Любомир Пантелеев, Бургас: Резултатите ще бъдат други - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Любомир Пантелеев, Бургас: Резултатите ще бъдат други

Интервю с мажоритарния кандидат на Коалиция за България Любомир Пантелеев

1. Да започнем с най-важния въпрос: Какво мислите за българските жени?

За жалост не познавам всички... Всъщност мисля това, което мисли г-жа Маргарет Тачър. Тя твърди, че ако искаш нещо да бъде казано, обърни се към мъж, а ако искаш нещо да бъде свършено, обърни се към жена.

2.Каква е Вашата равносметка за четиригодишното управление на тройната коалиция?

В традицията на баналния политически език би трябвало да отговоря- положителна. Нямам обаче никакво намерение да изброявам постиженията на тройната коалиция – за това си има правителство.

Моите отговорности и работа са съсредоточени в Бургаска област. Публикувал съм съкратен отчет за свършеното и развиващите се тенденции, който също е доволно обемист и няма как да бъде събран в няколко реда. Ако нещо заслужава специално внимание, това са темповете на растеж в Бургаска област, регистрирани през мандата. Четири пъти  нарасна обема на пътното строителство. Във ВИК строителството новоизградените водопроводи и съоръжения в километри са 7 пъти повече в сравнение с предишния мандат. Общинските бюджети се увеличиха средно два и половина пъти, а безработицата намаля повече от 2 пъти. Открити бяха над 30 хиляди нови работни места. Част от държавните пристанища станаха общински – без прецедент в морската ни история. Езерото „Мандра” бе прекатегоризирано от язовир за промишлен риболов в язовир за любителски риболов.

Само за 2 месеца разреших проблем, който се протакаше 15 години. След решение на МС предоставих безвъзмездно на църковното настоятелство „Свети Никола” терен от 3,5  декара за изграждане на Православен храм в бургаския комплекс „Меден рудник”. Определих бившата училищна сграда / Немското училище/ на улица „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас заедно с прилежащия двор за изграждане на модерен Мултифункционален културен център и средище на библиотечното дело. Разработен е вече и впечатляващ идеен проект.

Иначе кризата хлопна и на нашата врата. Бургас, разбира се, не е обетована земя, но трусовете тук ще бъдат значително по-слаби. Политиката на финансова стабилност, следвана от нас, се оказа прозорлива. Пестихме „бели пари за черни дни” и сега живеем по- спокойно, да речем от съседна Румъния.

3.Как успяхте да останете в мир с местната власт, дори след смяната й, при положение, че "традицията" в Бургас повелява конфронтация кмет-областен управител?

Следвам Божиите съвети за библейската събота, че поне един ден  в седмицата човек трябва да живее в мир с ближните си и околния свят. Моята политическа религия е умереността, съчетана според случая с конструктивна настъпателност и постоянна готовност да разбираш другия. Гледам да съм винаги на пътя, а всички пътища, както беше казал Екзюпери, водят към хората. Естествено, ако не спазваш стриктно правилата по пътищата, съществува опасност да се сблъскаш челно с насрещно движещите се возила на другите власти. А правилата, накратичко казано, са обществените интереси. Опитвам се да се придържам към тях, към истината и към онова, което носи смисъл и обществена полза. Всяка проява на разбиране и склонност към разумни компромиси е по-добра от тщестлавното боричкане.

4. Смятате ли се за прецедент за Бургас като губернатор, изкарал цял мандат?

Не храня суетата си с прецеденти. Това води до вътрешни изкривявания и прахосване на енергия в погрешни посоки. Можеш да изкараш и 5 мандата без да си свършил работа за пукнат грош. Истината е, че администрацията, която ръководя е най-натоварена в страната и на практика удвои производителността си през последните години. За съжаление заплатите нарастваха с по-скромни темпове. Не се гордея с това, че имам пълен мандат, но общо взето съм доволен от свършената работа.
 

5. Само това, че сте консенсусна фигура ли Ви направи мажоритарен кандидат за областта?
 

Консенсусът е абсолютно съгласие, което не се среща в разумния свят. Наблюдавам как в някои партии, устремили се към властта, по всички въпроси съществува бетонно съгласие между големия шеф и неговите подгласници. От което следва, че едната от двете страни никога не мисли.

Приемам определянето ми от Националния съвет на БСП за мажоритарен кандидат като акт на целесъобразност, а за мен лично като чест и изпитание. Волята и поривът да постигнеш границата на своите възможности в подобно състезание са важни емоции. Вътрешното ми разбиране е, че залогът не е участието във властта, а онова, което би могло да се случи след изборите.

6. Как може бързо да се подобри инфраструктурата в региона и как ще отговорите на опонентите си като питат защо досега не сте направили това?

Бързо- очевидно не може. Става дума за стотици милиони. Бих могъл и аз да попитам конкурентите си какво те са направили, докато са били на власт. Известно е, че през последните двайсет и повече години инфраструктурата в областта оставаше непроменена.

Един конкретен пример. Първият проект за обновление на детелината Бургас – Созопол- Меден рудник датира от четвърт век. Кръстовището е общинска собстевеност, но общината никога не е имала пари, за да го модернизира. Схващайки сериозността на проблема, правителството пое задължението да намери 20- 30 милиона лева, да построи съоръжението и след това отново да го върне на общината. За съжаление дойде кризата, но правителствения ангажимент остава и това е важна стъпка напред.

7. Като депутат - творихте закони, като областен управител ги прилагахте, къде е по-голямата Ви сила?

Избягвам да съобщавам на всеуслушание как се самопреценявам и къде мисля, че се крие силата ми. По- важно е какво мислят другите.  И на двете места съм се опитвал да отстоявам интересите на Бургаския край. По време на мандата ми бяха подготвени повече от 10 законопроекта. Седем от тях са приети и гласувани от Народното събрание. В момента съм подготвил пакет от пет нови законопроекта и промени в наредби. Едното предложение е държавата да предостави безвъзмездно на общините прилежащите терени към изградените преди години почивни станции. Става дума в национален мащаб за собственост от порядъка на 80- 100 млн. лв., които биха вдъхнали допълнителна икономическа жизненост на общините. Второто се отнася до  създаване на възможност частни инвеститори да участват в изграждането на морски съоръжения, след което да получат или право на собственост върху тях, или право за дългогодишно безвъзмедно ползване.

8.  Излизате мажоритарно срещу Божидар Димитров и Волен Сидеров. Каква е битката? Джентълменска или не съвсем?

Очаквам диалог в полза на бургазлии, но той очевидно няма да се състои. Леят се предимно политически монолози и рецитали. Повече или по-малко ругателни, понякога твърде посредствени. Не липсва, разбира се, и конструктивизъм. Работата е в това, че никой не чува другия. Няма съгласие дори, когато страните предлагат едно и също нещо. Принуден съм да припомня, че единствено политическата умереност и изкуството на сътрудничеството могат да издигнат Бургас до спокоен, заможен и смислен живот. Ерата на непримиримата политическа конфронтация е история, която за съжаление не всички са прочели.

Скоро някой каза, че онова, което водещите опозиционни партии предлагат може да се обобщи в три изречения: От всичко по нищо. Много шум за нищо. Нищо но от сърце. Може и да не е съвсем вярно, но е показателно.

9. Как ще разшири периметъра си БСП, с какво послание ще привлече избирателите?

Гражданската реакция като опит да се защити стабилността и равновесието например е един възможен ресурс. Уязвеното достойнство на левицата също е реален ресурс, който добавя сила. В момент на затруднение колективният ум и енергията на БСП се активизират. Работим здраво и с въображение. Резултатите ще бъдат други!

10. Ще гласуват ли бургазлии мажоритарно, за да определяткой да ги представлява и олицетворява в българския парламент?

            Дай боже. Всеки един ще ви каже, че желае да гласува за личности. Но не съм сигурен, че всички заедно ще решат същото. Партийните пристрастия са заровени дълбоко в душите на хората. Убеждаването е бавен процес. Двайсет дни не стигат за нищо, възможностите за лично общуване са ограничени. Разчитам на това, че обикновените хора са надарени с висша мъдрост и винаги предпочитат това, което е правилно, а не това, което се продава добре.


29.06.2009 06:21
Ключови думи: кандидат, Бургаска, Бургас, мажоритарен
Bookmark and Share Subscribe
9034 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
ПРОГРАМАТА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ЧРЕЗ БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ ДАВА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ
Водачът на листата на Коалиция за България за Бургас Пламен Орешарски се срещна с представители на банковия ...
текст на новината
Инициативен комитет подкрепи мажоритарната кандидатура на Любoмир Пантелеев, Бургас
Инициативен комитет от изтъкнати личности в областта на науката, културата, образованието и бизнеса в ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 28.01.2022 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      януари 2022      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
52
27
28
29
30
31
01
02
01
03
04
05
06
07
08
09
02
10
11
12
13
14
15
16
03
17
18
19
20
21
22
23
04
24
25
26
27
28
29
30
05
31
1
2
3
4
5
6


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown