Европейският парламент е място и за защита на националните интереси - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Европейският парламент е място и за защита на националните интереси

На специално организирана среща с представители на политически партии и коалиции, участници в изборите за европейски парламент, президентът на КНСБ в своето изказване изтъкна, че  Европейският парламент е място и за защита на националните интереси. Представителството и защитата на тези интереси става и в процеса на гласуване на размера на средствата по европейските фондове, и чрез участието в дебата за бъдещето на европейското финансиране, на приоритетите на структурните и кохезионна политики. В същото време чрез ЕП се осъществява и натискът за по-стриктен контрол  на използването на средствата, което пряко ни засяга, поради очевидните допуснати нарушения до сега и което бъдещите български национални парламент и правителство трябва да имат предвид.

       Правото на пряко /от 1979 год./ и едновременно избиране на членовете на Европейския парламент дава възможност на гражданите за директно определяне на техните европейски депутати. В Европейския парламент има многообразие на представителството –както политическо, така и гражданско и личностно- на двата пола, на различни възрастови групи, представители на етнически малцинства, представители на различни социални, професионални и други специфични групи. В ЕП има и представители на различни концепции за европейската интеграция – от федералистки през реалистични  до скептици. Любопитното е , че дори и най-големите евроскептици и дори противници на европейската интеграция –политически партии и личности, се стремят към Европейския парламент, което е доказателство за неговата сила и представителността му в рамките на ЕС.

                Като се има предвид малката бройка за страната ни-17 души, изборите за ЕП в България са почти мажоритарни, кандидатите не са толкова много и личностите се открояват, важни са  платформите им. Ние- граждани,  наемни работници и синдикални членове, не само трябва да участваме активно в определянето на нашите евродепутати, но и да поддържаме активни връзки с тях след избора им, да им предлагаме идеи  и да изискваме информация за свършеното от тях.

              КНСБ е европейски ориентирана организация, която уважава разнообразната политическа ориентация на своите членове и насърчава многообразието на мненията им. Ето защо ние бихме приветствали всяка политическа платформа или лично      мнение, което е съобразено с принципите на демокрацията,     човешките права и плурализма, на правовата държава, борбата срещу корупцията, организираната престъпност и сивата икономика.Ние поддържаме идеите на тези кандидати , които подкрепят икономическия просперитет, подобряване конкурентоспособността на европейската икономика в контекста на глобалната   и особено съхраняването и развитието на европейския социален модел. Подкрепяме и политиките      на устойчивото развитие, икономическо, социално сближаване и     успешното регионално развитие, както и насърчаването на  многообразието и    подкрепата  на националните      култури. Не на последно място, Конфедерацията застава зад всяка идея, свързана със защита на националните интереси- от енергийната сигурност, през свободното движение на хора до разпределението и използването на европейските фондове.

            Безспорно е, че нашите приоритети са свързани с правата на нашите синдикални членове-като като наемни работници, като  граждани,  като жители на дадено населено място или регион и ние ще предлагаме, ще изискваме , ще търсим подкрепа от евродепутатите основно в контекста на тези приоритети.

             Ние заставаме зад кампанията  на нашата Европейска конфедерация на профсъюзите „Глас за социална Европа”, с която се призоваваме нашите членове и всички граждани да гласуват, но да подкрепят основни политики и платформи , които са изразени в документа с нашите основни послания.

       Европейските депутатите трябва да се съобразяват с политическите си групи и националните си партии, но най-вече с избирателите си , а за това много може да им помага връзката с гражданските организации, каквато е КНСБ. В същото време те трябва да могат да обясняват на ясен език своите идеи на гражданите, за което ние сме готови да помагаме.

       ИСКАНИЯ НА КНСБ

       ГЛАСЪТ НА НАЕМНИЯ ТРУД

       КЪМ БЪДЕЩИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ
 
 

       През 2009 г. българските граждани за първи път ще избират за цял мандат своите представители в Европейския парламент.

       Най-голямата синдикална и обществена организация в страната- Конфедерацията на независимите синдикати в България, която споделя, подкрепя и отстоява от своето създаване европейските ценности, счита за свое право и задължение да призове своите синдикални членове и симпатизанти, наемните работници и служители, всички граждани на България да упражнят конституционното си право глас и по този начин да гарантират демократичните основи на изборите за евродепутати.

       Ето защо ние искаме да отправим към всички политически партии и коалиции, участници в изборите за Европейски парламент в България, както и към всички кандидати за депутати   следните основни искания:

   1. Да подкрепят действията на институциите  на Европейския съюз , насочени към ограничаване последиците от световната финансова и икономическа криза и към намиране на социално ориентирани решения на породените проблеми, в това число политики за подобряване на трудовите пазари, на качеството на работните места и човешките ресурси, на подобряване на заплащането в публичния сектор и на системите за социално осигуряване и социална защита, за устойчиво развитие и предотвратяване на социалното изключване.
   2. Да подкрепят общи действия на ЕС за запазване на фискалната стабилност и строга регулация на финансовите пазари.Хората на наемния труд и гражданите не трябва да плащат за некомпетентността и алчността на банкерите или държавната администрация.
   3. Да  насърчават развитието и разширяването на обхвата на Европейския социален модел, включително приемането на Протокол за социален прогрес и създаване на принципи на Европейски социален съюз.
   4. Да участват в разработването и приемането на нова Европейска индустриална стратегия , основана на иновации, инвестиции, образование и професионално обучение, както и на устойчива околна среда, която да осигури успешен и справедлив преход към екологично чиста и енергийно ефективна икономика.
   5. Да подпомагат политиките, насочени към  защита на публичния сектор  и подобряване на услугите от обществен интерес.

       6.  Да се съобразяват с интересите на наемния труд при изготвянето на бъдещите европейски нормативни актове в областта на трудовите отношения и социалната политика, включително при ревизирането на Директивата за командированите работници  и подобренията на общата европейска рамка за работното време. КНСБ настоява за действия  на европейско равнище за ограничаване на несигурната работа и несигурните работни места, както и за по-добра социална защита на заетите .

         7. КНСБ  очаква от  българските евродепутати и ще подкрепи техни  участия в действия  и инициативи за подобряване на равното третиране на всички наемни работници и граждани, както и за предотвратяване на дискриминацията, включително и по насърчаване подобряване равенството на половете, равните шансове на отделните възрастови групи , етноси, както и на различните специфични групи. Ние ще подкрепяме всяка инициатива за равно третиране на работниците –мигранти , на трансграничните и мобилни работници. Ние настояваме  българските евродепутати да съдействат за премахване на ограниченията за свободно движение на хора, които все още се прилагат спрямо България от някои от страните-членки на ЕС и да проявяват максимална толерантност спрямо различията и да се противопоставят на всякакви прояви на расизъм, радикален национализъм и ксенофобия.

       8.    Конфедерацията ще подкрепя българските евродепутати      в бъдещите дискусии за  европейските фондове, ако техните позиции        представляват интересите на българското общество и на наемните     работници и са съобразени с последиците от глобалната конкуренция и предизвикателствата към общия европейски пазар и европейския     социален модел.

   9. КНСБ ще подкрепя  чрез  членството си в Европейската конфедерация

       на профсъюзите,  чрез представителите си в Европейския икономически и социален комитет и чрез нашите участници в комитетите за социален диалог към ЕК всички инициативи на българските евродепутати , които защитават националните интереси и особено правата на гражданите и на наемните работници.
      

  10.    КНСБ искрено се надява бъдещите членове на Европейския парламент да уважават и разбират ролята на гражданското общество и диалога с него , както и ролята на социалния диалог в национален и европейски мащаби. Ние имаме готовност да обсъждаме с бъдещите членове на ЕП всички политики, и преди всичко тези относно: разширяване ролята на европейския и национален социален диалог; подобряване ролята  на националните системи за колективното трудово договаряне в и на неговата трансгранична и общоевропейска координация,  съобразно променените условия –свободите на движение на хора, услуги, капитали и стоки, конкуренция, както и в контекста на глобалната финансова и икономическа криза.
27.05.2009 07:17
Ключови думи: EU, ЕС, европерйски парламент
Bookmark and Share Subscribe
4485 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
ЕП прие бюджет 2010 и допълнителната помощ за Козлодуй
Бюджетът  на ЕС за 2010 г. ще бъде 141.453 милиарда евро в ангажименти и 122.937 милиарда евро в плащания, след ...
текст на новината
Г20: трябва да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения
ЕС се нуждае от по-силна структура за финансов надзор с единен финансов надзорен орган, подчертава ...
текст на новината
Международната статистика говори за размера на нерегламентирания внос у нас на селскостопанска продукция
За  периода 2004 – 2008 година в България средно годишно се внасят 105 милиона тона домати, чушки, лук, картофи, ...
текст на новината
Заседание на Комитета за наблюдение и контрол на финансовата помощ за България, предоставяна от Кохезионния фонд
На заседанието на Комитета беше направен преглед на напредъка в изпълнението на програмата през ...
текст на новината
Ще раздават пари за Интернет по селата. Широколентовият достъп - фактор за икономически напредък
На 26 май, вторник, от 13,00 часа на адрес Chat.IDG.bg ще се проведе онлайн обсъждане на тема „Широколентовият достъп ...
текст на новината
ЕП запази ясното и лесноразбираемо енергийно етикетиране за телевизорите
Новите класове на енергийна ефективност могат да объркат потребителите при закупуването на нов телевизор, ...
текст на новината
Етикетите трябва да показват енергийната ефективност на домакинските електроуреди
ЕП одобри проектодиректива относно посочването на енергийната консумация на домакинските електроуреди ...
текст на новината
Изказване на българския депутат в ЕП Кристиан Вигенин (ПЕС) относно обща система на ДДС по отношение на избягването на данъчно облагане при внос и други презгранични сделки на пленарното заседание на ЕП на 23 април 2009 г.
Кристиан Вигенин, от името на групата ПЕС. – Госпожо председател, господин комисар, съжалявам, че господин ...
текст на новината
Относно обща система на ДДС по отношение на избягването на данъчно облагане при внос и други презгранични сделки
Изказване на българския депутат в ЕП Биляна Раева (АЛДЕ) на дебата относно обща система на ДДС по отношение ...
текст на новината
Увеличаване на акциза за цигарите към 2014 г.
Депутатите ще гласуват на предстоящата сесия в Страсбург по предложението за постепенно увеличение на ...
текст на новината
Предизвикателства пред снабдяването с петрол на ЕС
В доклада се предлагат редица мерки, които да подсигурят бъдещите доставки на петрол за ЕС. В него ...
текст на новината
намаляване ставките на ДДС
Изказване на българския депутат в ЕП Мариела Баева (АЛДЕ) на  дебата относно намаляване ставките на ДДС ...
текст на новината
Европейската комисия се представя на АГРА, 29 новости на изложението
Европейската комисия за първи път ще участва в Международната селскостопанска изложба. Със свои щандове на ...
текст на новината
Ден на отворените врати на Оперативна програма „Транспорт”
В деня на отворените врати на Оперативна програма „Транспорт" министърът на транспорта Петър Мутафчиев ...
текст на новината
Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти
Покана по ПРСР – мярка 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" Подпомагат се проекти, ...
текст на новината
Европейски съвет: ЕП обсъжда с Никола Саркози отговора на ЕС на световните кризи
На дебата в ЕП относно Европейския съвет от 15-16 октомври френският президент Никола Саркози заяви, че ...
текст на новината
тенденции в усвояването на средствата от ес
 1. Предприсъединителни инструменти      Програма ФАР      С приемането на България ...
текст на новината
Саркози ще представи пред депутатите резултатите от Европейския съвет в Брюксел
На 21 октомври френският президент Никола Саркози ще представи пред Европейския парламент резултатите от ...
текст на новината
Бюджет 2009 на ЕС: политическите ангажименти на Съюза трябва да се спазват
ЕП ще гласува на първо четене проектобюджета на ЕС за 2009 г. Депутатите от Комисията по бюджети миналата ...
текст на новината
Пет големи общини представят Югоизточния регион на България по време на Европейска седмица на регионите и на градовете
Големите общини Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Нова Загора се представиха заедно като част от ...
текст на новината
1 | 2 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 29.11.2022 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      ноември 2022      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
44
31
01
02
03
04
05
06
45
07
08
09
10
11
12
13
46
14
15
16
17
18
19
20
47
21
22
23
24
25
26
27
48
28
29
30
1
2
3
4
49
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown