ДЕБАТИ - РАЗМЯНА НА ВЪПРОСИ МЕЖДУ ПОЛИТИЦИТЕ - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
ДЕБАТИ - РАЗМЯНА НА ВЪПРОСИ МЕЖДУ ПОЛИТИЦИТЕ

Въпрос от БСП към ГЕРБ: Предстоят да се обсъждат важни въпроси в ЕС. ГЕРБ и Народната партия подкрепиха социалистите да не отпадне 48-часовата работна седмица. Ще продължите ли тази своя политика?

ОТГОВОР ОТ ГЕРБ: В момента България е една от 15-те държави, членки на ЕС, която има т.нар. клауза за неприлагане на препоръчителната работна седмица за ЕС. Тя е 40 часа и в момента ние имаме тази опция. Това е много важно за развиващи се, динамични икономики в условия на криза. Предложението на социалистите е да имаме повече време за семейството в условия на криза да отпадне след 3 години тази клауза. Трябва да оставим възможност на държавите-членки .... Така че твърдо отстояваме тази позиция в момента, която е позиция на българското правителство. В ЕП, ЕК и в Европейския съвет българският интерес трябва да е поставен в максимален синхрон. Ние сме информирани от българските работодателски организации, че искат увеличаване на допустимия размер допълнителен труд. Ние трябва да се съобразим с това, особено в условия на криза. Намаляването на работното време не означава, че ще се увеличи производителността на труда.

Въпрос на ГЕРБ към ДПС: Каква е причината за спирането на европейските фондове за България?

ОТГОВОР ОТ ДПС: Отнета е акредитацията на две агенции по ФАР и в доклада на ЕК от юни 2008 г. изрично е подчертано, че ако се отстранят нередностите, Комисията ще възстанови акредитацията.

Реплика от ГЕРБ: Ние загубихме 220 млн. евро – не просто са отнети някакви акредитации, а милиард и 300 млн. по ОП „Околна среда” за тях е забранено на българското правителство да сключва нови договори, заради проблеми в законодателството. Това е несвършена работа на законодателната власт и на правителството, което има законодателна инициатива.

Реплика от ДПС: Става дума за агенциите, които се управляват от Министерството на регионалното развитие. По отношение на ОП „Околна среда” на 30 март са внесени промени в Закона за водите, Закона за концесиите и Закона за регионалното развитие.

Реплика от ГЕРБ: Първо, не са минали през парламента тези промени. Проектите няма да бъдат сключвани. Да не говорим за това, че има публикации за това, че се блокират отново средства за пътната инфраструктура, затова че някой не предлага нужните справки.

Реплика от БСП: Нека внеса малко яснота относно проектите по околна среда – те ще бъдат отблокирани. Намерено е благоприятно решение. Това предложение, което направи МРРБ за решаване на собствеността във водния сектор… Така че е въпрос на време. Има един проблем, който се точи от години – добрите счетоводители напускат държавните служби. Агенцията за одитиране няма нужния персонал и това бави одитите по оперативните програми. Мисля, че до м. Май този въпрос ще бъде решен и парите ще дойдат през юни.

Реплика от ГЕРБ: Дори правителството призна, че са изгубени 3.5 години, без да се оцени значението на тези 6.8 млрд. евро, които в условия на криза са важен ресурс.

Реплика от БСП: Основният проблем все пак е административният капацитет и за него трябва да работим всички. Другият проблем – корупцията, получи сериозно развитие с идването на г-жа Плугчиева и благодарение намесата на ОЛАФ

Въпрос от НАПРЕД към БСП: Как допуснахте при онова историческо гласуване с 4-5 гласа да не бъде приет в ЕП варианта за отложено затваряне на АЕЦ „Козлодуй” и за по-гъвкав подход към България в този случай? Как не намерихте тези 4-5 депутати в ЕП, които да подкрепят България?

Отговор от БСП: Очевидно, не сте наясно какви са възможностите на ЕП в това отношение. Това, че е била приета подобна резолюция преди да станем член, е съвсем друг въпрос. Не знам за какво гласуване точно говорите. В навечерието на членството ни в ЕС не е имало български евродепутати, които да гласуват. Отлагане на затварянето и гъвкав подход може да се договори само като се промени Договора за присъединяване. Откакто се брои нашият глас, винаги гласуванията ни за ядрената енергетика са положителни. ПЕС до нашето членство гласуваше против, откакто ние сме членове, това се промени…

Въпрос от ДПС към СДС: Европейската централна банка обяви ниво на инфлация за последното тримесечие на 2008 г. за България 7.2%. Ако приемем, че негативизмът доминира в оценките за страната ни, вие към каква национална кауза бихте се присъединили, за да я отстояваме заедно?

Отговор от СДС: Бих се присъединила към каузата за енергийна независимост и присъединяването на България към общата енергийна политика на ЕС. За мен е недопустимо в период на либерализация на енергийния пазар да се създава енергиен холдинг в България, където не е ясно кой пие и кой плаща.

ВЪПРОС ОТ НДСВ КЪМ БСП: След като преценихте, че либералният модел е пропаднал, считате ли, че увеличаването на държавата в икономиката ще подпомогне възстановяването на ЕС. И въпрос към НАПРЕД – по какъв начин ще изпълните препоръките на Барозу за климатичните промени?

Отговор от БСП: Социалният модел предполага регулиране и правила, а не свобода да се прави каквото си искате с парите на данъкоплатците и в този смисъл са решенията на Г-20 – за ясен надзор върху цялата финансова система. Трябва да се подкрепят проекти за развитие на инфраструктурата, на отделни отрасли.

Реплика от НДСВ: Това не е провал на либералния модел, а даване възможност на икономиката да се възстанови.

Отговор от НАПРЕД: България е част от ЕС и нашата политика предвижда ясни мерки – всички договорености за членството са правени през 90-те години, а са отчитани нива на икономиката от края на 80-те. Нашата позиция е предоговаряне на определени позиции и клаузи за нашето членство и това не е забранено в ЕС.

Реплика от НДСВ: Погледнете третия енергиен пакет и вижте какво България е предоговорила. Включително сме предоговорили позиции, засягащи производството на енергия от въглища.

ВЪПРОС ОТ СДС КЪМ БСП: Въпросът ми е свързан с финансирането на Белене – какво е виждането Ви по този въпрос и да кажете няколко думи за заема, който правителството се готви да вземе.

Отговор от БСП: Аз също смятам, че трябва частно да е финансирането. Ако се търси кредит и се предлага от руската страна, той е по-скоро мостов кредит, защото аз съм убеден, че „РВЕ” няма да се откажат, въпреки натиска на общественото мнение в Германия, че подкрепят ядрен проект. Смятам, че ще се осигури частно финансиране. „РВЕ” преговаря и с други фирми и ще участва в проекта. По пакета „Климат - енергетика”, ясно е, че сме поели отлагане на сроковете за заплащане на емисиите от въглищните ни централи и това го направихме с Полша. Това е страната, с която трябва да се борим да влезем в ЕРМ2.

Реплика от СДС: Дали този заем от Русия е съгласуван с партньорите ни от ЕС?

Реплика от БСП: Мисля, че задължително ще бъде съгласуван този кредит, след като се доуточнят подробностите около него. Ако това не се направи, ние след това няма да получим гаранции за частните кредити, които ще получим за АЕЦ. „Евроатом” одобри първо технологията, така ще бъде и за кредита, иначе проектът би пропаднал.

Въпрос от ДСБ към ДПС: Приемате ли оценката в междинния доклад на ЕК, че няма напредък в борбата с корупцията, а това означава, че няма да бъдат възстановени европейските фондове, докато сте на власт? ДПС стана символ на корупцията през последните години...

Отговор от ДПС: Вероятно знаете телефонните номера на централата на ДПС – задайте този въпрос към партийното ръководство. Аз съм тук в качеството на член на ЕП и член на Икономическата комисия към ЕП.

Реплика от ДСБ: Тогава ще преформулирам въпроса: Приемате ли оценката, че България няма напредък в борбата с корупцията?.

Реплика от ДПС: Да, България има проблем не само с борбата с корупцията, а също и с правосъдието, организираната престъпност...11.04.2009 13:41
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
5611 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Албания и Босна и Херцеговина трябва да ускорят реформите, за да получат безвизов режим
Албания и Босна и Херцеговина  трябва да наваксат с необходимите реформи, за да получат премахване на ...
текст на новината
Връзките между ЕС и Русия трябва да бъдат засилени при определени условия
Енергийната сигурност, климатичните промени и новото общо споразумение за сътрудничество между  ЕС и ...
текст на новината
България в Европейския съюз – перспективи за следващите 5 години
С обществен форум „България в Европейския съюз – перспективи за следващите 5 години” на 20 май 2009 г. в ...
текст на новината
Hans-Gert Pöttering: разширяването от 2004 г. е голям успех за ЕС
Днес по време на откриването на сесията на ЕП в Страсбург, председателят на Европейския парламент Hans-Gert ...
текст на новината
Западни Балкани: ЕП потвърждава европейската перспектива пред региона
Перспективата за членство в ЕС за държавите от Западните Балкани е основният проводник на стабилност и ...
текст на новината
Босна и Херцеговина: ЕП критикува липсата на обща политическа визия
Днес депутатите приеха резолюция, в която се казва, че Босна и Херцеговина може да се стреми към влизане в ЕС ...
текст на новината
Дебати с Евро- и кандидат-Евро-депутати ВЪПРОСИ ОТ СТРАНА НА БИЗНЕСА
ВЪПРОС 1 – Борислав Георгиев: Имам един принципен въпрос с два подсказващи примера. Въпросът е Как ...
текст на новината
писмо до комисаря за правата на потребителите Меглена Кунева
Днес, 8 април, BUSINESSEUROPE (чийто член е БСК), BEUC, UEAPME и EuroCommerce, разпространиха съвместно писмо до комисаря за ...
текст на новината
Парламентът отправи своите препоръки относно новото споразумение с Русия
Според европейските депутати подновяването на споразумението за партньорство и сътрудничество между ЕС и ...
текст на новината
EU: Душана Здравкова: някои от действията на отделни държави-членки по-скоро допринасят нашите американски партньори да не възприемат Европейския съюз като единно цяло
Изказване на българския депутат в ЕП Душана Здравкова (ЕНП-ЕД) на дебата относно състоянието на ...
текст на новината
България одобрените 105 милиона евро за обезпечаване на енергийната сигурност, за изграждането на широколентов интернет и за земеделието са израз на съпричастност и на нарастващото доверие към антикризисната програма на правителството
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Метин Казак (АЛДЕ) на пленарното заседание на ЕП  на 23 ...
текст на новината
Взаимодействие между законодателната, изпълнителната и съдебните власти: сива икономика, конфликт на интереси, корупция, регулаторни режими, административна недостатъчност, електронизация на административните услуги
На 23 март, понеделник, от 11.00 до 13.30 ч, в зала 11 на НДК (кино „Люмиер”) ще се проведе четвъртият от серията ...
текст на новината
Изказване на българския депутат в ЕП Маруся Любчева (ПЕС) на дебата относно детски заведения - цели от Барселона на пленарното заседание на ЕП на 10 март 2009 г.
Маруся Иванова Любчева (ПЕС). – Колеги, акцент на европейската политика следва да бъде грижата за децата. Не ...
текст на новината
Чешкият президент Václav Klaus поставя под въпрос задълбочаването на европейската политическа интеграция
Лисабонският договор ще задълбочи демократичния дефицит на ЕС, каза в своята реч пред ЕП чешкият президент ...
текст на новината
Министър Миглена Тачева участва в Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи от ЕС в Прага
Министърът на правосъдието Миглена Тачева участва в редовното заседание на Неформалния съвет на ...
текст на новината
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Евгени Кирилов (ПЕС) на пленарното заседание на ЕП на 20 октомври 2008 г.
Евгени Кирилов (ПЕС). – Mr President, last week I visited Azerbaijan with the EP delegation to observe the presidential elections, which were held mostly in line with democratic ...
текст на новината
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Петя Ставрева (ЕНП-ЕД) на пленарното заседание на ЕП на 20 октомври 2008 г.
Петя Ставрева (ЕНП-ЕД). – Уважаеми г-н Председател, уважаеми колеги, едно от най-големите предизвикателства ...
текст на новината
ЕП иска опростяване и рационализиране на регионалната политика
В приет днес доклад относно управлението на регионалната политика ЕП настоява да се използват максимално ...
текст на новината
Реформа в структурата на надзора на финансовите пазари
Докладът върху бъдещата структура на финансовия надзор, който Европарламента прие на 9 октомври с голямо ...
текст на новината
Европейските депутати осъждат "неприемливите и несъразмерни военни действия от страна на Русия"
Резолюция за положението в Грузия: пълно и незабавно изтегляне на руските войски   В приетата днес с ...
текст на новината
1 | 2 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 26.05.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      май 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
18
29
30
01
02
03
04
05
19
06
07
08
09
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown