Ще помете ли законът 8 000 билборда в BG  - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Ще помете ли законът 8 000 билборда в BG

Трябва ли да има билбордове по пътищата, или не - паралелно със стартиралата преди месец обществена дискусия, подета от Национална агенция “Пътна инфраструктура”, започна и проверка на съоръженията. Очакванията  са, че ако НАПИ получи достатъчно широка подкрепа, може да се инициират законодателни промени, с които да бъдат премахнати билбордовете по републиканските пътища. Сред основните аргументи са, че такава е европейската практика и това ще доведе до намаляване на броя на катастрофите.
660 са билбордовете на територията на Областно пътно управление. Близо 200 са фирмите собственици. Има билбордове, които са на отстояние по-малко от 3 метра, каквото е нормативното изискване, са показали проверките. Осигурен е обаче изискващият се светъл  габарит на пътя. “Всеки билборд е потенциално опасен, ако кола напусне пътното платно. Чисто естетически също може да се възрази срещу разположението на билбордовете. Вижте входовете на Бургас как са накичени! Всичката тази информация на тях – телефони, факсове, отвлича вниманието и ето ти белята готова”, е позицията на пътния шеф инженер Недьо Плачков, който допълва многозначително: “На запад от Калотина няма рекламни съоръжения край пътя. Трябва да вземаме пример от местата, към които сме се запътили”.
След последните проверки от агенцията са издали предписание около съоръженията да се монтира стоманена предпазна  ограда. Смята се, че при една евентуална катастрофа това ще омекоти удара и ще даде шанс на шофьора и пътниците да оцелеят. Изпратени са уведомителни писма до всички фирми, стопанисващи крайпътни билбордове. Реакциите им били крайни - от готовност да се изпълни мярката до категорично несъгласие. Възраженията са главно в посока, че в ситуация на криза, когато половината от позициите им по пътищата стоят празни, поставянето на обезопасителна ограда е непосилна финансова тежест. По груби изчисления за един билборд са необходими 14 метра мантинела. Тя излиза около 700 лв. За фирми, които стопанисват между 150 и 200 рекламни съоръжения, сумата ще стигне до 200 000 лв. Според някои от играчите на рекламния пазар, ако трябва да има ограда, разходите за нея би следвало да се поемат от НАПИ. В ход влизат и йезуитски аргументи: “Ако билбордовете са опасни, защото са до пътя, същото важи и за всяко дърво”.
Трети рекламни агенции смятат, че ситуацията около билбордовете в момента е аналогична с тази в строителството. Пренасищането ще доведе до съществени промени. Те вече са започнали спадането  на цените за наемане на билбордове с около 30 до 40%.  „Въпреки че печелят от разликата между наема и таксата, която се внася в НАП, доста от съдържателите на подобни съоръжения ще се освободят от тях”, прогнозира управителят на рекламна агенция “Мотив” Красен Вавов. Фирмата има две позиции на републикански пътища в областта. За нуждите на клиентите си са наели още 55 билборда в града и извън него. Не са получавали уведомително писмо от Областно пътно, че на собствените конструкции трябва да поставят ограждения, но  са наясно с кампанията, която тече. 
“Ефектът от тези рекламни съоръжения вече е почти нулев. Безумно е през 500 м да има билбордове. За съдържанието да не говорим. То иска възпитание дълги години. Затова и фирмите изпитват такива затруднения в момента, защото билбордовете станаха неатрактивни като средство за комуникация. Как нормален човек, движейки се с 80-100 км, може да възприеме посланието! И другото, което е, те действително са опасни, най-вероятно затова ги няма в чужбина. Не вярвам да са по-глупави от нас и да не искат да вземат пари. Това са причините, поради които ние най-вероятно ще свалим нашите конструкции, а не защото не можем да си позволим да платим мантинелата. Просто ще откажем да участваме в тази рекламна вакханалия”, коментира Вавов.
Като абсурдни от фирмата определят и изискванията към поставянето на билборд. Вавов показва обемиста папка с около 60 страници технически спецификации. В същото време няма изисквания за гъстотата на поставянето им, както и за това да се контролира състоянието на  металните конструкции.
Срокът, даден в предписанията на Областно пътно управление, за поставяне на оградителните мантинели, е изтекъл на 1 юли. Едва 8 от билбордовете в областта са обезопасени, е показала повторната проверка. “Времето действително беше малко - от обхода на експертите до изпращането на писмата, в които беше даден седемдневен срок. Доста фирми изявиха желание да спазят предписанието, но ни изпратиха официално писма, с които поискаха отсрочка месец и дори два”, каза още инж. Плачков. От Областно пътно са отправили запитване до ръководството на агенцията дали срокът може да бъде удължен, без да се пристъпва към наказателни мерки. В случая това означава демонтиране на билбордове. До подобна стъпка обикновено се стига, когато билбордовете не са монтирани на съгласуваните места или за тях не се  заплащат  дължимите такси. През 2008 год. са били  демонтирани  154 броя, а през тази  - 25.
“Лично моето мнение е, че по републиканските пътища не трябва да има билбордове. Те представляват препятствие за движението. Ако кола напусне пътното платно и улучи  билборд, ще се получи тежка катастрофа”, аргументира се шефът на Областно пътно инж. Плачков. Един от основните му доводи е, че приходите от съоръженията не са толкова високи, че да струват човешки живот. Конкретни данни за сумите не могат да бъдат посочени, тъй като парите се събират от специални поделения “Пътни такси и разрешителни”, откъдето уведомяват пътно управление само ако има проблем с наемател, уточнява той. От фирмите обаче смятат, че тези приходи всъщност не са никак малки. Около 170 лв. на месец е таксата, която се плаща на НАПИ от собственик на съоръжение, независимо дали билбордът се ползва в момента, или не. Това означава, че при 660 позиции по републиканските пътища в областта, в касата на агенцията влизат на месец над 100 000 лв. По информация на НАПИ в цялата страна в момента има около 8 000  рекламни табла по републиканските пътища. Събраните средства от тях за миналата година са близо 4 млн. лв.
Ако се стигне до решение за премахване на билбордовете по републиканските пътища, това няма да стане веднага. След съответните законови промени най-вероятно ще има гратисен период  от няколко години, тъй като е тежко подобна мярка да се въведе изведнъж, предполага шефът на Областно пътно управление инж. Недьо Плачков.
 
снимка
Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мотоподготовка:
Билбордовете отвличат вниманието с апетитни храни и жени

Билбордове може да има навсякъде, стига да са спазени изискванията за слагането им. Проблемът е, че в България са наслагани на най-неподходящите места. От друга страна, не са спазени изискванията за сигурност като отстоящо разстояние от платното за движение по магистралата. В европейските държави разстоянието е пет пъти по-голямо от това при нас, сложени са в места, които не представляват опасност за движението, а и са допълнително обезопасени.
На опасните  места в Европа билбордовете не са сложени, за да показват нечие голо красиво тяло, а надписи като “Внимавай, луда глава, тук са загинали 500 човека. Ти ще бъдеш 501-ия” или “място с концентрация на ПТП”. Там, където има билбордове с търговска цел, задължително е поставен и предупредителен акцент. В Сърбия, Австрия и Германия това са посланията, които носят тези билбордове, а не отвличат вниманието на водача с апетитни храни или жени. Няма млади, нови, стари шофьори - всеки мъж, който види хубаво същество пред него, вниманието му 70% бива привлечено от него и при една скорост от 130 км се намалява времето за реакция. Това е доказано! И не е съобразено нито със Закона за движение по пътищата, нито с визията на обществото за намаляване броя на пътнотранспортните произшествия. Парите са главният фактор, който играе роля. Общините са тези, които определят местата за тези билбордове. При тях влизат парите от рекламата, оттам могат и да се запушат някои дупки по пътищата, но това не е ясно дали се прави.  Доста инициативи имахме в тази посока, но за съжаление нямаше държавна политика на темата “безопасност на пътя”. Надяваме се, че с новоструктурираното правителство и парламент тази тема да бъде една от приоритетните.

Снимка
Константин Луков, директор на общинска дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност”:
Трябва да се види колко катастрофи има заради билбордове, а не да се вземат самоцелни мерки
Имаше много тежки пътнотранспортни произшествия с убити по главните и магистрални пътища именно от билбордове в близост до обхвата на пътя. Това вероятно се има предвид, да се слагат такива мантинели, за да препятстват при евентуално отклонение. За собствениците обаче това е голям разход. Трябва да помислим и да видим, където са на наша територия, и скоростите са по-високи. В града проблем няма, защото скоростта е 50 км. Освен тези билбордове, знаете, че има стълбове за улично осветление, за тролеите особено са много здрави, дори повече от тези на билбордовете. Затова сложихме по Е87 и за стълбовете такава мантинела. Ще поискаме от КАТ справка колко произшествия с тежки последици са станали вследствие сблъсък с рекламно-информационни елементи и ако се окаже, че има такива, трябва да се вземат мерки, като променим наредбата в тази посока и задължим, когато се поставят подобни съоръжения, да има и такава предпазна мантинела. Трябва да се направи проучване за необходимостта, защото такива самоцелни мерки, които вкарват в разход тези юридически лица, не са много добро решение.

 

http://factor-bs.com/news-9914.html
24.07.2009 06:04
Ключови думи: Трябва ли да има билбордове по пътищата, или не - паралелно със стартиралата преди месец обществена дискусия, подета от Национална агенция “Пътна инфраструктура”, започна и проверка на съоръженията. Очакванията са, че ако НАПИ получи достатъчно широка подкрепа, може да се инициират законодателни промени, с които да бъдат премахнати билбордовете по републиканските пътища. Сред основните аргументи са, че такава е европейската практика и това ще доведе до намаляване на броя на катастрофите. 660 са билбордовете на територията на Областно пътно управление. Близо 200 са фирмите собственици. Има билбордове, които са на отстояние по-малко от 3 метра, каквото е нормативното изискване, са показали проверките. Осигурен е обаче изискващият се светъл габарит на пътя. “Всеки билборд е потенциално опасен, ако кола напусне пътното платно. Чисто естетически също може да се възрази срещу разположението на билбордовете. Вижте входовете на Бургас как са накичени! Всичката тази информация на тях – телефони, факсове, отвлича вниманието и ето ти белята готова”, е позицията на пътния шеф инженер Недьо Плачков, който допълва многозначително: “На запад от Калотина няма рекламни съоръжения край пътя. Трябва да вземаме пример от местата, към които сме се запътили”. След последните проверки от агенцията са издали предписание около съоръженията да се монтира стоманена предпазна ограда. Смята се, че при една евентуална катастрофа това ще омекоти удара и ще даде шанс на шофьора и пътниците да оцелеят. Изпратени са уведомителни писма до всички фирми, стопанисващи крайпътни билбордове. Реакциите им били крайни - от готовност да се изпълни мярката до категорично несъгласие. Възраженията са главно в посока, че в ситуация на криза, когато половината от позициите им по пътищата стоят празни, поставянето на обезопасителна ограда е непосилна финансова тежест. По груби изчисления за един билборд са необходими 14 метра мантинела. Тя излиза около 700 лв. За фирми, които стопанисват между 150 и 200 рекламни съоръжения, сумата ще стигне до 200 000 лв. Според някои от играчите на рекламния пазар, ако трябва да има ограда, разходите за нея би следвало да се поемат от НАПИ. В ход влизат и йезуитски аргументи: “Ако билбордовете са опасни, защото са до пътя, същото важи и за всяко дърво”. Трети рекламни агенции смятат, че ситуацията около билбордовете в момента е аналогична с тази в строителството. Пренасищането ще доведе до съществени промени. Те вече са започнали спадането на цените за наемане на билбордове с около 30 до 40%. „Въпреки че печелят от разликата между наема и таксата, която се внася в НАП, доста от съдържателите на подобни съоръжения ще се освободят от тях”, прогнозира управителят на рекламна агенция “Мотив” Красен Вавов. Фирмата има две позиции на републикански пътища в областта. За нуждите на клиентите си са наели още 55 билборда в града и извън него. Не са получавали уведомително писмо от Областно пътно, че на собствените конструкции трябва да поставят ограждения, но са наясно с кампанията, която тече. “Ефектът от тези рекламни съоръжения вече е почти нулев. Безумно е през 500 м да има билбордове. За съдържанието да не говорим. То иска възпитание дълги години. Затова и фирмите изпитват такива затруднения в момента, защото билбордовете станаха неатрактивни като средство за комуникация. Как нормален човек, движейки се с 80-100 км, може да възприеме посланието! И другото, което е, те действително са опасни, най-вероятно затова ги няма в чужбина. Не вярвам да са по-глупави от нас и да не искат да вземат пари. Това са причините, поради които ние най-вероятно ще свалим нашите конструкции, а не защото не можем да си позволим да платим мантинелата. Просто ще откажем да участваме в тази рекламна вакханалия”, коментира Вавов. Като абсурдни от фирмата определят и изискванията към поставянето на билборд. Вавов показва обемиста папка с около 60 страници технически спецификации. В същото време няма изисквания за гъстотата на поставянето им, както и за това да се контролира състоянието на металните конструкции. Срокът, даден в предписанията на Областно пътно управление, за поставяне на оградителните мантинели, е изтекъл на 1 юли. Едва 8 от билбордовете в областта са обезопасени, е показала повторната проверка. “Времето действително беше малко - от обхода на експертите до изпращането на писмата, в които беше даден седемдневен срок. Доста фирми изявиха желание да спазят предписанието, но ни изпратиха официално писма, с които поискаха отсрочка месец и дори два”, каза още инж. Плачков. От Областно пътно са отправили запитване до ръководството на агенцията дали срокът може да бъде удължен, без да се пристъпва към наказателни мерки. В случая това означава демонтиране на билбордове. До подобна стъпка обикновено се стига, когато билбордовете не са монтирани на съгласуваните места или за тях не се заплащат дължимите такси. През 2008 год. са били демонтирани 154 броя, а през тази - 25. “Лично моето мнение е, че по републиканските пътища не трябва да има билбордове. Те представляват препятствие за движението. Ако кола напусне пътното платно и улучи билборд, ще се получи тежка катастрофа”, аргументира се шефът на Областно пътно инж. Плачков. Един от основните му доводи е, че приходите от съоръженията не са толкова високи, че да струват човешки живот. Конкретни данни за сумите не могат да бъдат посочени, тъй като парите се събират от специални поделения “Пътни такси и разрешителни”, откъдето уведомяват пътно управление само ако има проблем с наемател, уточнява той. От фирмите обаче смятат, че тези приходи всъщност не са никак малки. Около 170 лв. на месец е таксата, която се плаща на НАПИ от собственик на съоръжение, независимо дали билбордът се ползва в момента, или не. Това означава, че при 660 позиции по републиканските пътища в областта, в касата на агенцията влизат на месец над 100 000 лв. По информация на НАПИ в цялата страна в момента има около 8 000 рекламни табла по републиканските пътища. Събраните средства от тях за миналата година са близо 4 млн. лв. Ако се стигне до решение за премахване на билбордовете по републиканските пътища, това няма да стане веднага. След съответните законови промени най-вероятно ще има гратисен период от няколко години, тъй като е тежко подобна мярка да се въведе изведнъж, предполага шефът на Областно пътно управление инж. Недьо Плачков. снимка Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мотоподготовка: Билбордовете отвличат вниманието с апетитни храни и жени Билбордове може да има навсякъде, стига да са спазени изискванията за слагането им. Проблемът е, че в България са наслагани на най-неподходящите места. От друга страна, не са спазени изискванията за сигурност като отстоящо разстояние от платното за движение по магистралата. В европейските държави разстоянието е пет пъти по-голямо от това при нас, сложени са в места, които не представляват опасност за движението, а и са допълнително обезопасени. На опасните места в Европа билбордовете не са сложени, за да показват нечие голо красиво тяло, а надписи като “Внимавай, луда глава, тук са загинали 500 човека. Ти ще бъдеш 501-ия” или “място с концентрация на ПТП”. Там, където има билбордове с търговска цел, задължително е поставен и предупредителен акцент. В Сърбия, Австрия и Германия това са посланията, които носят тези билбордове, а не отвличат вниманието на водача с апетитни храни или жени. Няма млади, нови, стари шофьори - всеки мъж, който види хубаво същество пред него, вниманието му 70% бива привлечено от него и при една скорост от 130 км се намалява времето за реакция. Това е доказано! И не е съобразено нито със Закона за движение по пътищата, нито с визията на обществото за намаляване броя на пътнотранспортните произшествия. Парите са главният фактор, който играе роля. Общините са тези, които определят местата за тези билбордове. При тях влизат парите от рекламата, оттам могат и да се запушат някои дупки по пътищата, но това не е ясно дали се прави. Доста инициативи имахме в тази посока, но за съжаление нямаше държавна политика на темата “безопасност на пътя”. Надяваме се, че с новоструктурираното правителство и парламент тази тема да бъде една от приоритетните. Снимка Константин Луков, директор на общинска дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност”: Трябва да се види колко катастрофи има заради билбордове, а не да се вземат самоцелни мерки Имаше много тежки пътнотранспортни произшествия с убити по главните и магистрални пътища именно от билбордове в близост до обхвата на пътя. Това вероятно се има предвид, да се слагат такива мантинели, за да препятстват при евентуално отклонение. За собствениците обаче това е голям разход. Трябва да помислим и да видим, където са на наша територия, и скоростите са по-високи. В града проблем няма, защото скоростта е 50 км. Освен тези билбордове, знаете, че има стълбове за улично осветление, за тролеите особено са много здрави, дори повече от тези на билбордовете. Затова сложихме по Е87 и за стълбовете такава мантинела. Ще поискаме от КАТ справка колко произшествия с тежки последици са станали вследствие сблъсък с рекламно-информационни елементи и ако се окаже, че има такива, трябва да се вземат мерки, като променим наредбата в тази посока и задължим, когато се поставят подобни съоръжения, да има и такава предпазна мантинела. Трябва да се направи проучване за необходимостта, защото такива самоцелни мерки, които вкарват в разход тези юридически лица, не са много добро решение.
Bookmark and Share Subscribe
3628 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Бургас - Александруполис: Ще го бъде ли или не ..
Русия е все още заинтересувана от реализиране на трансбалканския нефтопровод "Бургас-Александруполис", но ...
текст на новината
Бургас и Люлебургас - сътрудничествою
Бизнесмени от Бургас и Люлебургас, Турция подписаха предварителен договор за сътрудничество. Делегация от ...
текст на новината
Поредна успещна година за пристанище КРЗ ПОРТ БУРГАС АД.
През 2010 г.  в пристанище КРЗ ПОРТ БУРГАС  са обработени  420 х.тона товари на кораби, което е с 13% повече, ...
текст на новината
Общините с резерви към водните асоциации
Моника Стояноваmonika.stoyanova@klassa.bg Общините имат съмнения, че учредяването на водни асоциации с тяхно участие ще ...
текст на новината
Отдават под наем три язовира на територията на община Бургас
Три язовира на територията на община Бургас ще бъдат отдадени под наем, решиха общинските съветници в ...
текст на новината
Казахстан, Киргизстан и Узбекистан с интерес към порт Бургас
Делeгация от спедиторски фирми от Казахстан, Киргизстан и Узбекистан посети днес Бургас, за да се запознае ...
текст на новината
Топлофикация Бургас е готова за зимата
Топлофикация Бургас е напълно готова да посрещне новия есено-зимен отоплителен сезон 2010 – 2011 г. Това бе ...
текст на новината
Семинар "Информиране на индустрията относно задълженията за нотификация по Регламент (ЕО) №1272/2008 (CLP)"
Търговско индустриална камара – Бургас, съвместно с Българска стопанска камара, организира Семинар по ...
текст на новината
Последните сметки на ТЕЦ Бургас- отново най-ниските в страната
В Бургас абонатите на топлофикация отново плащат най-ниските сметки за топла вода в страната. За месец ...
текст на новината
В Бургас ще се проведе Национална кръгла маса по проблемите на транспорта
На 2 Септември 2010 г.  от 13:00ч. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората ...
текст на новината
Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура - събенефициент и партньор по проекта ECOPORT 8 в Бургас
Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” в качеството си на събенефициент и партньор по проекта ...
текст на новината
Дребните търговци с тридневни разрешителни за Спирит
Кметът Димитър Николов разпореди да бъдат издавани тридневни разрешителни на дребните търговци да продават ...
текст на новината
Община Бургас ще актуализира бюджета си на 23 август
Бургас.  Актуализацията на бюджета на община Бургас ще бъде направена на 23 август. Това съобщи за радио ...
текст на новината
Информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”
Уважаеми  дами и господа, Имаме удоволствието да Ви поканим на организираните от Главна Дирекция ...
текст на новината
Община Бургас ще представи пред потенциалните инвеститори своите приоритети за развитие
Община Бургас, в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, изпълнява ...
текст на новината
Готов е проектът за ново ларго на Бургас
С мултимедийна презентация в Община Бургас бе представен днес /13 октомври/ първия етап от проекта за ...
текст на новината
Сайтът на ФРУТИ ЛУКС – избор на редактора на
Сайтът на ФРУТИ ЛУКС  -  първата българска фирма за плодови букети стана избор на редактора на ...
текст на новината
Финансиране и предизвикателства на социално-осигурителната система
Във връзка с появили се публикации в пресата, ръководството на КНСБ смята за наложително да уточни, че на ...
текст на новината
България в единния пазар на ЕС – констатации на гражданското общество през погледа на Асоциация на индустриалния капитал в България
Председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев ще ...
текст на новината
Водеща фирма с успешен антикризисен метод в строителния бранш
В условия на тежка криза в строителния  бранш „Гранити” ООД създаде  и реализира успешно свой ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 11.05.2021 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      май 2021      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
17
26
27
28
29
30
01
02
18
03
04
05
06
07
08
09
19
10
11
12
13
14
15
16
20
17
18
19
20
21
22
23
21
24
25
26
27
28
29
30
22
31
1
2
3
4
5
6


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown