Младият заместник областен управител на Бургаска Област - Стефан Кенов в интервю пред Черноморски Фар - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Младият заместник областен управител на Бургаска Област - Стефан Кенов в интервю пред Черноморски Фар

Стефан Кенов е един от двамата заместник областни управители от НДСВ в Бургас. Младият юрист спечели доверието на съпартийците си и бързо стана публично лице на царистите. Той ще води кампанията на партията  в региона за предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание, след като в неделя бе избран за шеф на областния предизборен щаб.

Роден е на 18 декември 1980 година във Варна. Учил е в Карнобат, а по-късно висше образование е завършил в БСУ, специалност „Право“. Работил е в лесничействата в Карнобат и Садово. Женен, с едно дете.

- Г-н Кенов, Вие ще водите предизборната кампания на НДСВ в областта, но вече политическата атмосфера в Бургас е доста нагорещена, като се има предвид битката, която водят ГЕРБ и „Атака“ тук. Запознат ли сте в дълбочина с конфликтите и каква кампания ще води НДСВ в тази ситуация. Странични наблюдатели ли ще бъдете, или ще вземете отношение по най-горещите въпроси, които се очертават в Бургас?

- При всички случаи конфликтът между ГЕРБ и „Атака“ в Бургас и ГЕРБ и БСП в Айтос са най-значимите в цялата област, това са най-невралгичните точки. В голяма степен те ще се запазят до изборите, тъй като са целенасочени и се правят именно заради това. Трагичното в цялата тази история е, че точно двете партии, които се целят във властта, показаха за една година управление в общините, че не могат да пазят коалициите, които създават, не могат да надмогнат личните си интереси и пристрастия за сметка на по-големите проблеми, които са по места. В общи линии двата проблема са много различни, но ако вземем конфликта между кмета Врабчев и шефа на Общинския съвет Орлов в Айтос, аз не виждам почти нищо в него, освен предизборна кампания, водена от ГЕРБ, и опита да се разграничи от БСП. Там тези взаимоотношения обаче ще доведат до криза, защото кметът ще остане без подкрепата на Общинския съвет, което в случая не е добре. Ще спре развитието на общината през следващите 3 години, ако не се намери механизъм общинските съветници да седнат на една маса и да се разберат в името на общината. В Бургас аз лично следя отблизо работата на Общинския съвет, въпреки че в областна управа това не ми е ресорна община.

- НДСВ не участва в местната власт в Бургас. Имате ли своя позиция по една от най-горещите теми през последните месеци в Бургас, а именно строителството на мюсюлмански молитвен дом в „Меден рудник“, която създаде много конфликти?

- Личното ми мнение като човек, като либерал е, че прекалено много се политизира въпросът с джамията и с православния храм в „Меден рудник“. Един религиозен храм и една религия са нещо много лично от страна на всеки човек, а тук две партии узурпираха идеите и това се превърна в основната им движеща сила през последните месеци. Дали да има, или да няма джамия – би следвало да го решат самите граждани.  Прекалено много се изостря проблемът, аз не знам дали хората го следят в детайли, но самото решение на Общинския съвет е за разработване на ПУП, към настоящия  момент въобще не се говори за издаване на разрешение. След разработването на ПУП той ще се гледа от експертни съвети, след това ще има възможност дори Общинският съвет да подаде жалба срещу него. Много предизборна стана тази тема и тя почна да нагарча на обществото. Аз лично живея в Карнобат до джамията и другата религия по никакъв начин не ме кара да се чувстваме застрашени  нито аз, нито другите православни християни, нито децата ни. За мен всяка религия трябва да съществува спокойно, и без да притеснява  другите, да може да следва своите обреди, обичаи, празници. Другият проблем, чрез който ГЕРБ се рекламира е, че едва ли не е тяхна идеята за изграждане на православен храм в „Меден рдуник“. Идеята за тази църква е още отпреди ГЕРБ да съществува като партия. В продължение на доста години е избиран парцелът. В началото на настоящия мандат, през 2006 година, държавата чрез областния управител прехвърля терена на църквата и започват първите копки. Доколкото имам информация, средства са се събирали през годините, но първият голям акт е на общината с влагането на пари от общинския бюджет. Но по предварителни сметки строежът ще струва 4-5 млн. лева, кой ще ги осигури и не е ли това един предизборен блъф на общинска администрация, с 600 хил. лева не може да се направи църквата. Строежът на православен храм отдавна е бил основан на дарения от населението. Доколко „Меден рудник“ има нуждите и възможностите, ще го покажат самите граждани. Но аз смятам, че ако се поеме една обществена инициатива, не само чрез партийна кампания чрез SMS, която се афишира като акция на ГЕРБ, идеята ще има много по- добра подкрепа. Инициативата трябва да си остане на настоятелството и гражданската инициатива и партиите се оттеглят от този въпрос.

- И все пак явно това ще са част от горещите теми, около които ще се водят основните битки по време на кампанията. Вие на какво ще заложите, за да привлечете вниманието на бургазлии?

- На първо място кампанията трябва да е позитивна. По никакъв начин няма да отричаме идеи, хора, виждания. Няма да търсим конфронтация по никакъв начин. Ние сме страна по договора, който се сключи за честни избори и 20 % от нашите плакати ще бъдат насочени към това, че купуването на гласове е престъпление. На второ място ние ще се обърнем към нашите симпатизанти и членове по места, за да използваме техните виждания, идеи и интелект за изграждането на една добра регионална предизборна програма. Тя ще бъде съобразена с националните приоритети в областта на икономиката и продължаване на политиката на НДСВ, която сме следвали. При всички положения курсът ще бъде продължен в икономическата политика, в семейството, социалната политика, засилване на нашето присъствие в проблематиката на здравеопазването, защото в крайна сметка при такава здравна реформа има основни точки, които са пропуснати. Сега внасяме закона за правата на пациента. Надявам се в края на март да имаме една добре структурирана програма, която да обявим пред обществото. Самото писане ще стане чрез множество обществени обсъждания по основните проблеми, така че не само хора от НДСВ, но и представители на гражданското общество могат да се включат. Големи са проблемите по инфраструктурата, водоснабдяването и канализацията в някои населени места, има обекти, които в община Бургас вече се правят, но това не е единственото населено място в региона. Ние сме сигурни, че погледите основно ще бъдат насочени към Бургас, но няма да забравим и малките населени места, така че програмата ни ще бъде балансирана.

- Има доста коментари, че накрая на мандата НДСВ ще се опита да излезе от коалицията, за да не бъде свързвана с негативи от управлението с ДПС и БСП. Ще има ли удари под кръста на регионално ниво със сегашните ви коалиционни партньори?

- По отношение на излизането на коалицията – всяка коалиция се прави за мандат, затова визирах и общинските съвети в Бургас и в Айтос. Когато правиш някаква коалиция, определяш приоритети на управлението и ги отстояваш 4 години, като трябва да се стремиш към ползотворна политика към хората. Но това, което е по-важното, е, че от 2005 година до днес ние винаги сме показвали своето лице в коалицията, никога не сме се водили от БСП и ДПС, винаги сме отстоявали принципите си, ако щете дори и с гласуване „въздържал се“, с много борби, които проведохме в социалната сфера, например за програмите „ин витро“,  за увеличението на майчинството, за промените в изборното законодателство, които предстоят. Ето, например мога да посоча един положителен акт на общинска администрация в Бургас със създадения с 200 хиляди лева фонд „Ин витро“ в общината, което показва, че една нова партия като ГЕРБ напълно подкрепя наши инициативи, които са на национално ниво, и е хубаво тези общини, които са с възможности като Бургас, да ги следват.

- Как ще изберете представителя на областта в листата на НДСВ за евроизборите. Възможно ли е Соломон Паси да бъде водач  за Европейския парламент и Вие да сте едно от новите лица в нея, а главният секретар Илчо Дуганов да е водач на листата за Народно събрание?

- Евроизборите са най-силната ни страна. Към настоящия момент не сме обсъждали представители на Бургас в листата. Той ще бъде избран от Областен съвет най-вероятно и ще бъде одобрен от централния предизборен щаб. Като мои фаворити за водач на листата мога да кажа много имена – имаме Европеец на годината в лицето на г-жа Меглена Кунева, Биляна Раева върши перфектно работата си, Гергана Грънчарова - също, имаме заместник министри на външните работи, имаме огромен ресурс от кандидати за евродепутати.  Да видим другите какви кандидати ще представят. Въпросът е ние да мобилизираме хората да отидат да гласуват, защото при прогноза на избирателна активност 30-40%, ако са отделно изборите за европейски и български парламент, ще се покаже нашето отношение към европейските институции и каква представителност ще имат тези хора, които изберем. Аз съм убеден, че план минум – 1 евродепутат ние ще имаме, но е несериозно с избирателна активност 30% да изпращаш евродепутат на България, която е нов член, обърната е към Европа и всячески се стреми да се впише в голямото европейско семейство.

- Категорично ли ще участвате самостоятелно в изборите?

- При всички положения. НДСВ е сериозна партия, която от създаването си е била в управлението на страната и смятам, че е несериозно да се явяваме в голяма коалиция. Ние ще сме със самостоятелни листи и за Европейски парламент, и за Народно събрание.28.01.2009 23:04
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
5924 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
ББ Брястовец и бюджетът
Пред пълна зала и при засилен интересот страна на жителите в с. Брястовец се проведе поредното обществено ...
текст на новината
Заповядайте да видите как ще копае кметът на Бургас
На 16 декември от 14.00 часа кметът Димитър Николов ще вземе участие в церемонията първа копка за разширение на ...
текст на новината
Премиер и кмет откриват разширената канализация на квартал Победа

текст на новината
епърва пред Бургас се отварят възможностите за финансиране от европейските фондове
Фокус: Бургас отново се доказа като работеща община, която умее да печели проекти. Само преди няколко дни ...
текст на новината
Община Бургас - първо място по размер на спечелените по европейски програми средства
Община Бургас е на първо място в страната по размер на спечелените по европейски програми средства. Това ...
текст на новината
Интегриран градски транспорт на БУРГАС
Община Бургас организира официално събитие по повод подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ ...
текст на новината
Преброяване 2011
През март стартира „Преброяване 2011” От 10 до 14 март 2011 година ще преброяват населението на бургаска ...
текст на новината
За дешифриране
От 1-ви септември в Бургас беше пусната в експлоатация зона за кратковременно паркиране – синя зона. ...
текст на новината
Премахнаха незаконни гаражи в Бургас
Над 40 незаконни гаража бяха премахнати от пространството между блокове 14, 15 и 16 в к-с „Възраждане”. От ...
текст на новината
В петък тестваме сиренната система на Бургас
На 1 октомври /петък/ от 13.00 до 13.15 часа ще бъде тествана сиренната система за оповестяване на жителите на ...
текст на новината
Няколко бележки из кметския живот на бургаските управници
На 28 септември от 10.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян ...
текст на новината
Почистиха устието на канала между „Вая” и морето
Тежка техника извади скални късове и земна маса от устието на канала, свързващ Бургаското езеро /”Вая”/ с ...
текст на новината
Новият бюджет на Бургас – по-скромен, но амбициозен
Кметът на Бургас Димитър Николов очерта основните параметри на общинския бюджет за 2010 г. По време на ...
текст на новината
Приключва касовото заплащане на местните данъци и такси
Заради финансовото приключване на 2009 г. е променен режимът за касовото обслужване на гражданите, съобщиха ...
текст на новината
Областна администрация Бургас с проектопредложение по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция
Областният  управител Константин Гребенаров присъства на Форум за партньорство по Програмата за ...
текст на новината
Областният управител Константин Гребенаров на полигон „Ново село”
През миналата седмица областният управител Константин Гребенаров присъства на полигон „Ново село”, където ...
текст на новината
СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ
 През първите девет месеца на 2009 г. на територията на Регион Бургас са регистрирани 259 тежки ПТП с 41 ...
текст на новината
Бургас бе домакин на национална среща на обществените посредници
Обществени  посредници от цялата страна се събраха  на работна среща в Община Бургас. Темата, по която ...
текст на новината
На 18 и 19 септември ще бъде изключен светофарът при бул. „Захари Стоянов” – к-с „Меден рудник”
Общинска администрация уведомява водачите на моторни превозни средства, че на 18 и 19 септември светофарът на ...
текст на новината
единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища
Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 16.07.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юли 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
01
02
03
04
05
06
07
28
08
09
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown