епърва пред Бургас се отварят възможностите за финансиране от европейските фондове  - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
епърва пред Бургас се отварят възможностите за финансиране от европейските фондове

Фокус: Бургас отново се доказа като работеща община, която умее да печели проекти. Само преди няколко дни подписахте договор със зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за финансирането на проекта за „Интегриран градски транспорт”. Бургас отново е първата община в страната, която показва как се усвояват европейски средства и как по този начин може да се подобрят условията, в които живеят и работят гражданите. Зад сложното име на проекта, който е на стойност 67 000 000 евро, се крие едно - модернизация на градския транспорт. Как се стигна до спечелването на този проект?
Димитър Николов: Процедурата за този проект стартира преди три години, още при предишното правителство. Тогава кметовете на седемте най- големи града в страната бяха поканени да участват като пилотна община. Бяха ни зададени параметрите по този проект и възможностите, с които общината да кандидатства по „Интегриран градски транспорт”. За наша радост община Бургас беше класирана на първо място между тези седем града. Така спечелихме техническата помощ за подготовката на същинския проект по програма „Джаспърс”. За година и три месеца специалисти от Брюксел подготвиха, написаха и внесоха апликационната форма по Интегрирания градски транспорт. Това беше направено в последните четири месеца. Оценителната комисия на Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ ни класира с висок процент и община Бургас отново спечели този проект, но вече реализирането и изграждането на бързите автобусни линии и всички тези нови инфраструктурни ангажименти по проекта, което ще се случват в следващите три години в Бургас.
Фокус: Какво предстои да се случи в Бургас през следващите три години? Казахте, че работата по проекта започва още от тази седмица – какви ще са първите стъпки по реализирането му?
Димитър Николов: В момента се извършват съгласувателни процедури между МРРБ и Агенцията по обществените поръчки по всички тръжни процедури за този голям проект. Те са разбити на няколко лота. Единият лот е закупуването на новите 67 автобуси, от които половината ще са на метан, а останалите на дизел с най-висок клас от стандарта „Евро”. Следващите лотове са за изграждането на трасетата по бързите автобусни ленти, които ще започват от к-с „Меден Рудник” и ще стигат до комплексите „Изгрев” и „Славейков”. Предстои изграждането на видеонаблюдението по тези трасета на автобусния транспорт, изграждането на новите паркинги въвеждането на системата за електронен билет, централен автобусен терминал и всички допълнителни ангажименти по реконструкция по автобусното депо, модернизация на системата за управление на градския транспорт и пълна електронна система за комуникация, осигуряване на зелена светлина, максимална пропускливост за градския транспорт, което ще снижи много времето между различните автобусни спирки и дестинации в града.
Фокус: Тролейбусният транспорт в Бургас е част от градската мрежа, но той не е включен в проекта. По какъв начин ще работите за неговата модернизация?
Димитър Николов: Именно спечелването на този проект ни даде възможност средствата, които има община Бургас чрез нашето дружество „Бургасбус”, да ги отделим за изграждането на втората дъга на тролейбусните превози, което ще стартира през следващата седмица. Вече има изработен технически проект и има избрана фирма за изграждането на новите тролейбусни трасета. Буквално сред Никулден, празника на Бургас, ще започне самата работа по поставянето, монтирането и на новите тролейбусни линии за увеличаване маршрутите от „Меден Рудник” през бул. „Демокрация” покрай Бургаския свободен университет, ул. „Сан Стефано” и така ще отворим втория голям кръг на тролейбусните линии. Това е благодарение на това, че няма да инвестираме наши средства в закупуването на новите автобуси и парите, които ги има общината, ще ги насочи за модернизацията и на тролейбусната мрежа. Първата крачка, както казах, е направена и в момента, в който приключи изграждането на мрежата, ще започнем поетапното закупуване и на нови тролейбуси.
Фокус: Част от модернизацията на транспорта е и подобряването на пътната инфраструктура, в момента реконструкцията, която се случва по ул. „Христо Ботев”, макар и по друг проект, е свързана с интегрирания градски транспорт, още кои основни улици да очакваме да бъдат реконструирани?
Димитър Николов: Една малка част от трасето на бързите автобусни линии ще минава по ул. „Христо Ботев”. Основната част е трасето от „Меден Рудник” към центъра на Бургас и посока „Стефан Стамболов” и в посока „Изгрев” и „Славейков”. За интегрирания градски транспорт по реконструкцията и адаптирането за сегрегираните автобусни линии са предвидени допълнително 6 милиона лева, така че тепърва в следващите две години изцяло ще бъдат реконструирани и адаптирани към този проект няколко улици, през които минават тези трасета. Включително ще има изграждане на нова централна спирка на ул.„Сан Стефано” веднага след пресечката с пешеходната ул. „Александровска”. Това е една от възловите спирки по новата схема и ще се разчита на нова инфраструктура, която да поеме този поток.
Фокус: Проектът е мащабен и ще е необходимо време, за да се реализира, а има ли възможност общината да кандидатства и в следващ период за още средства за осъвременяване на транспорта?
Димитър Николов: Да, разбира се. Тепърва предстоят сондажите за подготовката за следващия програмен период. По ОП „Регионално развитие” имаме възможност да определим три зони за въздействие. Тези три зони ще бъдат три различни комплекса и три различни части на град Бургас. Ние ще изберем зона, в която ще модернизираме инфраструктурата в посока за създаване на по-добри условия за промишленост и създаване на нови работни места, една зона ще бъде за жилищна територия, а друга за курортни дейности и рекреация. Тепърва пред Бургас се отварят възможностите за финансиране от Европейските фондове, именно за това, че вече имаме опит, а градът ни е заслужил доверието на Брюксел. Когато на два пъти бяхме в Европейската комисия /ЕК/, получихме адмирации като пилотна община и за това ще ни се даде възможност в по-големи обеми община Бургас да кандидатства за развитието на инфраструктурата. Следващата ни сериозна стъпка е кандидатстването по ОП „Транспорт” мярка 3: „Интермодалност”, която засяга цялата зона за така наречия проект „Супер Бургас”, която ще бъде на два етапа, но това ще се случи на девети декември, тъй като аз лично участвам в мониторинговия комитет.
Фокус: През миналата седмица друга добра новина зарадва Бургас. Наши депутати съобщиха, че вече е гарантирано изграждането на детелината Бургас – Созопол – Средец с ратифицирането на финансовия договор между Република България и Европейската инвестиционна банка по проект „България - Транзитни пътища V”. Да очакваме ли скоро първа копка там и за колко време може да бъде изграден този необходим за града ни пътен възел?
Димитър Николов: Към днешна дата е приключила процедурата по избор на изпълнител, ще бъдат обявени останалите, допуснати до процедурата строителни фирми. След няколко дни, ако няма жалба, ще бъде подписан договорът с фирмата - изпълнител. Важното е, че сме на финала по избор на надзорна фирма, която да обслужва този пътен възел. Тя ще приключи около 10 - 12 декември и ако няма жалби, и там ще бъде подписан договорът за строителния надзор. След подписването на двата договора за изпълнител и надзор ще може да се пристъпи към същинското изграждане на пътния възел. Строителството е разделено на два лота. Първият лот - промяна на подземните комуникации и изместването им според техническия проект, като втората част е самото изграждане на пътния възел. Община Бургас е направила всички съгласувателни процедури с Агенция „Пътна инфраструктура”. Има дребни детайли, които трябва да изчистим и които са свързани с електроснабдяването и водоснабдяването. ВиК са на финала със своя ремонт и промяна. Общината няма да им създава трудности, така че в следващите дни чакаме така да се каже техническото напасване по стартирането на големия проект.
Фокус: Месеците в края на годината и началото на следващата се оформят бюджетите на общините. Има ли яснота каква ще е финансовата рамка на община Бургас за 2011 г.? Какви ще са приоритетите в бюджета на общината?
Димитър Николов: Изпълнението на бюджет 2010 вече ни дава възможност да мислим за рамката на бюджета за 2011 година. Той няма да се различава съществено от тазгодишния. Разликата ще бъде, че към бюджета ще бъдат добавени средствата, спечелени по оперативните програми, включително и по мегапроекта за интегриран градски транспорт. Приходната и разходната част на местните финанси няма да се измени съществено, наблюдаваме леко завишение по изпълнението по някои такси и данъци, но при други бюджетни пера се наблюдава занижение, което е свързано преди всичко с кризата. Например, изпълнението на бюджета от фонд приватизация на Агенцията по приватизация и след приватизационен контрол. Там има съществен спад на средствата, което показва, че пазарът на недвижими имоти е много замрял. Ще се търси реализиране на тези обекти в следващи години. Така или иначе ние имаме средства, с които може да компенсираме този спад. Нищо фатално за бюджета, а изпълнението му се движи в нормални параметри. За радост няма да имаме фискални проблеми както много общини в страната, които не могат да си плащат електричеството, заплатите, бавят социалните плащания с месеци, и хората недоволстват. При нас няма нито ден забавяне на текущите ни плащания.
Фокус: Кои сфери се очертават проблемните относно финансиране и как ще бъдат решени?
Димитър Николов: Не бих казал, че ще има сериозни финансови проблеми. Най-вероятно може да се наложи вътрешно преразпределение, вътре по самите пера. Все пак бюджетът се предлага от кмета, но се гласува от Общинския съвет, така че при дебатите в специализираните комисии и в зала ще станат ясни разместванията. В момента готвим основата на бюджета за следващата година.
Фокус: В правомощията на Общинския съвет е да гласува размера на местните данъци и такси, но ще има ли предложение от общината за тяхното повишаване?
Димитър Николов: За следващата година не възнамеряваме да повишаваме данъците и таксите в община Бургас, въпреки че промените в някои от законите ни задължава да осигурим повече средства за отчисления. Вменяват ни се нови ангажименти по поддръжката и рекултивацията на депата и осигуряване на гаранционни средства и ще се наложи в тази връзка да увеличим финансовата рамка за почистването в община Бургас с още два милиона, без да увеличаваме такса смет. Това ще бъдат средства, които ще осигурим с допълнителни резерви. Гражданите на Бургас трябва да бъдат спокойни, че за следващата година не се предвижда никаква промяна в данъците. В следващите години 2012 - 2013 може това да се случи, понеже се дават индикации, че България излиза от кризата. Но за това ще мисли следващата администрация.
Фокус: Кои са по-големите обекти, които смятате да включите в капиталовата програма на община Бургас за 2011 г.?
Димитър Николов: Една част от тези проекти са тези, които и в момента изпълняваме. Приключваме с реконструкцията на ул. „Христо Ботев”, улиците, за които по-рано говорихме, както и „Места”, „Александър Велики”, „Гурко” и „Адам Мицкевич”. Вече стартира процедурата и от следващата година ще реконструираме изцяло ул. „Цар Калоян”. Ще започнем пробива на ул. „Струга” в к-с „Славейков”. Следващият месец ще стартираме реконструкцията на още две улици в „Изгрев” и още една обслужваща в „Славейков”. Те са изградени за нови кооперации, където искаме да осигурим безпрепятствен достъп на собствениците. Следващата година започва изграждането на новия спортен комплекс в „Славейков”, всеки момент трябва да започне процедурата за избор на изпълнител. В началото на годината ще приключи реконструкцията на Морското казино. След около месец започва изграждането на новия плувен басейн в зоната на Минерални бани на територията на спортен комплекс „Черноморец”, която е общинска собственост. Ще се реализират и други обекти, които са свързани с усвояването на средства по оперативните програми. Следващата година стартира процедурата по цялостната подмяна на ВиК мрежата в комплекс „Меден рудник” и най- вече изграждането на такава в районния център. Знаете за десетките жалби, свързани с липсата на инфраструктура на мястото на новите кооперации, които се изградиха в районния център. Имаме и други амбиции, но сме притиснати от липсата на средства и за това търсим финансиране от външни източници.
Фокус: Печелите и проекти.
Димитър Николов: Да, за наше щастие.
Фокус: След няколко дни, ще отбележим деня на Св. Николай, закрилника на Бургас. Да скоро в града ни нямаше храм на негово име, но в момента такъв се строи. На какъв етап е строителството на храм „Св. Николай Чудотворец” в к-с „Меден Рудник” и какви са очакванията – кога ще бъде завършен?
Димитър Николов: В груб строеж църквата вече е изградена. Започват довършителните работи. За последните две години този строеж значително се разви. Там всъщност ще има голям църковен комплекс, като нашата амбиция беше първо да бъде изградена църквата. Община Бургас е основният финансов източник за изграждането на тази църква, но и държавата ни помага. Използвам случая да благодаря и на проф. Божидар Димитров, защото той допълнително осигурява средства от републиканския бюджет за изграждането на „Св. Николай Чудотворец”. Надявам се и самото църковно настоятелство да намери още източници за финансиране, доизграждането на църковния комплекс, за да може и със средствата, които предвиждаме в капиталовата програма за 2011 година, да може, наистина, да вървим към приключване на строителството.
Фокус: Премиерът Бойко Борисов и министърът без портфейл Божидар Димитров бяха обещали в храма да бъдат вградени мощи на светеца, кога да очакваме това да се случи?
Димитър Николов: По време на посещението на премира Борисов и проф. Божидар Димитров в Италия в град Бари на 24 май бяха поискани официално тези мощи. Държавата осигури частица от Светия кръст в замяна. Очакваме това да се случи на празника на Бургас – 6 декември. В програмата е предвидено посещение на премиера Бойко Борисов с някои от министрите в кабинета. Понеже църквата в „Меден рудник”, която е посветена на светеца, не е действаща тези мощи ще бъдат съхраняване в храм „Св.Св.Кирил и Методий” и затова там ще бъдат предадени на духовенството.
Фокус: Бургас вече е празнично украсен в очакване на Никулден и коледно-новогодишни празници. Може ли да издадете, кой от известните бургазлии ще запали светлините на коледната елха?
Димитър Николов: Тази година по време на тържеството основен акцент ще бъдат младите хора .Поканили сме много наши бургаски изпълнители – Георги Дюлгеров, Тодор Георгиев - „Амур”, Владо Димов, Димитър Атанасов, Стефан Илчев, група „Силует”, дует „Бургас”, „Петте сезона”. Също наш гост ще бъде Орлин Горанов заедно с група „Горещ пясък”. Водещ ще бъде нашият съгражданин и много популярен актьор Димитър Рачков. Използвам случая да поканя всички наши съграждани заедно на площад „Тройката” да посрещнем запалването на коледната елха, да се включим в честването на празника на Бургас. Това е голям празник за всички бургазлии. Няма да има празнична трапеза без риба в този ден. От общината сме подготвили богата културна програма, много спортни прояви. Пълна информация за събитията има на сайта на община Бургас. Желая всички наши съграждани да се включат в тях с настроение. Всеки гост е добре дошъл. На няколко места в града ще има пунктове, където ще се раздава безплатна рибена чорба. Безплатна риба на скара ще се раздава до сградата на община Бургас и до Грамофона на ул.„Богориди”. Въпреки трудностите, кризата, всички социални неволи и проблеми, които ни заобикалят, нека с голямо настроение и усмивка да посрещнем своя празник и така да приключим годината.
Фокус: Бургаските студенти подеха инициативата „Изхвърли лошото, живей с доброто!”, в която партньор е Община Бургас. Те приканиха хората да напишат лошите си спомени от миналата година, за да ги изхвърлят в морето. Вие вече се включихте в тази инициатива, какво искате да забравите?
Димитър Николов: Искам да изхвърля всичко лошо, което се е случило на града ни през миналата година – болестите, разделите, лошия късмет, тревогите. Имахме бедствия през миналата година и много проблеми имахме с наводненията. Всичко лошо, което е сполетяло града ни и жителите му, ще изхвърлим в морето и дано вече никога да не се връща.
Фокус: С какво настроение ще посрещнете празника на града и имате ли самочувствие за добре свършена работа от миналия Никулден досега?
Димитър Николов: Да, защото имаме основание за това. Ние сме първенци по усвояването на европейски проекти и това го потвърдиха няколко министри. Бургас е първенец в страната не само като брой спечелени проекти, а и като обем привлечени средства, които се инвестират в Бургас. Съвсем сигурно и упорито община Бургас се класира като един от основните работодатели и инвеститори в града ни. Това не може да не ни радва, защото всеки спечелен лев или евро, които влизат в Бургас, а не в друг град или друга община за нас е преимущество, възможност и повод за гордост.
Катя НИКОЛОВА

02.12.2010 08:13
Ключови думи: Бургас, Димитър Николов
Bookmark and Share Subscribe
7728 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
ББ Брястовец и бюджетът
Пред пълна зала и при засилен интересот страна на жителите в с. Брястовец се проведе поредното обществено ...
текст на новината
Заповядайте да видите как ще копае кметът на Бургас
На 16 декември от 14.00 часа кметът Димитър Николов ще вземе участие в церемонията първа копка за разширение на ...
текст на новината
Премиер и кмет откриват разширената канализация на квартал Победа

текст на новината
Община Бургас - първо място по размер на спечелените по европейски програми средства
Община Бургас е на първо място в страната по размер на спечелените по европейски програми средства. Това ...
текст на новината
Интегриран градски транспорт на БУРГАС
Община Бургас организира официално събитие по повод подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ ...
текст на новината
Преброяване 2011
През март стартира „Преброяване 2011” От 10 до 14 март 2011 година ще преброяват населението на бургаска ...
текст на новината
За дешифриране
От 1-ви септември в Бургас беше пусната в експлоатация зона за кратковременно паркиране – синя зона. ...
текст на новината
Премахнаха незаконни гаражи в Бургас
Над 40 незаконни гаража бяха премахнати от пространството между блокове 14, 15 и 16 в к-с „Възраждане”. От ...
текст на новината
В петък тестваме сиренната система на Бургас
На 1 октомври /петък/ от 13.00 до 13.15 часа ще бъде тествана сиренната система за оповестяване на жителите на ...
текст на новината
Няколко бележки из кметския живот на бургаските управници
На 28 септември от 10.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян ...
текст на новината
Почистиха устието на канала между „Вая” и морето
Тежка техника извади скални късове и земна маса от устието на канала, свързващ Бургаското езеро /”Вая”/ с ...
текст на новината
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на ...
текст на новината
Приключва касовото заплащане на местните данъци и такси
Заради финансовото приключване на 2009 г. е променен режимът за касовото обслужване на гражданите, съобщиха ...
текст на новината
Областна администрация Бургас с проектопредложение по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция
Областният  управител Константин Гребенаров присъства на Форум за партньорство по Програмата за ...
текст на новината
Областният управител Константин Гребенаров на полигон „Ново село”
През миналата седмица областният управител Константин Гребенаров присъства на полигон „Ново село”, където ...
текст на новината
СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ
 През първите девет месеца на 2009 г. на територията на Регион Бургас са регистрирани 259 тежки ПТП с 41 ...
текст на новината
Бургас бе домакин на национална среща на обществените посредници
Обществени  посредници от цялата страна се събраха  на работна среща в Община Бургас. Темата, по която ...
текст на новината
На 18 и 19 септември ще бъде изключен светофарът при бул. „Захари Стоянов” – к-с „Меден рудник”
Общинска администрация уведомява водачите на моторни превозни средства, че на 18 и 19 септември светофарът на ...
текст на новината
единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища
Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, ...
текст на новината
Започва събарянето на едно от незаконните „гета” в Бургас
 От  вторник /08.09.2009 г./ започва мащабна  операция по премахване на едно от незаконните  „гета” в ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 19.06.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юни 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
22
27
28
29
30
31
01
02
23
03
04
05
06
07
08
09
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30
27
1
2
3
4
5
6
7


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown