Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен

Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на пресконференция, в която взеха участие и неговите заместници, той го определи като недостатъчен, но амбициозен. Акцент ще бъде инфраструктурата, ремонтите в училищата и детските градини, както и мащабни строителни дейности по ключови улици в централна градска част.
„Давам си сметка, че ремонтите, които започват през 2010 г. ще създадат много неудобства на гражданите. Това, което трябваше да бъде направено преди 20 години, започваме да правим сега. Надявам се хората да разберат, че повече нямаме време за никакво отлагане – Бургас се задъхва – улиците отдавна не отговарят на огромното строителство през годините и увеличения трафик. Въпреки очакваното недоволство – ще действаме смело. Другото означава да не предприемаме нищо, „скривайки се” зад кризата”, заяви на пресконференцията Николов.
Макрорамката на новия бюджет е 147 млн. лв., при 163 млн. за миналата година. Разходната му част е балансирана и фокусирана върху завършване на започнатите през 2009-та инфраструктурни инициативи на Общината, но и върху доста нови проекти.
С приемането и реализирането на новия бюджет Община Бургас ще се превърне в най-големия местен работодател, запазвайки много работни места /основно в строителството/ и създавайки нови.

* Много усилия Общинска администрация ще насочи към модернизиране на инфраструктурата в Централна градска част, в к-с „Възраждане”. Мащабни ремонти на големи улици ще започнат през 2010 г. и не всеки от тях ще завърши преди нейния край. При много от проектите трябва най-напред ВиК да положи своите комуникации, преди Общината да почне работа по надземната част. Напрежение и неудобство за хората със сигурност ще има. По този повод кметът Николов се обърна към съгражданите си с призив за съдействие и разбиране, тъй като всеки един от проектите е свързан с развитието на града и по-голямото удобство на бургазлии в близко бъдеще:

1. Реконструкция на ул. „Гурко” за около 900 000 лв. Тя трябва да свърже обновената главна улица с обновената Морска градина
2. Реконструкция на ул. „Христо Ботев”, която ще продължи не по-малко от 10 месеца.
3. Реконструкция на ул. „Места”
4. Реконструкция на ул. „Калоян”
5. Реконструкция на ул. „Мария Луиза”
6. Реконструкция на ул. „Александър Велики”
7. Много важен проект е осъществяването на пробив от ул. „Янко Комитов” към ул. „Струга”. Тази нова отсечка ще облекчи движението около МБАЛ – Бургас, движението на автомобили в направления „Меден рудник” – „Възраждане” – „Славейков” и обратно. Пробивът ще осигури по-доброто обслужване на новата търговска зона край к-с „Славейков”, където работят хиляди хора, а предстои и откриване на нови обекти.

* Сериозна сума е предвидена за модернизация на образователната инфраструктура – 9.5 млн. лв.

1. Ще бъдат довършени трите започнати през миналата година детски градини – В Крайморие, к-с „Меден рудник” и Централна градска част.
2. Ще стартира строителство на още една нова детска градина – в зона В на к-с „Меден рудник”.
3. Реконструкция и разширение на ОДЗ №2 в к-с „Зорница”, където ще се разкрият 4 нови групи за общо 120 деца.
4. Основен ремонт на няколко учебни заведения: Строителен техникум, „Елин Пелин”, Английска/Немска гимназия, „Иван Вазов”, детска градина „Андерсен”.

* Голям проект в областта на социалните дейности е изграждането на кухня-майка в к-с „Меден рудник”, на мястото на стария хлебозавод. Там ще се приготвя храната за Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня. Концентрирането на тези услуги ще повиши тяхното качество и ще даде възможност за увеличаване броя на техните потребители. Започва и проектиране на няколко нови защитени жилища.

* Продължава изграждането на канализация в Бургас и съставните му селища:
1. Канализация на село Маринка
2. Канализация на кварталите Долно Езерово и „Победа”
3. Модернизация на водопреносната и канализационната система на к-с „Меден рудник”. Там скоро ще заработи и новата пречиствателна станция.

* През 2010 г. Морската градина на Бургас посреща стотния си рожден ден. Общинска администрация е подготвила безупречен проект, с който търси финансиране в размер на около 3.5 млн. лв. за пълна реконструкция на по-голямата част от нея /собствеността там е смесена, при съотношение 70 % общинска срещу 30 % държавна част/. Това включва преасфалтиране на алейната мрежа, подмяна на осветителната и поливната система, поставяне на нова паркова мебел, изграждане на видеонаблюдение. Отделно са спечелени европроекти за укрепване на свлачището под Летния театър и реконструкция на Морското Казино, чието реално изпълнение започва тази година. В ход е и проектирането за модернизация и укрепване на Мостика.

* Реконструкция на главната улица в Бургас – „Александровска”. За тази цел Община Бургас подготви отличен работен проект, с който търси 4 млн. лв. европейско финансиране за старт на дейностите по модернизация на ларгото, най-напред в участъка пл. „Тройката” – ЖП гара.

* Зад Трета поликлиника ще бъде обособен нов паркинг, който ще поеме голяма част от търсещите паркоместа в центъра на града автомобили. И там собствеността е смесена – общинска и държавна, но кметът Николов постигна договореност с ръководството на МБАЛ – Бургас за по ефективното използване на терена.

* Внимание ще бъде обърнато на междублоковите пространства в комплексите. Като пример кметът Николов посочи предстоящото изграждане на улици при:

1. Бл. 55 – 56 в „Славейков”
2. Бл. 136 – до 139 в „Изгрев”
3. Улица под новия спортен комплекс в „Изгрев”, в посока магазин „Велека”.

* През 2010 г. ще бъде довършен общинският път Минерални бани – Банево – Изворище, който се строи с европейски средства, спечелени от Община Бургас.

* В новия бюджет са предвидени средства за обособяване на „ин витро”-лаборатория в МБАЛ - Бургас

* Тази година предстои и изграждане на втория кръг от тролейбусната мрежа на града – нещо, което е предвидено отдавна, но така и не е реализирано през изтеклите години. Предвижда се той да обхване направлението „Булаир” – „Демокрация” – „Стефан Стамболов” – „Дунав” – „Сан Стефано” – „Ботева”. Така жителите на „Меден рудник”, които ползват тролейбусния транспорт, ще стигат директно до Морската градина, а децата им до района на БСУ – Строителен техникум – Механотехникум – Гимназия по туризъм.

Изготвен е график и започват обществени обсъждания на бюджет’2010 в комплексите и всички съставни селища на Бургас. Графикът е публикуван на сайта на Общината www.burgas.bg.
Проектобюджетът вече беше представен на общинските съветници вчера. В отделна среща той беше обсъден и с представители на бургаския банков сектор, както и с председателите на Търговско – промишлена палата – Бургас Цанко Иванов и Витка Вълчева – председател на Търговско-индустриална камара – Бургас. Кризата свали драстично себестойността на строителството и през миналата година градът се сдоби с инфраструктурни придобивки, които в друго време биха стрували много по-скъпо, беше отчетено на срещата.
Предстои и обсъждане на бюджета по ресори с различни професионални общности.
20.01.2010 06:33
Ключови думи: бюджет, Бургас, Димитър Николов, градска част, инфраструктура Бургас, Община Бургас, Общинска, администрация Бургас, МБАЛ Бургас, детска градина Бургас, Budget, Burgas, Dimitar Nikolov, part of the city, infrastructure, Burgas, Bourgas Municipality, Municipal, Administration Burgas, Burgas Hospital, kindergarten Burgas
Bookmark and Share Subscribe
6825 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
ББ Брястовец и бюджетът
Пред пълна зала и при засилен интересот страна на жителите в с. Брястовец се проведе поредното обществено ...
текст на новината
Заповядайте да видите как ще копае кметът на Бургас
На 16 декември от 14.00 часа кметът Димитър Николов ще вземе участие в церемонията първа копка за разширение на ...
текст на новината
Премиер и кмет откриват разширената канализация на квартал Победа

текст на новината
епърва пред Бургас се отварят възможностите за финансиране от европейските фондове
Фокус: Бургас отново се доказа като работеща община, която умее да печели проекти. Само преди няколко дни ...
текст на новината
Община Бургас - първо място по размер на спечелените по европейски програми средства
Община Бургас е на първо място в страната по размер на спечелените по европейски програми средства. Това ...
текст на новината
Интегриран градски транспорт на БУРГАС
Община Бургас организира официално събитие по повод подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ ...
текст на новината
Преброяване 2011
През март стартира „Преброяване 2011” От 10 до 14 март 2011 година ще преброяват населението на бургаска ...
текст на новината
За дешифриране
От 1-ви септември в Бургас беше пусната в експлоатация зона за кратковременно паркиране – синя зона. ...
текст на новината
Премахнаха незаконни гаражи в Бургас
Над 40 незаконни гаража бяха премахнати от пространството между блокове 14, 15 и 16 в к-с „Възраждане”. От ...
текст на новината
В петък тестваме сиренната система на Бургас
На 1 октомври /петък/ от 13.00 до 13.15 часа ще бъде тествана сиренната система за оповестяване на жителите на ...
текст на новината
Няколко бележки из кметския живот на бургаските управници
На 28 септември от 10.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян ...
текст на новината
Почистиха устието на канала между „Вая” и морето
Тежка техника извади скални късове и земна маса от устието на канала, свързващ Бургаското езеро /”Вая”/ с ...
текст на новината
Приключва касовото заплащане на местните данъци и такси
Заради финансовото приключване на 2009 г. е променен режимът за касовото обслужване на гражданите, съобщиха ...
текст на новината
Областна администрация Бургас с проектопредложение по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция
Областният  управител Константин Гребенаров присъства на Форум за партньорство по Програмата за ...
текст на новината
Областният управител Константин Гребенаров на полигон „Ново село”
През миналата седмица областният управител Константин Гребенаров присъства на полигон „Ново село”, където ...
текст на новината
СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ
 През първите девет месеца на 2009 г. на територията на Регион Бургас са регистрирани 259 тежки ПТП с 41 ...
текст на новината
Бургас бе домакин на национална среща на обществените посредници
Обществени  посредници от цялата страна се събраха  на работна среща в Община Бургас. Темата, по която ...
текст на новината
На 18 и 19 септември ще бъде изключен светофарът при бул. „Захари Стоянов” – к-с „Меден рудник”
Общинска администрация уведомява водачите на моторни превозни средства, че на 18 и 19 септември светофарът на ...
текст на новината
единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища
Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, ...
текст на новината
Започва събарянето на едно от незаконните „гета” в Бургас
 От  вторник /08.09.2009 г./ започва мащабна  операция по премахване на едно от незаконните  „гета” в ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 13.06.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юни 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
22
27
28
29
30
31
01
02
23
03
04
05
06
07
08
09
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30
27
1
2
3
4
5
6
7


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown