за рисковете пред демокрацията в бившите комунистически държави
На откриването на редовната пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург Надежда Нейнски говори за ...
текст на новината
Мария Неделчева в Конго
Мария Неделчева в Конго: Няма смисъл да започваме големи проекти, ако взетите мерки и програмите  за ...
текст на новината
Кристалина Георгиева европеец на годината
Българската еврокомисарка Кристалина Георгиева е европеецът и еврокомисарят на годината в годишната ...
текст на новината
Без допълнителни привилегии за длъжностните лица в Европейската дипломатическа служба поиска Надежда Нейнски
Евродепутатът настоява в становище за Статута за длъжностните лица на ЕС за спазване на географска ...
текст на новината
BUSINESSEUROPE призова ЕС да подкрепи усилията на Украйна за подобряване на бизнес средата и преодоляване на проблемите с транзита на руски природен газ за Европа
„По повод предстоящата на 4 декември политическата среща на върха между ЕС и Украйна бих  искал да ...
текст на новината
Свобода на информация в Италия и други страни от ЕС: резолюцията беше отхвърлена
По време на гласуването в Европейския парламент не беше постигнато мнозинство по нито едно от деветте ...
текст на новината
Наградата за журналистика на ЕП ще бъде връчена този четвъ
Втората годишна награда  на Европейския парламент  за журналистика ще бъде връчена в  четвъртък, 15 ...
текст на новината
Разпределение на българските евродепутати по парламентарни комисии
Днес  на сесията на ЕП беше гласувано разпределението  на европейските депутати по 22-те ...
текст на новината
Jerzy Buzek е новият председател на Европейския парламент
Днес  на учредителната  сесия на Европейския  парламент в Страсбург Jerzy Buzek (ЕНП  ...
текст на новината
Трима заместник-председатели на европейския парламент бяха избрани на първи и втори тур
След  като по-рано днес избраха  председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за ...
текст на новината
Полският проект "YOUrope needs YOU" спечели Европейската младежка награда „Карл Велики” 2009
Председателят на ЕП Hans-Gert Pöttering и председателят на Фондацията за международната награда "Карл Велики" Michael ...
текст на новината
ЕП проведе дебат за подготовката на Европейския съвет на 18 и 19 юни
По време на днешния дебат в Европейския парламент относно подготовката на Европейския съвет, който ще се ...
текст на новината
Реджио Старс - Европейска награда за иновативни регионални проекти
Инициативата на Генерална дирекция „ Регионална политика” цели осъществяването на обмен на добри ...
текст на новината
Ден на Европа - отвътре и отвън
 На 14 април 2009 г., от 9.30 часа, в „Шератън София Хотел Балкан”, зала „Сердика”, ще се проведе дискусионен ...
текст на новината
политиката на сближаване е една необходима и полезна политика
Изказване на българския депутат в ЕП Евгени Кирилов (ПЕС) на дебата относно политиката на сближаване на ...
текст на новината
Многоезичието: преимущество за Европа и обща отговорност
ЕП прие доклад относно насърчаването на многоезичието и необходимостта от изучаване на чужди езици в ЕС, ...
текст на новината
Европейската комисия да увеличи от 3 най-малко на 5% размера на средствата, използвани за подобряване на ефективността на жилищата
Атанас Папаризов, докладчик по становището на комисията по промишленост, изследвания и енергетика. - ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 08.04.2020 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      април 2020      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
14
30
31
01
02
03
04
05
15
06
07
08
09
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown