Технологията, ключ към превръщане на европейските въглища в по-чиста енергия   - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Технологията, ключ към превръщане на европейските въглища в по-чиста енергия

GE Energy представя стратегия  за по-чисти въглищни технологии по време на Coal-Gen Europe 2009
Катовице, Полша --1 септември 2009 г. – За да отговори на енергийните и екологични предизвикателства, Европа продължава да търси по-чисти решения за използване на един от най-разпространените енергийни източници – въглищата. Полша, която играе централна роля за задоволяване на европейските енергийни нужди от въглища е домакин на Coal-Gen Europe 2009, специализирано търговско изложение, което днес отваря врати в Катовице. По време на Coal Gen-Europe, GE Energy ще представи опита и разработките си в сферата на някои от най-ключовите технологии, които са от огромно значение за бъдещето на индустрията.
Полша е осмият по големина производител и износител на въглища в света. Енергийната система на страната е най-голямата в Централна и Източна Европа по отношение на инсталирани мощности. Освен това въглищата продължават да бъдат доминиращият горивен източник за производство на електроенергия, даващ 90% от цялата електроенергия, произвеждана в Полша - най-високият процент в Европейския съюз.
„Въглищата продължават  да играят основна роля в осигуряването  на надеждна и достъпна електроенергия, както в Полша, така и в цяла Европа. GE Energy е решена да предоставя на клиентите си технологични решения, които превръщат този изобилен горивен източник в по-чист и ценово ефективен източник на енергия”, заяви Род Кристи, Президент на GE Energy за Централна и Източна Европа, Русия и ОНД.
От 1992 г. насам GE е сред водещите мултинацонални компании, опериращи на полска територия, като днес в страната работят 10 000 души в компанията. Полша е и дом на Центъра по инженерен дизайн (ЦИД) на GE, един от глобалните технологични центрове на компанията. ЦИД е създаден през 2000 г. въз основа на Споразумение за инженерно сътрудничество между GE и Варшавския авиационен институт. В момента в ЦИД работят 800 души, които подпомагат множество дейности на GE, включително на GE Energy.
На Coal-Gen Europe 2009 GE представя два технически доклада: „Премахване на селена в отпадните води от процеса на десулфуризация на каменовъгления дим чрез използване на биотехнологията ABMet на GE” от Жан-Люк Буе, мениджър горивни технологии за Европа, Близкия изток и Африка в подразделението GE Water във Франция; и „Посрещане на предизвикателството за декарбонизация на горивата с помоща на турбините на синтетичен газ” от Боб Джоунс, старши продуктов мениджър за синтетично-газовите турбини на GE Energy. 
Също така GE ще демонстрира експертния си опит в няколко, жизненоважни за бъдещия успех на индустрията, въглищните технологии, като: 
Производство  на енергия от минен  газ на мястото на образуването му. Все повече от действащите мини в Полша и други източноевропейски страни стават увеличават ефективността си, и едновременно с това намаляват въздействието си върху околната среда, включително това от изпускане на , богати на метан, газови емисии. Чрез оползотворяването на минния газ на мястото на образуването му като „безплатен” горивен източник, сертифицираните по ecomagination газови двигатели Jenbacher на GE произвеждат ценово ефективна електрическа и топлинна енергия, за нуждите на минните работи, , както и за износ към местната електроенергийна и топлоенергийна системи. 
 
От април 2008 г. една от когенерационните системи Jenbacher JMS 612 на GE използва отделяния при добива на антрацитни въглища газ метан, за да генерира 1,8 мегавата електроенергия и 1,8 мегавата топлоенергия в полската мина Бориня, разположена на 300 км югозападно от столицата Варшава. Преди това собственикът на Бориня е употребявал малка част от минния газ, като чрез изгарянето му са били захранвани бойлерни инсталации за отопление, а остатъкът от газа е отивал в атмосферата. След внедряването на когенерационната система Jenbacher на GE сега мината улавя и оползотворява по-големи количества метан за комбинирано производство на енергия, в съответствие с целите на ЕС за енергийна ефективност. 
Технология  за производство на електроенергия чрез Интегриран цикъл комбиниран с газификация (IGCC). GE е лидер в развитието на технологията IGCC с възможност за улавяне на въглеродните емисии за съхраняването им или за употребата им в подобряване на добива на петрол. Сертифицираната по ecomagination технология IGCC прави възможно използването на големи количества въглища за генериране на електроенергия при по-ниски емисии в сравнение с традиционната технология на базата на пулверизирани въглища. 
В рамките на ЕС, Полша има най-висок дял на електроенергия, произведена от въглища, което означава, че страната е и с най-голям потенциал за внедряване на технологии, подпомагащи улавянето и съхраняването на въглероден двуокис. През 2006 г. GE основа своя Европейски център по качество при добива на енергия от въглища / Център за инженерен дизайн във Варшава, за да положи основите на една по-широка употреба на технологията IGCC в Полша и в целия Европейски съюз.

Парни турбини: С набор от повече от 6,300 инсталирани и такива за които е сключен договор за изработка парни турбини, GE е световен лидер в проектирането, развитието и приложението на технологиите на парни турбини. Парните турбини на GE могат да бъдат открити практически във всякакви видове електроцентрали – в използващите изкопаеми горива, в тези с комбиниран цикъл, в прилагащите IGCC, в интегрираните водни електроцентрали, в индустриалните, нефтохимическите и ядрените електроцентрали на планетата.
 

Връзката  между енергията  и водата / Системи за регенериране и пречистване на вода: Цяла Европа се нуждае спешно от значителни инфраструктурни инвестиции за намаляване на екологичния ефект от използването на огромни водни ресурси при производството на електроенергия с цел подпомагане на устойчив икономически растеж. В рамките на ЕС делът на потребяваната вода за нуждите на енергопроизводство е 44% от общото потребление на вода
 

Сертифицираните по ecomagination системи за свръхчиста регенерация и обработка на водата на GE помагат на операторите на електроцентрали сериозно да намалят потреблението на вода и да се съобразят с все по-строгите регулаторни изисквания за качеството на въздуха, като в същото време увеличат своята производителност. Третирането на водата и всички подобни услуги, осигурявани от GE, се грижат за това да се контролират отделянето на течни и твърди отпадъци при изгарянето на въглища, като в същото време се увеличава ефективността от използването на този горивен ресурс.


Енергийни услуги: Операторите на електроцентрали непрекъснато търсят начини да оптимизират съществуващите си инсталирани мощности и да си осигурят по-голяма ефективност, особено във времена на икономически предизвикателства. GE предлага широка гама от иновативни решения, подпомагащи жизнения цикъл на даден продукт, с цел подобряване на експлоатацията, управление на разходите и повишаване на производителността. Например GE сътрудничи с операторите на въглищни топлоелектроцентрали като им предлага оборудване за парни турбини, с което се увеличава значително както ефективността, така и производителността на генериращите мощности. Сред предлаганите решения са пакета „Ниско налягане” (Low Pressure), както и парогенераторната технология „Компактен пакет” (Dense Pack).
 

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е един от водещите световни  доставчици на технологии за  производство и доставка на електроенергия. Приходите на компанията през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.


За GE

GE е диверсифицирана  глобална инфраструктурна, финансова  и медийна компания, чиято основна  задача е да се справя с  ключови за съвременния свят нужди. От енергия, вода, транспорт и здравеопазване, до достъп до пари и информация, GE обслужва свои клиенти в повече от 100 държави, а за компанията в световен мащаб работят над 300 000 души. За повече информация, посетете уеб сайта на корпорацията, на адрес http://www.ge.com. Мотото на GE е „Въображението в действие” (Imagination at Work).02.09.2009 10:33
Ключови думи: енергийни,
Bookmark and Share Subscribe
10995 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
BASF достигна рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания
BASF достигна  рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания. Пълен напред за лидера в ...
текст на новината
Пускат марка, посветена ан международната олимпиада по математика
Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за ...
текст на новината
Откриха най-големите срещани досега прости числа
Според майсторите, този факт ще се отрази значителнона ефективността на системите за шифриране, не знаем ...
текст на новината
Второ място за българин на международно състезание по компютърни мрежи
Българинът Николай Николов, който е студент IIри курс във Факултета по математика и информатика на Софийски ...
текст на новината
Броят на сайтовете превиши 160 милиона
С 4,5 милиона е нараснал броят на сайтовете през февруари, сочат данните от регулярния доклад на компанията ...
текст на новината
Покажи ми твоите Favourites, за да ти кажа какъв
В последно време се заговори за следене на онлайн комуникациите и активността на потребителите в Интернет. ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 19.06.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юни 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
22
27
28
29
30
31
01
02
23
03
04
05
06
07
08
09
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30
27
1
2
3
4
5
6
7


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown