Снежина Маджарова, председател на Общинския съвет в Бургас: Не се водя от импулси и интриги - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Снежина Маджарова, председател на Общинския съвет в Бургас: Не се водя от импулси и интриги

Дойде време да видим тежи ли думата на Валери Симеонов, казва юристката на ГЕРБ, която от миналия четвъртък поведе местния парламент

Родена е в Сливен през 1966г., в семейството на военен офицер. Живяла е в различни градове, защото се налагало баща й да се мести от гарнизон на гарнизон. В Сливен завършва основното си образование, когато е 14-годишна родителите й се установяват в Бургас. Възпитаничка е на СОУ “Иван Вазов”, после се дипломира като юрист в СУ ”Кл.Охридски”. Работи като адвокат от 1993г.. Семейна е, има две дъщери – Пламена на 22 г., студентка в Германия, и  Моника, на 11г., ученичка в СОУ”Бр.Миладинови”.
Разговаряме с г-жа Маджарова в първия й работен ден в канцеларията на Общинския съвет. Току-що е получила поздравителния адрес за избора й от областния управител Любомир Пантелеев, още не е ясно дали целият екип от звеното за обслужване на ОбС, заварен и назначен от Валери Симеонов, ще си остане на работното място, или ще има уволнения.

Тежък кръст в тежко за партията Ви време поемате, г-жо Маджарова, срещу каква цена го правите?  
-  Зная, че поемам тежък товар и че ще нося сериозна отговорност, ако не се справя. Няма цена – цената е доверието, което ми гласува моята партия в една демократична процедура за издигане на номинацията ми. А що се отнася до времето – разбирам какъв смисъл влагате - то наистина е тежко, но не за ГЕРБ. Защото това е партията с най-висок рейтинг сред българския избирател. Всички надежди и очаквания на хората са насочени към нас. Не можем да си позволим грешки, които другите си позволяват. Жалко е, че в ОбС се натрупаха взаимоотношения, които нарушиха добрия тон, които ни отдалечиха от рационалното и конструктивното. Но съм убедена в себе си, че имам силите и опита да се справя, за да се възстанови атмосфера на диалог и взаимно уважение.

Как определяте себе си като психологически профил, защото това, което ще се налага да “преглъщате”, е лъжица за човек с висока степен на търпимост и с желязна воля, да не казвам направо перде или непукист?
-  Имам 16-годишна практика като адвокат, мога да балансирам между различни типове хора. Иначе, както виждате, съм спокойна и уравновесена,не вземам решения стихийно или импулсивно. Никога не се ръководя от емоцията и не се занимавам с интриги. Понякога повишавам тон, но само когато е нужно да покажа твърдост. Ако очаквате да съм строга като г-н Валери Симеонов, няма да оправдая тези очаквания. 

Ваши колеги от правната гилдия твърдят, че са Ви виждали само в търговски дела, заемала сте и длъжността на синдик. И с това се изчерпвала професионалната Ви биография като адвокат. Как ще опровергаете злословието, че Ви липсва закалката на адвокат - врял и кипял в знакови съдебни дела с доказан обществен интерес?
-  Разпитали сте за мен неподходящи колеги. Никога не съм търсила публична изява на работата си и никак не обичам повърхностния пиар. Винаги повече съм работила, отколкото съм се замисляла дали не е по-изгодно да шумя в медиите със себе си. Публичната известност не прави по-добър един адвокат. С абсолютно всички видове дела съм се занимавала, в началото на кариерата ми съм поемала и наказателни, но те не бяха моята стихия. Постепенно се ориентирах към гражданската материя, търговските взаимоотношения, към вещното право. Готова съм да се състезавам в тези дисциплини с колеги, които явно ме недолюбват. Необяснимо защо.

Изборът Ви на този пост няма ли да повлияе отрицателно върху Вашите клиенти? 
-  Определено ще повлияе, ще намалеят ангажиментите ми. Нещо повече – сега се налага да спазвам закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Декларирала съм вече с кои юридически лица имам договори и на следващата сесия, когато се сформира комисията от ОбС, която ще е упълномощена  да събира тези справки, аз ще депозирам моята.

Притеснявате ли се, че основният Ви опонент в предстоящите избори за парламента – “Атака”, може да бръкне по-дълбоко в биографията Ви и да открие петна? Впрочем с какво се занимава Вашият съпруг?   -  Моят съпруг е търговец, ресторантьор е и цял живот с това се е занимавал. Имаме фирми, които са собственост изцяло на нас двамата – ООД-ета с по 50% сме в тях. Нямам никакви притеснения и определено се чувствам спокойна. Ние сме средностатистическо семейство, не съм имотна кой знае колко, всичко е постигнато със страшно много работа през последните години. Имам не лоши доходи като адвокат, част от тях са като синдик в няколко много тежки производства. Всичко е открито, готова съм даже да се разкрие банковата тайна, за да установите, че в банка нямаме сериозни средства. Имаме кредити, с които сме купили имоти. Имаме и едно жилище в Бургас, където живее семейството ми.

Казахте, че съпругът Ви е ресторантьор. Кои ресторанти са Ваши?
-  В Бургас нямаме обект, държим под наем един ресторант през сезона, заведение с 60 места, в Слънчев бряг. Нямаме друг сериозен бизнес. Това е.

Ще бъдете ли председател на ОбС в пълния смисъл на думата, или ще се ограничите в позволената “половин бройка”?
-  Не мога да попълня цялото работно време, защото искам да си изпълнявам ангажиментите към мои клиенти, които рискувам да загубя безвъзвратно.Все пак това не значи, че ще  стоя в кабинета си по 4 часа и няма да се отдам на работата изцяло.

Очаквахте ли да станете председател на ОбС? Изглеждахте доста стресирана, след като бяха съобщени  резултатите от гласуването миналия четвъртък?
-  Не съм допускала, нямах такава нагласа. Притесних се, когато обявиха избора, защото в същия ден, на 22 януари, бяхме свидетели на всякакви номинации, отводи, провалени вотове. Ние, от нашата група, смятахме, че действително колегите от “Атака” ще поемат своята отговорност и ще издигнат друг на мястото на г-н Симеонов.  В “Атака” има достатъчно подходящи хора за този пост?
 
Например?
-  Какво очаквате да кажа - аз да посочвам имена от “Атака” ли?!

Точно от “Атака” намекват, че Вие не познавате правилника за организацията и дейността на ОбС и че ще правите грешка след грешка?
-  Аз съм го писала този правилник, бях в комисията, която изработи проекта за него, приемам този тенденциозен въпрос като  обида към професионалната си компететност.

Има няколко речовити съветници, които се изказват за щяло и не щяло, досаждат, пречат, ще можете ли да ги ограничите в изявите им пред микрофона?
-  Не мога да ги санкционирам за броя изказвания, реплики, дуплики, има си правилник.

Но кавгите се завихрят именно заради нелепите заяжданици на тези кухи оратори?
-  Това е въпрос на личен избор на поведение. Нека гражданите си направят своя анализ. Да, има  колеги, които прекалиха и за мен най-голямото постижение ще  е да видя този Общински съвет да си върши работата, а не да бъде просто една политическа трибуна.

Мислите ли, че в новата конфигурация, без да можете да разчитате на “Атака”, това ще е възможно?
-  Да, защото на два пъти чух от трибуната Валери Симеонов да казва, че по никакъв начин няма да бламират работата на новия председател и няма да създават обструкции, че ще подкрепят всички добри предложения. Надявам  се  думата на Валери Симеонов  да тежи на място си.

Вярвате ли му?
-  Не допускам да е забравил какво говори, защото думите му звучаха като декларация. Макар че - спомням си една сесия, когато колегите от “Атака” се обидиха и напуснаха зала. В тяхно отсъствие бяха гласувани доста добри решения, но аз не омаловажавам тяхната работа, смятам, че всеки от нас е призван да работи за доброто на този град. Не ми се вярва да са толкова неразумни, зад всеки от нас стоят по 2000 избиратели и ако от “Атака” и други групи и съветници не работят за доброто на този град, значи предават своите избиратели. Не искам да имам противопоставяне с “Атака”, искам толерантен тон.

Виждали ли сте се с г-н Симеонов днес?
-  Да, видях го при обсъждането на проектобюджета за 2009 г. в залата на ул.”Конт Андрованти”. Г-н Симеонов беше напорист.

В лошия смисъл на думата?
-  Не, в добрия, беше конструктивен. Искаше всичко да се разясни от администрацията, нормално е, като има ясноти, да бъдат изгладени, аз също не съм икономист и слушах внимателно ресорните зам.-кметове. Общинските съветници не са длъжни да знаят всичко.

Била ли сте член на друга партия преди да постъпите в ГЕРБ?
- Не, за първи път съм пожелала да съм член на политическа партия, сама подадох документи, не съм чакала покана, бях първо в гражданската структура, после участвах и в учредяването на партията, член съм на общинското ръководство, работих много за създаване и утвърждаване на структурите. Член съм и на областното ръководство на жените на ГЕРБ. Аз направих своя избор, когато бях на 40 години, напълно осъзнато, ГЕРБ е моят правилен избор. С Димитър Николов работя от самото начало и го опознах като човек и професионалист. Бургас случи на кмет – много е отговорен и мисля, че ще остави ярка следа след себе си. Прочетох отчета му за 2008 г. , видях колко сериозни проекти са стартирали, те ще променят изцяло   облика на града, нещата в администрацията вървят, макар и по-бавно, заради бюрократичните процедури.

Ставате важен фактор в местната власт на Бургас и в собствената Ви партия. Ще компенсирате ли Златина Дукова по подходящ начин за добре свършената й работа дотук? Струва ми се, макар тя да го отрича, че е несправедливо игнорирана.
-  Нямам представа какво влагате в този въпрос. Не търсете проблем  в нашите взаимоотношения, защото такъв липсва. Но тя дори не беше номинирана за председател на ОбС.

Вие се състезавахте с д-р Галина Милева?
-  В нашата група има достатъчно достойни хора, колегите направиха този избор.

Остава ли Дукова зам.-председател на ОбС?
- Да, разбира се,  с нея работим от самото начало в ГЕРБ и всички юридически проблеми по участие в изборите решавахме заедно. Но медиите познаваха повече Златина като зам.-председател. Докато аз държа  повече на професионалната си изява. Затова не ме познавате, но бъдете убедени, че всички, с които работя в правната комисия като общински съветник, няма да кажат лоша дума за мен. Просто съм работохолик.

Източник: в. Фактор27.01.2009 19:15
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
6227 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Дали още трима от “Ванеса” са живи?
Откъснат буй е разбил корпуса, но има помещение, в което може да се оцелее и под водата, казва старият морски ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 04.10.2023 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      октомври 2023      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
39
25
26
27
28
29
30
01
40
02
03
04
05
06
07
08
41
09
10
11
12
13
14
15
42
16
17
18
19
20
21
22
43
23
24
25
26
27
28
29
44
30
31
1
2
3
4
5


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown