Общински съветник в Несебър на прокурор - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Общински съветник в Несебър на прокурор

Община Несебър извърши проверка относно изявление на председателя на местната бизнес-партия „ДЕЛА” за нарушение с общински имот в Св. Влас, по клаузата на лица с жилищни нужди – т.нар. „крайно нуждаещи” се. Проверката на документите констатира, че тиражираните твърдения за правото на строеж, придобито от  „Венид”ООД върху имот общинска собственост са абсолютно несъстоятелни. В изявлението си „ДЕЛА” за пореден път се опитват да манипулират медиите и общественото мнение, заявявайки че правото на строеж е трябвало да бъде отнето, заради изтичане на 5 г. давностен период. Това е пошъл опит за внушение на неверни факти и обстоятелства. Изтичането на пет  и повече години от учредяването на право на строеж не води автоматично до неговото погасяване. В чл.67 от Закона за собствеността, законодателят съвсем ясно е уредил погасителен давностен срок, с изтичането  на който, в случай на бездействие от страна на носителя на правото на строеж, собственикът на земята придобива възможност да се позове на изтеклия в негова полза срок. В конкретния случай обаче има налице действия от суперфициара /”ВЕНИД” ЕООД/ за упражняване на правото му на строеж в рамките на този законноустановен срок, поради което съответно не е възникнала правна възможност Кметът на Общината да инициира решение от Общински съвет за погасяване на правото на строеж.

Останалите твърдения, че Кметът е подписал анекса за отстъпеното право на строеж и че Общинският съвет не е бил информиран за разширението на площта на договора, също са неверни. Анексът не е подписан от Николай Димитров, тъй като в това време той е бил в отпуск. Освен тази лъжа, не е вярно, че промяната на предназначението на сградата за жилищни нужди не е било гласувано от Общински съвет! Дали промяната на ПУП-а на този район и съответните промени са били забравени от общинския съветник Атанас Терзиев, който по протокол е присъствал на съответната сесия, когато това е докладвано и също по данни от протокола не е гласувал „ПРОТИВ”! Необяснимо остава дали Терзиев просто лъже, или не си върши работата като общински съветник и изобщо не знае какво се гласува на заседанията на Общинския съвет!? Държим да обясним, че в този случай никога не е ставало дума за отдаване на ОПС по клаузата за „крайно-нуждаещи” се граждани.

След промяната на ПУП-а и предназначението на сградата и валидно право на строеж, общинската администрация е действала изцяло съобразно по реда на Наредба № 5 на Общински съвет гр.Несебър.

 

Относно заявеното, че Кметът на Общината, чрез „вратичка” в общинската Наредба е „заобиколил” Общински съвет и е позволил увеличение на разрешеното строителство, бихме искали да отбележим, че е в правото на всеки  общински съветник, който разполага с необходимите правомощия, е да инициира промяна в съответната Наредба, ако тя не му харесва.

Досега подобно нещо не само, че не е направено, но подробна проверка показа, че именно Атанас Терзиев е злоупотребил с тази наредба и с отстъпено му от общината ОПС, като лице с установени жилищни нужди. Терзиев е получил право да строи върху общински терен през 1995 г. До 2002 г. той не се е възползвал от това право, но въпреки това сключва Анекс с общината, вследствие на който обаче парцелът му е увеличен от 420 на 456 м2. 4 години по-късно, т.е. 11 г. , след полученото ОПС, Терзиев сключва нов Анекс към договора си, според който получава голямо увеличение на РЗП на свое име от 170 м2 на 225 м2. Само 2 месеца по-късно крайно нуждаещия се Терзиев изкупува ОПС-та на своите съседи и придобива всичките 675 м2, определени с Анекса, на името на едноличната си фирма „Тортън” ЕООД. Без да има официално разрешение за строеж към 2006 г. на името на дружеството на Терзиев, същото продава, чрез „Тортън” ЕООД общо 8 апартамента, преимуществено на чужди граждани!! Интересният бизнес за един крайно-нуждаещ се гражданин на Община Несебър е придружен с подвеждане на общински служители. Терзиев драстично нарушава завишеното му отстъпеното му право на строеж върху общински терен. Той е застроил цели 60 м2 повече самоволно, абсолютно незаконно, без да плати един лев на общината, като увеличава общата площ на придобитата от него сграда на 735 м2. В същото време е продавал жилищата, които е получил вследствие на ОПС по символични цени, определени като за наистина социално слаби граждани.

Община Несебър ще инициира съответните проверки относно законосъобразността на действията на общинския съветник Атанас Терзиев, във връзка с данните за облагодетелстване с общинско имущество и от съмнителните сделки по продажбата на жилища, предоставени за задоволяването на жилищните нужди на гражданите на община Несебър.

Оставяме на морала на „крайно-нуждаещия” се Терзиев фактите, че той притежава от години друго голямо жилище, също построено върху общинско ОПС, заведения в Слънчев бряг и Несебър, както и големи парцели реституирани земи, някои от които директно върху защитените от закона пясъчни дюни. Терзиев не само, че не се отказал от забавеното с 11 г. ОПС, но се е възползвал от него, за да се облагодетелства, като по този начин е ощетил мнозина, наистина нуждаещи се от жилище български семейства. Как Терзиев успя да приватизира част от публична държавна собственост /обществен тротоар/ е въпрос, на който трябва да отговарят други институции.

 


Призоваваме независимите български медии да се отнасят по-критично към изявленията на една корпоративна партия свързана с позорно купуване на гласове. Лицата стоящи зад „ДЕЛА” целят дестабилизиране на Община Несебър, служейки си с откровени и груби лъжи, тиражирани от определени платени медии, основно гравитиращи около една политическа сила и една голяма банка. Целите на подобни групировки е една единствена – да наложат пълен финансов и личностно - коруптивен модел в управлението на една от най-атрактивните български общини, което среща сериозен отпор от местните граждани и законно избраните техни представители в местната власт.

Общинска администрация и Общински съвет Несебър ще продължат да бъдат отворени и прозрачни за обществения интерес и медиите и да информират своевременно за всички свои действия гражданското общество.03.02.2011 19:25
Ключови думи: Община Несебър, партия ДЕЛА, общински имот, Несебър
Bookmark and Share Subscribe
7409 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Кметът на Несебър пледира приемственост
Един от моите приоритети е приемствеността. Доста добри практики в Несебър доразвихме за тези три години от ...
текст на новината
ГЕРБ странно мълчи за Несебър
Ако една от групировките МОРЕ и ДЕЛА не бъде „омаломощена” навреме, преди изборите тук ще стане страшно, ...
текст на новината
Атанас Терзиев носи отговорност за узаконяване на заменките
Председателят на Комисията по ТСУ към ОС –  Несебър Атанас Терзиев носи основната  отговорност за ...
текст на новината
В Несебър студенти от Национална спортна академия ще протестират
Недоволство днес ше изразят студентите от Национална спортна академия, които в момента са на редовни учебни ...
текст на новината
Феста Холдинг се отказва да получи 11 дка общински парцел
„Феста Холдинг” АД се отказва от преговорите за предотвратяване на мащабно строителство на атракцион в ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 04.10.2022 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      октомври 2022      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
39
26
27
28
29
30
01
02
40
03
04
05
06
07
08
09
41
10
11
12
13
14
15
16
42
17
18
19
20
21
22
23
43
24
25
26
27
28
29
30
44
31
1
2
3
4
5
6


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown