Ваклин Стойновски: Не искам просто да съм кмет, залогът е много по-голям - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Ваклин Стойновски: Не искам просто да съм кмет, залогът е много по-голям

Единна лява кандидатура тук ще е определяща за спечелването на президентския вот, за да тръгне България в правилната посока


- Г-н Стойновски, Вие направихте навременно предложение на БСП и малките леви и левоцентристки формации  да се обединят около независимата Ви кандидатура за кмет. Вчера обаче самият кандидат-кмет на БСП Димитър Стоянов Ви даде гръб. Дотук левите кандидатури стават две, а в същото време настоящият кмет Димитър Николов е разгърнал целия си потенциал, за да докаже, че е непробиваем. Макар и изнервени от неудобствата покрай строителството, хората го подкрепят. Без широка коалиция, не се ли чувствате обречен в предстоящата предизборна борба?

-  Първо, не строи кметът или ГЕРБ. Строите вие, гражданите, с пари от вашите данъци, такси и глоби. Строи Европейският съюз с предоставените средства по своите програми. Администрацията само избира кое да направи и с каква организация да го направи. Безсмислено е да се преправя центърът на града за трети път през последните 20 години, вместо да се ремонтират улиците в кварталите, по които се прибирате до дома си. Тях ГЕРБ изостави, за да ги правя аз догодина. Бях предложил да са първостепенна задача за благоустрояването на Бургас и в предизборната си платформа през 2007 г.

-  Не сте прав, центърът на града ще грейне напролет и хората ще се радват.

-  Твърдя, че в организационно отношение ремонтите са очевиден провал. Газим кал в 21-и век. Не са положени елементарни подвижни естакади. Прескачаме по палети и счупени дъски. Толкова месеци ли трябваше да се работи? Това време на годината ли трябваше да се избере? Да не говорим за празниците. Организацията по ремонта на основните пътни артерии е катастрофа. Говорете с шьофьорите. Има ли знаци, има ли предварително оповестяване на графиците? Искам обаче, да направите разлика: аз критикувам и съм готов да предложа алтернатива за управленски практики, за избор на приоритети за Бургас. Медийните бомби за корупция в местната власт съм оставил на политическите рекетьори.
 
-  Какво е общото между Вас и левите идеи?

-  Не се налага да избирам между ляво и дясно. Нося лявото в сърцето си, получил съм го от родителите ми. Баща ми е Атанас Стойновски - стопански ръководител в строителството във времената, когато членството в партията-майка беше необходимо условие. Майка ми Маруся е преселник от Егейска Македония, сигурно оттам е упоритостта ми. Тя беше педагог в онези години. Защитава социалната идея и днес, но на разходки с приятелки в Морската градина. Комунизъм и социализъм в изродения вид, налаган от тоталитарния режим нямаха шанс да просъществуват. Социалната идея обаче е победила отдавна в демократичните общества, в по-голямата част от Европа. Частната инициатива и свободният пазар са могъщи двигатели на прогрес. Без контрол обаче те могат да поляризират финансово обществото. Защото се оформя малка група много богати, а основна част от населението е на ръба на социалния минимум. Липсва средна класа, която трябва да е генератор на потребление и икономически растеж. 

-  Визирате положението в днешна България. Как да се регулира този пагубен процес?

-  Съвременният свят е заложил на свободния пазар, но се е застраховал, поставяйки частната инициатива в рамки, посредством правила и закони - регулации. Ролята на регулаторите - държавата, общината в нашия случай, са важен фактор за подържане на социалната справедливост и осигуряване на достоен живот за всички слоеве на населението. Моето виждане за Бургас е повече работни места. Грешка на сегашната власт, в комплект със Валери Симеонов (собственик на ТВ СКАТ и неформален лидер на групата на Независимите в ОбС,б.а.), беше разгромът на работещите в обекти по чл. 56. В разгара на кризата 2 000 бургаски семейства останаха без препитание. За тази година Бургас определи най-висок туристически данък в България! Такса смет за частния бизнес стана непосилна. Още хора ще останат без работа. В ОбС аз гласувах против това. Грешките в социалната сфера мога да допълня и с непосилния размер на глобите в нашия град. Не само, че се генерира недоволство и напрежение, а и по-малкото пари, оставащи в населението, означават по-малко потребление в града и оттам все по-малко работни места. Бургас има нужда от управление със социална насоченост. Алтернатива ляво-център. Аз съм готов за това. Имам волята. Показал съм го и чрез работата на екипа ми.

-   Говорите за екип, но Вас градът Ви възприема като Ваклин Стойновски. Дори оставаме с впечатление, че и партията Ви се казва така.

-   Имената ще видите като личности, участващи в листата ни за общински съветници, също и кандидат-кметове на съставни селища. Претенденти за кметските места ще имаме и в другите общини на Бургаска област, които искат да участват на изборите от нашата политическа формация. Аз съм екипен играч. Знаете, че сноп стрели се огъва, но не се чупи, а съдбата на самотна стрела е незавидна. В екипа ми има юристи, архитекти, здравни работници, управленци. Благодарение на този екип успях не само да посочвам грешките на управляващите, а и да ги накарам да ги признават. По мои сигнали областният управител е връщал решения на Общински съвет. По мое настояване беше отменена грандиозно скандалната извънредна сесия преди седмица. За две години работа успях да спра камерите ала Биг Брадър на Сименов по бургаските улици. Вече четири месеца с екипа ми представяме на бургазлии ежеседмична тема от градско или национално значение. Веднъж в месеца търсим акцент. Нещо, което не е направено, а е необходимо за Бургас. Нещо, което се прави, но е грешно или може да се направи по-добре. Това е своеобразно поетапно представяне на предизборна платформа.

-   Бъдете по-конкретен?

-   Аргументирах по-горе в интервюто "Улицата до твоя дом", това са улиците в кварталите, тези по които се прибирате вечер и излизате сутрин. Те формират трайното впечатление в какъв град живееш. Писах за глобите на "Паяк“-а и за "Синя зона". В Бургас са по-високи от София. Ще ги намаля. Не е представено още като тема, но "Паяк“-а ще го премахна. Има по-цивилизовани методи за регулация на паркирането. Застъпих теза за намаляне на общинския дълг. Финансовата дисциплина на сегашното управление граничи с некомпетентност. Заемите на града ще надскочат 60 млн. лв. Елате на сесията в четвъртък, ще чуете бюджета за 2011 г. Доста важни теми ще загатна по време на дебатите. Завършвам с нещо черно, но важно: Бургас има гробища, а не гробищен парк, както в развитите градове. Ще работя това да се промени.

-   Ако в лявото е алтернативата и смятате себе си за нейния носител, не мислите ли, че има и други достойни хора, заслужаващи доверие, такива, които могат да понесат знамето, а Вие да му помагате?

-   Кандидати има? Къде са? Дори и в дясно мълчат. Функционерите на ГЕРБ посочиха Николов за втори мандат, но той побърза да си направи отвод, за да не попада на мушката на клеветниците отрано. Синята коалиция е разкъсана между собствения си принцип да извади свой кандидат за кмет и между лоялността към настоящата кметска администрация. Валери Симеонов пък още не си е намерил нов господар и не знае по кой път да тръгне. В ляво кои са -  БСП, която щеше да ни покаже своя кандидат-кмет на 5 февруари, но отложиха конференцията си. Смънкаха някакво извинение, от което нищо не се разбра. Щели да кажат какво ще правят чак през юни. А ако кметът Николов хвърли кърпата утре и отиде в столицата министър? Ако в Бургас има предсрочни кметски избори, кой ще чака БСП да реагира? Притежавам трите необходими качества за един бургаски кмет – местен съм, обиколил съм света, но никъде не съм се чувствал по-добре отколкото в родния Бургас. Известен съм - каквото не можаха да направят симпатизантите ми в тази насока, го направиха зложелателите. Една местна телевизия ме излъчва по-често от собственика си. Дали съм свестен? Учил съм в английската гимназия в Бургас. Офицер съм от армията. Завършил съм Финанси. Не съм бил в досег със службите на тоталитаризма и прехода. Преди три години излязох от бизнеса и се посветих на местната политика. Каквото заявих като платформа през 2007 г. отстоявам и сега. Не прескачам от партия в партия.

-  Виждаме, че вече текат совалки между Вас и малките леви партии. За какво си говорите?

-  Местните избори наесен нямат да имат аналог. Те са заедно с президентските. Предлагам на левият спектър да се обединим около един кандидат за кмет и така да допринесем за увеличаване на гласовете за левия кандидат-президент, който, аз съм убеден, че ще е единен. За целта няма да се явя в кметската надпревара от името на нашата политическа сила ПП "Бургас", а като независим кандидат, подкрепен от или издигнат от желаещите партии. Партиите, които имат самочувствие, че могат да излъчат листа с кандидати за съветници, които кандидати могат да съберат нужното доверие на съгражданите ни, нека да регистрират собствени такива. Нашата партия също ще участва отделно в избора за съветници. Готови сме да подадем ръка на полически сили, които на предните избори са били на ръба от спечелването на едно съветническо място като им гарантираме избираема позиция в нашата листа. Двете кампании – за общинския вот и за президентския, ще са напълно отделни. За президент и кмет обаче гласуването ще е в една "писта". На изборите през 2007 г. Йоан Костадинов се яви по подобен начин - независим кандидат, подкрепен от БСП, 6 други партии, 5 неправителствени организации и 35 спортни клуба. С цялата тази подкрепа и с всичките 12 години управление зад гърба си, той събра едва 14 000 гласа, а аз получих доверието на 12 000 бургазлии, въпреки, че хората ме познаваха като "момчето от плажа". Представете си какъв щеше да е изборният резултат, ако от БСП бяха подкрепили мен. Сега залогът е по-голям. Населението в страната не живее добре, необходим ни е завой наляво. Една победа на лявоцентристка формация в президентските избори ще е сигнал за ново начало. Аз мога и искам да допринеса за тази победа.
                                (използвани са въпроси и на други медии)

http://www.besove.com/

 16.02.2011 23:37
Ключови думи: Ваклин Стойновски, Бургас, Бургас кмет
Bookmark and Share Subscribe
18431 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Атака вади конкурент на Николов за кмет
Ще имаме свои кандидати във всички общини на областта, включително и в Бургас, каза Волен Сидеров на ...
текст на новината
Бургас: нови улици и паркоместа в Славейков и Изгрев
Нови алеи и паркоместа в бургаските комплекси Лазур  и Славейков обещава нашият кмет Димитър Николов. ...
текст на новината
Новият избирателен кодекс Централизация и потискане на Демокрацията.
За пореден път, правителство нарушава принципите и предизборните обещания, с които е получило доверието на ...
текст на новината
Бургас и Краснодар подновиха своето побратимство
Делегация от Община Бургас, водена от зам.-кмета Красимир Стойчев, взе участие в празненствата по случай ...
текст на новината
Община Бургас търси инвеститор за изграждане на спортен комплекс чрез образцово ПЧП
Община Бургас е символичен домакин на конференция-семинар на тема „Публично-частните партньорства – ...
текст на новината
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на ...
текст на новината
Областният управител Константин Гребенаров назначи проверка във връзка с писмо - сигнал от г-н Атанас Терзиев – общински съветник в ОбС – Несебър.
На 8.10.09г. на вниманието на областния управител  Константин Гребенаров постъпи писмо - сигнал от Атанас ...
текст на новината
Правителството иска да смачка БСП е заявил Сергей Станишев В Бургас
„БСП се нуждае от сериозно обновление във всички аспекти на своето съществуване в България, предвид ...
текст на новината
Контраразузнавач става областен на Бургас
55-годишният бивш контраразузнавач Константин Гребенаров е назначен за областен управител на Бургас. В ...
текст на новината
СДС взе в Бургас решение да подкрепи кабинета на ГЕРБ
Сините нарекоха несериозни обвиненията на профл Божидар Димитров, че в техните редици има двама агенти на ДС ...
текст на новината
Напускат ДПС в очакване на Ружди Хасан
Общинският съветник Байчо Байчев излезе от групата на Доган, местният парламент още без шеф Общинският ...
текст на новината
Бургас: мажоритарен вот - Резултати от избирателен район Бургас 2 към 07:20 часа при обработени 100.00% протоколи на СИК в РИК
Разпределение на действителните гласове по кандидати № Кандидат Партия / Коалиция / ...
текст на новината
Трафик инфаркт
Туристическият сезон започна – силен или слаб е без значение – Бургас не може да се справи с домашния си ...
текст на новината
Политиката няма място в и върху бургаските училища!
Изключително съм възмутена от факта, че нездравите политически страсти успяха да изцапат, в буквалния ...
текст на новината
Леви партии подписаха областно коалиционно споразумение в Бургас
Областните ръководства на БСП, Партия Български социалдемократи, Партия „Движение за социален хуманизъм”, ...
текст на новината
Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие Дневен център за членове на военнопатриотичните съюзи в гр. Бургас
Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие утре, 22 май, Дневен център за членове на ...
текст на новината
Декларация на Зелена партия - Българските зелени във връзка с отказа й от участие в изборите за Европейски парламент
Като наследник на демократичните идеи на първите дисидентски организации - Сдружение Екогласност от 1989 ...
текст на новината
Георги Иванов - човекът на Яне в Бургас
Когато преди година и половина се появиха големи билбордове с лика на костюмиран мъж със строг поглед и ...
текст на новината
Любомир Пантелеев и Маруся Любчева оглавиха общинската листа за НС и ЕП
Любомир Пантелеев оглави  листата за народни представители. Това стана на второто заседание на 18-та ...
текст на новината
Вълчо Чолаков ще води кандидат-депутатската листа в Бургас
Общинският лидер на СДС в Бургас Вълчо Чолаков ще води листата от кандидати за народни представители във ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 30.05.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      май 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
18
29
30
01
02
03
04
05
19
06
07
08
09
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown