BASF достигна  рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
BASF достигна рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания

BASF достигна  рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания. Пълен напред за лидера в химическата индустрия


 Иновациите осигуряват устойчив растеж за BASF и дългосрочен успех на клиентите на компанията
 Химическата индустрия има решителен принос за бъдещата благоприятна за климата мобилност 
 В Технологичния институт в Карлсруе ще бъде открита съвместна лаборатория за акумулатори и електрохимия

През 2010 г. разходите за развойна дейност (R & D) на BASF достигнаха нови нива от почти милиард и половина евро (за предходната 2009 г.: 1,40 млрд. евро). „Компанията отдава голямо значение на приемствеността в научноизследователската и развойна дейност и допълнително увеличава инвестициите, въпреки трудните времена”, каза д-р Андреас Краймайер, член на УС на BASF и говорител на “R & D”, на пресконференция на компанията на 4-ти февруари, 2011 г. в Лудвигсхафен. "Научните изследвания и развитие са фундаментални за нашето бъдеще. Ето защо и през 2011 г., Годината на химията, BASF ще продължи да инвестира в развойна дейност все повече”, подчерта още Краймайер.

Повече от 9 600 са служителите, работещи в националните и международни екипи по около 3000 проекта, насочени към намирането на отговори на предизвикателствата на бъдещето. Със своите нови продукти, процеси и решения BASF е важен двигател на иновациите за почти всички сектори на промишлеността и помага на своите клиенти да постигат успехи в дългосрочен план. "Ние участваме в около 1900 съвместни проекта в световен мащаб. Този международен опит ни помага да въвеждаме иновациите на пазара много по-бързо. Дава ни голямо предимство в глобалната конкуренция", добавя още говорителят.

Основните предпоставки за успешните научни изследвания са правилния избор на стратегически научноизследователски теми, отличното управление на проекти и доброто функциониране на инфраструктурата. За 2010 г. например, BASF си постави за цел да генерира продажби от 6 милиарда евро на нови и подобрени продукти и приложения, които са на пазара по-малко от пет години. Компанията надхвърли тази цел със значителна разлика. Един такъв продукт е новият хербицид Kixor ®, който се превърна в истински хит. Ново поколение катализатори, разграждащи азотните окиси от отработените газове на дизеловите превозни средства, също дадоха своя принос. Ето защо ние гледаме оптимистично в бъдещето: до 2015 г., BASF ще генерира между 6  и  8 милиарда евро от продажба на иновативни продукти.
 
Иновативни решения за транспорта на бъдещето
 
Химическата промишленост има решаващ принос по отношение на мобилността на бъдещето. Това се отнася както за класическия двигател с вътрешно горене, така и за бъдещите хибридни и електрически автомобили. Иновациите в химическата индустрия позволяват енергийно ефективни и устойчиви решения: от пластмасите за олекотени конструкции и управление на топлинната енергия, през иновативните добавки за горива, до материали за високоефективни и безопасни акумулатори. "Чрез нашите изследвания искаме да предоставим продукти и технологии, които ще осигурят гъвкавост и мобилност, и едновременно  с това ще бъдат благоприятни за околната среда и климата", обяснява д-р Андреас Краймайер. "Електрическият транспорт в частност предлага възможности, които ще доведат до фундаментални промени в технологиите. Нашата компетентност в областта на химията ще доведе до пробив в производството на електромобилите."
 
През следващите пет години BASF ще инвестира няколко стотин милиона евро за дейности, свързани с производството на акумулатори. Тези дейности включват собствени програми за изследване и развитие, посветени на оптимизирането на литиево - йонната технология, както и на разработването на изцяло нови концепции за акумулатори. Освен това вървят съвместни проекти с различни партньори, например изследователската мрежа “Електрохимия и акумулатори”.

Част от тези инвестиции са насочени към завод за производство на авангардни катодни материали,  който вече е в процес на изграждане в Илирия, Охайо (САЩ), с помощта и на американското Министерство на енергетиката. Това ново съоръжение с инвестиционен обем повече от 50 милиона долара предвижда да задоволява пазара с катодни материали, служещи за производството на високоефективни литиево – йонни акумулатори от средата на 2012 година.
 

В Технологичния институт в Карлсруе беше изградена лаборатория за създаване на акумулаторите на бъдещето
 

През януари 2011 г., заедно с Технологичния институт в Карлсруе, BASF откри лаборатория за развитие и създаване на иновативни материали за производство на акумулатори. Тази  лаборатория /Batteries and Electrochemistry Laboratory – BELLA/ в Карлсруе съчетава достиженията на BASF в индустриалните приложения с основните резултати от научните изследвания на Технологичния институт. Целта на това сътрудничество е да прилага по-бързо научните открития в производството на високоефективни материали за акумулатори.

Тези дейности са насочени към повишаване на жизнения цикъл на акумулаторите, използването на материали с висок заряден капацитет, както и към сигурността на акумулаторите. Партньорите ще инвестират около 12 милиона евро съвместно в тези дейности през следващите пет години. В началната фаза на проекта например учените са се посветили на създаването на керамично – йонни проводими материали, които ще служи като защитни слоеве в новото поколение акумулатори.
 

 

За BASF (БАСФ)

BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company.  Нашето портфолио предлага химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, средства за растителна защита,  фини химикали, нефт и природен газ. BASF разработва качествени продукти и ефективни решения с цел да бъде в помощ на своите клиенти за постигане на успехите им. BASF развива нови технологии и ги използва, за да посрещне бъдещите предизвикателства и възможности на пазара.  Комбинирането на икономическия успех със защитата на околната среда и социалната отговорност води до по-добро бъдеще. В BASF работят приблизително 105 000 служители, а оборотът за 2009 г. надхвърля 50 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на обмените пазари във Франкфурт (БАС), Лондон (БФА) и Цюрих (АН). Допълнителна информация може да бъде намерена на http://www.basf.com/.08.02.2011 05:28
Ключови думи: BASF, научни изследвания, технологии
Bookmark and Share Subscribe
10869 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Технологията, ключ към превръщане на европейските въглища в по-чиста енергия
GE Energy представя стратегия  за по-чисти въглищни технологии по време на Coal-Gen Europe 2009 Катовице, Полша --1 ...
текст на новината
Пускат марка, посветена ан международната олимпиада по математика
Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за ...
текст на новината
Откриха най-големите срещани досега прости числа
Според майсторите, този факт ще се отрази значителнона ефективността на системите за шифриране, не знаем ...
текст на новината
Второ място за българин на международно състезание по компютърни мрежи
Българинът Николай Николов, който е студент IIри курс във Факултета по математика и информатика на Софийски ...
текст на новината
Броят на сайтовете превиши 160 милиона
С 4,5 милиона е нараснал броят на сайтовете през февруари, сочат данните от регулярния доклад на компанията ...
текст на новината
Покажи ми твоите Favourites, за да ти кажа какъв
В последно време се заговори за следене на онлайн комуникациите и активността на потребителите в Интернет. ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 29.05.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      май 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
18
29
30
01
02
03
04
05
19
06
07
08
09
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown