Първа енергийна среща на върха на европейските региони - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Първа енергийна среща на върха на европейските региони

АЕР и GE Energy обединяват сили, за да насърчат

бъдещите европейски планове за зелена енергия на регионално равнище

Кьолн, PowerGen Europe, 26 май 2009 г.

Асамблеята на европейските региони (АЕР) и GE Energy дадоха старт на Деня на енергетиката в европейските региони - съвместна инициатива, предназначена да хвърли светлина върху енергийните предизвикателства, пред които регионите на Европа се изправят днес, и да подкрепи възможните решения на проблемите.

Денят на енергетиката в европейските региони е първата среща на най-високо равнище, която събира на едно място политици от съответните региони и европейски енергийни експерти. Планирано е форумът да се провежда всяка година, започвайки от края на април 2010 г. в белгийската столица Брюксел. Срещата има за цел да обсъди и изработи регионални подходи към текущите енергийни предизвикателства, както и да подготви всеки регион за бъдещото му развитие в областта на енергетиката за поколения напред. Икономическата ефективност, сигурността на доставките и зачитането на опазването на околната среда са сред основните въпроси, които регионите на Стария континент имат да решават. Европейските региони са ключов играч в избора на енергийни решения, които ще се прилагат на тяхна територия.  

Обединявайки сили с GE Energy, доказан лидер в енергийната сфера на европейско и глобално ниво, Асамблеята на европейските региони получава уникалната възможност да обедини и да използва капацитета, както на световноизвестни и признати експерти в енергетиката, така и на високопоставени представители на местното самоуправление. Целта е и двата лагера да бъдат убедени да подкрепят енергийната и екологична стратегия на Европейския съюз, и да спомогнат за създаването на единен център за обмяна на опит и изработване на решения в енергийната сфера, които да са приложими за всички европейски региони.

Всяка година тази среща на върха ще отчита дейността на АЕР по енергийните въпроси, регистрирана през предхождащата година, а заинтересованите страни ще бъдат информирани за политиките, разработени в рамките на партньорски проверки и семинари. За 2009 г. АЕР си поставя задачата да извърши четири партньорски проверки, за да направи оценка на енергийните проблеми в проверяваните региони и да разработи препоръки за подобряване на положението в областите, където са отчетени слабости. След това, в рамките на Енергийната среща на най-високо равнище на европейските региони, технически експерти, включително и такива представляващи GE Energy, както и политици на местно ниво ще проучват различни варианти за реакция, разработени по време на партньорските проверки, и ще правят конкретни предложения за технологични енергийни решения на проблемите. 

Вече няколко години АЕР полага усилия да повиши ролята на местните и регионални институции във вземането на решения по въпроси на енергийната зависимост и опазването на околната среда. 86 региона – членове на АЕР подписаха декларацията на Асамблеята, известна като FEDARENE (European Federation of Regional Energy and Environment Agencies – Европейска федерация на регионалните енергийни и екологични агенции) – стратегически инструмент за свеждане на по-широките енергийни цели до по-специфични и съпоставими с отделните региони, при отчитане на характеристиките им. 

АЕР обаче не ограничава действията си само в територията на Европа. Като партньори с Програмата за развитие на ООН (ПРООН) в проект, базиран на децентрализирано сътрудничество, членовете на АЕР подкрепят развиващи се и региони в преход в ежедневната им борба с климатичните промени и в разрешаването на свързаните с тази борба енергийни въпроси. Следователно Енергийната среща на най-високо равнище на европейските региони ще бъде открита за участие също и на представители на местната власт в южната част на света. Точно на този форум те ще имат възможност да се свържат и да обменят опит с европейските региони.

В качеството си на посредник между европейските власти и потребителите, днес регионите имат ключова роля при вземането на решения, позволяващи им да се справят с текущите геополитически и икономически проблеми.

„GE Energy логично е партньор на АЕР, защото именно те са европейският играч с богатство от натрупан опит по широка гама от енергийни проблеми, пред които всеки регион в Европа се изправя днес. GE също така предлага пълно портфолио от енергийни и инфраструктурни решения, позволявайки отправянето на препоръки към регионите, на базата на всички технологични новости, които са на разположение в наши дни – без значение дали се отнасят до използването на въглища, петрол, зелени енергийни източници, природен газ или ядрена енергия. Това е също и компания, която е известна със своята почтеност, нещо изключително важно в контекста на взаимодействието между бизнеса и местните органи на управление”, заяви Мишел Сабан – президент на Асамблеята на европейските региони.

Като доказателство за усилията на регионалните и местни институции в енергийната сфера, през март миналата година бе приета програмата „Интелигентна енергия – Европа 2009” на Европейския съюз. По тази инициатива, която предвижда съфинансиране на проекти в сферата на енергийната ефективност, зелената енергия и екологично чистия транспорт, вече са отпуснати повече от 96 милиона евро на общини и региони. 15 милиона евро от цялата сума е в подкрепа на местни енергийни инвестиционни проекти. Ключова цел на програмата е „да премахне бариерите пред пазарите, да промени отношението и да създаде по-благоприятна търговска среда за развитието на енергийната ефективност и пазара на зелена енергия”. 

„Тази среща на върха е конкретна стъпка за АЕР, която през 2006 г. се включи в „декларацията на европейските региони за енергийната ефективност и развитието на възобновяемите енергийни източници”, насочена към установяването на първите количествено измерими цели в областта на енергийната ефективност и устойчивото развитие”, заключи Мишел Сабан.  

Програмата на Енергийната среща на най-високо равнище ще бъде на разположение съвсем скоро на интернет сайта на АЕР на адрес www.aer.eu


27.05.2009 06:56
Ключови думи: европейски, регион, енергетиката, предизвикателствo, региони, енергийни, AEP, GE Energy
Bookmark and Share Subscribe
2759 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
България и Сърбия
Министър – председателят на България и председателят на правителството на Сърбия откриха бизнес форум, ...
текст на новината
Консумацията на безалкохолни напитки е намаляла
Със 7,5% е намаляла консумацията на безалкохолни напитки през 2010 г., спрямо предходната година. Общото ...
текст на новината
Гърция не коментира Бургас-Александруполис
Гърция засега не коментира информациите за евентуално оттегляне на Русия от проекта за строежа на ...
текст на новината
Пострадалите от монополите с приемна в Бургас
На 21.02.2011 г. на улица „Славянска” № 31, в 13:00 часа ще се състои пресконференция по случай откриването на ...
текст на новината
Бизнесът иска ограничаване на административната регулация
По информацията за приети от правителството промени в Закона за ограничаване на административното ...
текст на новината
Бутикови серии вина пускат български изби
    Все по-изискани ставата вината на българските изби. Това показват заявените до момента новости, ...
текст на новината
Трансбалкански нефтопровод
Гърция даде едно от екологичните разрешения, необходими за строителството на трансбалканския нефтопровод ...
текст на новината
„Транснефт” опроверга информацията за закриването на проекта „Бургас-Александруполис”
„Транснефт” опроверга информацията за закриването на проекта „Бургас-Александруполис” Акционерите в ...
текст на новината
Говорител на Путин: Оставаме в проекта Бургас-Александруполис
Като "обичайни ходове, които руската страна многократно е правила през последните години по различни ...
текст на новината
Заради едни базари някакъв съюз на частни хотелиери клати Слънчев бряг АД
Годишният финансов отчет още не е приет, сметките са блокирани, а незаконните обекти си стоят, сигнализират ...
текст на новината
ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПАЗАР БЕ ДИСКУТИРАНА ДНЕС В БСК
„Имаме политическа воля да решим поставените от бизнеса проблеми в областта на либерализацията на ...
текст на новината
За произвола на монополите
Гражданско движение за национално единство и спасение «ДНЕС» и Общество на пострадалите от произвола на ...
текст на новината
Ветеринари окупираха богаташките ловни хижи
Забраната за лов на пернати и вреден дивеч в Бургаския регион заради шапа, направо смрази бизнеса в ловните ...
текст на новината
БТПП и законопроекта на Закона за кредитните институции
Българска търговско-промишлена палата (БТПП) благодари за възможността да се запознае с Вашата идея и ...
текст на новината
Край на "Бургас - Александруполис"
На проекта „Бургас-Александруполис" ще бъде сложен край. Причините са - неизпълнение на финансовите ...
текст на новината
Kонцесия пристанищен терминал Бургас изток-2
Предлага се максималният срок на концесията да бъде 35 години. Правителството прие решение за откриване ...
текст на новината
Конкурсът за приза „Златен ритон“ става международен
Конкурсът за приза „Златен ритон“, известен и като българските винени „Оскари“, става международен. Това ...
текст на новината
Детелина до Китен - преди Бургаската
За над 1,5 млн. лв. ще се изгражда детелина край Китен и ще се обнови отсечката Веселие - Равадиново Работата ...
текст на новината
Според гърците сме виновни за Бургас-Александруполис
Реализацията на проекта за трансбалкански петролопровод Бургас-Александруполис се блокира от позицията ...
текст на новината
Признаха, че магистралата край Бургас не е наред
Участъкът Карнобат – Бургас от автомагистрала „Тракия” е рисков за снегонавявания, съобщи директорът на ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 28.01.2022 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      януари 2022      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
52
27
28
29
30
31
01
02
01
03
04
05
06
07
08
09
02
10
11
12
13
14
15
16
03
17
18
19
20
21
22
23
04
24
25
26
27
28
29
30
05
31
1
2
3
4
5
6


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown