Константин Райков: Десните партии с една листа за съветници - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Константин Райков: Десните партии с една листа за съветници

В какъв формат ще се яви Съюзът на демократичните сили на предстоящите местни избори през 2011 година? Ще имат ли десните партии една листа за общински съветници и кого ще подкрепят за кметския пост в Бургас? На тези и други въпроси отговаря общинският председател на СДС Бургас Константин Райков.

- Г-н Райков, по-малко от година преди местните избори каква е готовността на СДС Бургас да участва в тях?

 

 

- Това е много кратък срок. СДС принципно започва своята предизборна кампания веднага, след като си почине от избори. От последните минаха година и четири-пет месеца и така да се каже си починахме доста време. Обаче вече работим в посока - по-добри резултати от предишните местни избори. Резултатите от парламентарните избори ни дават кураж, защото на територията на общината гласуваха малко над 12 000 избиратели. Тогава СДС се яви на изборите във формат "Синя коалиция". Ако и на предстоящите местни избори се доближим до този резултат, ще бъдем доволни.

- Казахте, че ще се стремите към по-добри резултати догодина. На изборите преди 4 години СДС вкараха в Общинския съвет на Бургас двама свои съветника. Публична тайна е, че в момента имате само един, тъй като Владимир Павлов - (бивш областен лидер на сините в Бургас) вече не е част от партията. Тогава за какви амбиции става въпрос?

- Несериозно е една година преди изборите да се говори за амбиции и бройка съветници, които ще имаме в следващия местен парламент. Всяка цифра над двама общински съветници ще бъде относително добър за СДС Бургас. Амбициите ни са много по-големи, но е несериозно да се говори за конкретен брой места независещи само от действията на СДС. Ако предизборният закон влезе в сила с изискването да бъде намален броя на общинските съветници с 20%, това означава че изборната квота за един общински съветник ще бъде по-висока. Така че дори и в този случай и двама да имаме, това ще означава, че резултата ще е по-добър от предишните местни избори.

- Споменахте, че на изборите догодина СДС ще се яви във формат "Синя коалиция +". Кои партии имате предвид и вече водени ли са преговори с техни представители в Бургас и за каква подкрепа?

- Мое лично мнение, без да ангажирам организацията е, че формата трябва да е "Синя коалиция +". Това означава - "Синя коалиция", която се яви на избори за евродепутати и парламент плюс организации, които са доказали с действия, че са дясно мислещи и действащи. Конкретни имена съм споменавал на пресконференции и в личен разговор с вас. На местно ниво тези партии са малко. "Синя коалиция" без ДСБ не може. Ние сме отдавнашни партньори. Плюс задължително нашите приятели от "Движение Гергьовден", защото са дясно мислещи и са много свежи като действия. В последно време в разговори в Общинския съвет на СДС стигаме до изводи, че е хубаво да се проведат преговори и с Новото време. Естествено ръката ще бъде протегната и към другите партньори на СДС - БЗНС, БСДП, но всичко е въпрос на разговори и на решение на Общинския съвет.

- На предишните местни избори се прокрадна идеята СДС и ДСБ да излязат с обща листа за общински съветници. Това обаче не се случи. Четири години по-късно узрели ли са десните партии да имат обща листа за съветници или все още вътрешнопартийните ви противоречия не ви позволяват да го направите?

- Що се касае до СДС ние сме узрели. Твърдя го отговорно. Няма как да не си узрял като фактите говорят в тази посока. Обществените очаквания са такива, че хората искат да има обединение на истинското дясно пространство. Говорим за тези партии, които са традиционно десни.

В СДС сме едно ново поколение. Хората отпреди 7-8 години, които използваха СДС за лични цели вече не са между нас. Ние сме друго поколение. Да не говоря за тези, които идват след нас. Имаме хора, които вече 2 или 3 години ходят на обучение. Имаме школа, която обучава тези кадри. Това са млади хора на 25-26 години. Те мислят модерно, прагматично. Знаят за какво става въпрос. Знаят, че в политиката е важно хората, които са срещу теб, но по-важното са политиките, за които трябва да се работи.

- Ще успеете ли с другите партии от "Синя коалиция +" да подредите една обща листа за съветници и на какъв принцип ще бъде избиран водача й?

- Задължително ще имаме една листа. Това означава, че за да имаме единна листа независимо от формата – две, три, пет партии, трябва да стигнем до общо съгласие. Ако са двама е по-лесно, ако са трима, четирима става все по-трудно. Това означава, че трябва да се правят компромиси. Готови сме за това. Разбира се не става въпрос за компромиси с принципни позиции на Съюза на демократичните сили и с целите ни. Тъй като става въпрос за редене на листи, това ще стане след като бъде образувана коалицията. Тогава програмата ни, принципите ни и политиките ни ще бъдат изчистени и тогава ще става въпрос за личности. На първо място като някакъв критерий ще бъде тези лица да са морално чисти, необвързани с бивши БСП управления, лица необвързани с управление на ДПС и така наречената Тройна коалиция, професионалисти в своята област, в която работят и естествено трябва да бъдат и много трудолюбиви да знаят, че влизането в Общинския съвет ще им отнема много време. Това трябва да бъдат и хора, които да могат да носят отговорност. Защото всички действия изискват решимост. Греши се понякога и хората не трябва да се страхуват, че трябва да вземат решения.

- Кого ще подкрепи "Синя коалиция +" на кметските избори?

- Това е най-редовно задавания ми въпрос. Партиите, които са в "Синя коалиция +" ще решат дали да има кандидат или да няма такъв. Една партия или коалиция би следвало е да участав във власта и да издигне самостоятелен кандидат. Но тук изникват няколко въпроса – кой ще е този кандидат, трябва да е човек, който има личности качества, който е добре познат в града, който е доказан дясно мислещ и така като говорим в града тези хора за 10-15. Втората реалност е каква е нагласата на обществото да гласува за наш кандидат за кмет и дали този наш кандидат за кмет, макар и добър сам по себе си като личност би могъл да извлече позитиви, както за листата, така и за самия себе си. Дали би стигнал до втори тур. И на трето място трябва да се замислим над въпроса дали трябва да се разбива дясното пространство. Имаме амбиция като "Синя коалиция" да покриваме дясното, не цялото. Другата част надяваме се, поне тук на местно ниво се доказва, че се покрива от ГЕРБ, която е типично дясно ориентирана партия.

Те изрично заявиха, че ще се явяват самостоятелно на изборите за кмет и за съветници.

- На предишните местни избори вие подкрепихте Димитър Николов – тогава кандидат за кмет на партия ГЕРБ. Рзултатът е, че имате един заместник-кмет в общинската администрация. Хипотетично, ако отново подкрепите Димитър Николов, вашият заместник-кмет и областен лидер на СДС Костадин Марков ще бъде ли водач на листата за общински съветници или ще се водят преговори за евентуалното му влизане отново в един бъдещ кабинет?

- Той може да бъде водач на листата, може и евентуално и да бъде заместник-кмет и да отстъпи мястото си на следващия в листата. Тези въпроси ще се решат в рамките на коалицията. Трябва да се отчете и това – дали искаш да имаш повече представители в Общинския съвет, където също се прави реална политика, но в малко по друг мащаб и калибър или предпочиташ да имаш един или двама общински съветници по-малко, но да имаш повече участници в реалната изпълнителна власт. Не само Костадин Марков е наш представител в местната власт. С гордост ще кажа, че и Стефан Дубаров е член на СДС – той е директор на дирекция "Приморие", човек който може да носи много работа и отговорности. С участието си в изпълнителната власт реално се вижда, какво се прави. Не искам да умаловажа и работата на общинските съветници.

- Кога ще се водят разговори за съставяне на "Синя коалиция +"?

- Ще разкрия една тайна. Вече водихме разговори с ДСБ да направим предварителна среща, за да видим откъде да започнем и какво първо да направим. Срещата ще се състои този месец, изчакваме да мине местния форум на ДСБ в Бургас , за да вземат решение дали ще участват в "Сина коалиция". Лично аз виждам нещата така – започва се първо от две партии, решаваме кого да присъединим. Ще се изготви споразумение. Ще започнат контректни и общи политически действия. СДС и "Гергьовден", които имат представители в Общинския съвет са реално партиите, които могат да провеждат политиките. След това ще се стигне до листи, до кандидат-кмет.

- Технологично във времето как виждате този процес?

- PR специалист казват, че колкото по-рано във времето кандидатите се представят, толкова по-добре, защото ще бъдат разпознаваеми. И от политическа гледна точка е така. Само че ние живеем в България. И поне моето мнение е, че по-ранното осветляване на кандидатурите ни за общински съветници би могло да доведе на тези хора негативи. Особено за Бургас това е много валидно. Черната политическа кампания тук е на високо ниво. Именно заради това считам, че не е правилно да обявяваме кандидатите си рано.

- От кого се страхувате?

- Не сме партия, която се страхува. Искаме да си изиграем картите, както трябва. Но гледаме да се предпазим от атаките на определени хора, които са невероятно нагли в своите политически действия – на първо място т.нар. "Независими" и кръга около тях.

- В това число визирате ли и вашия бивш областен лидер Владимир Павлов?

- Предпочинам да не го коментирам и да не му обръщам внимание изобщо. Той с действията си доказа, че е преходна фигура. Самият Валери Симеонов го държи далече и го използва, когато му е удобен предимно срещу СДС. Дори не му е обещал място в листата си за съветници.

Това са царете на черната кампания. Няма лошо хората, журналистите да изразяват мнение, но нека това да е в основата на истината, а не да е на основата на измислени факти, както става в медиите на Валери Симеонов.

 

http://www.chernomorie-bg.com15.12.2010 08:30
Ключови думи: демократични сили, местни избори, десни партии, общински съветници, Бургас,
Bookmark and Share Subscribe
7276 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Илчо Дуганов се прости с политическите постове
Не ще да чуе за състезание с Димитър Николов наесен Някогашното най-остро и надеждно оръжие на Симеон ...
текст на новината
НДСВ ще подкрепя Петко Арнаудов за кмет в Царево
В община Царево НДСВ няма да издига свой кандидат за кмет, защото има добри впечатления от работата на левия ...
текст на новината
БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА и СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА
По данни, изнесени от Върховна касационна прокуратура през последните три години многократно нараства ...
текст на новината
„Общество за нова България": Не на безконтролния достъп до данни
Политическа партия „Общество за нова България" одобрява внесените поправки от правната комисия на ...
текст на новината
правото на протест
55 ученици – членове на Националната асоциация на българските евроклубове в средните училища (НАБЕК) – се ...
текст на новината
Патриотите започнаха от Бургас кампанията си за местния вот
АТАКА ще води самостоятелна битка в предстоящия местен вот." Това заяви лидерът на националистите в Бургас, ...
текст на новината
България може да бъде активен фактор в европейската енергийна политика. 17 алтернативни идеи
Гражданското движение „Алтернатива за българско възраждане” подготвя систематично визията си за ...
текст на новината
Краси Стойчев - заместник кмет на община Бургас говори за приходи
Най-големият източник на приходи за община Бургас са оперативните програми. Това каза за радио ...
текст на новината
Бургас: Ваклин Стойновски се възмути
Писмо до свободните медии изпрати Ваклин Стойновски - кандидат за кмет на Бургас. След онлайн брифинг във ...
текст на новината
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Мария Неделчева ръководи наблюдателната мисия на ЕП на референдума в Судан
Делегацията, чийто ръководител е г-жа Неделчева, е съставена от петима представители на ЕП и ще бъде в ...
текст на новината
Моят малък красив европейски проект
След моята голяма гръцка сватба - нов филм Моят малък красив европейски проект. Наградата я предлага една от ...
текст на новината
„Детелината” и ремонтите хит сред политиците за 2010
Вълков и Райков очакват Бургас да разцъфти през 2011, Зафиров прогнозира обедняване на хората Плановете за ...
текст на новината
Вотът на бургазлии - пак на вятъра, нормално за този регион. Божидар Димитров подал оставка
Божидар Димитров, който отклони доста реални гласове в Бургас към странна кауза, подаде оставка, а ...
текст на новината
Дебатът за Европейската гражданска инициатива навлезе във финална фаза
Докладът за Европейската гражданска инициатива беше дискутиран в Комисията  по петициите в Европейския ...
текст на новината
Как да защитим гражданските си права - правото на протест
Надежда Нейнски обявява конкурс “Как да защитим гражданските си права - правото на ...
текст на новината
Финансирането трябва да достига и до местните организации.
На пленарно заседание в Страсбург, Европейският парламент разгледа докладите относно  финансовите ...
текст на новината
Бюджетните възможности на ЕС определят ускореното въвеждане на земеделските помощи в пълен размер за България след 2013
След 2013 г. ще има нов баланс и по-бързо въвеждане на директни плащания в пълен размер. Но ускоряването на този ...
текст на новината
ГЕРБ: Поздравяваме г-жа Маджарова за отличната й работа като председател
„Ние, Групата общински съветници от ПП ГЕРБ - Бургас, категорично не подкрепяме искането от 13-те съветника за ...
текст на новината
Нейнски и Волски предупреждават
Новите страни-членки могат да останат с по-малко представители в Европейската дипломатическа служба ...
текст на новината
Кметът Николов представя в Брюксел добрите бургаски проекти и лобира за нови
Делегация от Община Бургас, водена от кмета Димитър Николов, участва в Осмата Европейска седмица на ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 24.07.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юли 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
01
02
03
04
05
06
07
28
08
09
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown