Дискусия по проблемите с паркирането и паркоместата в Бургас - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Дискусия по проблемите с паркирането и паркоместата в Бургас

На 16 октомври в заседателната зала на община Бургас се проведе работна среща по проблемите с паркирането и паркоместата, организирана от групата общински съветници на „Атака”. В дискусията взеха участие общински съветници от „Атака”, ГЕРБ, СЕК и председателят на комисията по транспорт на общинския съвет Павел Маринов (БСП), представители на общинската администрация (зам.-кметът по строителството К.Марков, гл. архитект В.Илиева, директорът на УКОРС К.Луков, директорът на ОП „Паркинги и гаражи Живко Иванов и др.), на КАТ, на транспортни фирми и сдружения на таксиметровите превозвачи и на организации на хората с увреждания.

На срещата бяха изнесени данни, че в Бургас вече са регистрирани над 130 000 автомобила, но реалният им брой наближава 200 000. Обща бе констатацията за криза с местата за паркиране в Бургас, особено в централната му част – проблем, който се задълбочава с всяка следваща година, но до 2007 г. не са взимани никакви мерки.

Директорът на „Паркинги и гаражи” Живко Иванов информира, че и в Бургас се подготвя въвеждането на т.нар. „синя зона” по улиците „Лермонтов”, „К.Фотинов”, „Фердинандова”, „Левски”, Стафан Стамболов” и Гаров площад, което ще доведе до известно облекчаване на проблема с паркирането в тези райони. Т.нар. „паяци” работят от 1 юли т.г. и до момента са вдигнали около 900 автомобила, което е доста по-малко от очакванията да се репатрирап по около 600 автомобила месечно. От 1 октомври „паяците” работят на двусменен режим до 22 часа вечерта. Председателят на общинския съвет В. Симеонов даде примери, че паяците действат избирателно и не вдигат скъпи лимузини и джипове на мутри по ул. „Кирил и Методий” например.

От КАТ обещаха да извършат проверка как техните служители определят автомобилите за репатриране, но директорът на УКОРС К.Луков успокои собствениците на джипове, че ще могат да паркират както си искат още известно време, защото паякът, който може да вдига тежки автомобили се е повредил и сега вдига само стари и леки трошки.

Водачът на групата съветници на „Атака” Валентин Касабов предложи общината отново да направи масирани проверки и да премахне незаконните бариери и скоби (антипаркиращи устройства), с които са блокирани паркоместа, които са публична общинска собственост. Според „Атака” практиката на двойните стандарти продължава в Бургас, защото с такива привилегии се ползват определени фирми и институции – като частните банки или например Прокуратурата, които паркират там безплатно личните си автомобили, докато останалите граждани са глобявани или трябва да търсят платени паркинги, доколкото въобще ги има. За съжаление от администрацията не дадоха конкретен отговор и не се ангажираха със срокове за извършването на проверка и взимането на мерки срещу нарушителите.

Председателят на общинския съвет Валери Симеонов поиска администрацията да премахне незаконния платен паркинг на площад „Кирил и Методий”, ползван сега от частната фирма „Глобал Текнолоджи”. Фирмата има концесия, но за строеж на подземен паркинг под площада и няма логика да владее публична общинска собственост, след като още не е започнала строителните работи.

Съветниците от „Атака” и зам.-кметът К. Марков обсъдиха възможностите за бързо създаване на нови паркоместа. Например чрез изместването на загражденията около дупката на т.нар. Бургаски универсален магазин, които сега са завзели цялата улица „Хан Аспарух” и части от тротоара на „Стефан Стамболов”. Зам.-кметът се ангажира в близките месеци да се отворят и през следващата година да се отворят нови паркоместа по протежение на улиците „Демокрация” (островът между платната от „Богориди” до училището по автотранспорт), „Сан Стефано” , „Мария Луиза” и др.

Общинският съветник Стоян Иванов предложи на зам.-кмета да бъде извършена проверка кои от паркингите, предвидени според одобрените от общината проекти във вътрешните дворове на новопостроените кооперации реално съществуват, тъй като част от тях не са доизградени и не могат да се ползват, а колите на живеещите са по улици и тротоари.

Милчо Добрев, представител на граждански сдружения, предложи общината да върне статута на много помещения, които по план са строени като гаражи, но сега се използват незаконно за други цели. 99 временни обекта са премахнати до този момент, каза зам.-кметът К. Марков, повечето от тях са създавали затруднения за уличното движение, паркирането и пешеходците.

Лидерът на СЕК Георги Манев поиска създаването на нови паркинги чрез разширяването на бул. „Д.Димов” с 2 метра за сметка на Морската градина и разчертаването на тротоарите, по-широки от 4 метра. Арх. В.Илиева поясни, че се обсъжда разширяването на улиците покрай Морската градина с цел паркиране, но в западна посока – към комплексите, не към Морската градина. В „Лазур” срещу изложението „Флора” се обмисля изграждането на многоетажен надземен паркинг, каза главният архитект.  В дългосрочната стратегия на общината се предвижда изграждането и на над десет големи подземни паркинги. Вече е започнала процедурата за такива паркинги пред „Краставицата” в жк „Лазур” и до бл. 47 в „Зорница”. Подготвя се документацията и се прави предварително проучване за подземни паркинги под пл. „Тройката”, двора на училище „Иван Вазов” и още няколко възможни терена. Това обаче са проекти, чието реализиране отнема години.

Проблемите на хората с увреждания във връзка с паркирането бяха представени от Кольо Тодоров и Иван Карагьозов, те приветстваха идеята на „Атака” край всяка обществена сграда да бъдат отделено по 2-3 паркоместа за хора с увреждания. Представителят на таксиметровите фирми Иван Христов приветства идеята на „Атака” за определяне на временни стоянки за таксита в началото и края на по-големите „джобове” на автобусните спирки и изнесе информация за общински терен, подходящ за паркинг и граничещ с ул. „Тодор Александров”, който бил незаконно завзет от бившия общински съветник Георги Николов.16.10.2008 17:00
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
3535 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
С 558 000 лв. довърват корекцията на дерето-убиец в Долно ЕзеровоС 558 000 лв. довърват корекцията на дерето-убиец в Долно Езерово
558 000 лв. са предвидени тази година за довършване на проекта за корекция на дерето-убиец в Долно Езерово. Това ...
текст на новината
Общината възстановява КПП и купува мобилен радар
Кметът разпореди спешни мерки за обезопасяване и засилване контрола на рисков участък Кметът Димитър ...
текст на новината
MADE IN BURGAS: Сайтът на Общината става двуезичен
След броени дни част от информацията в сайта на Община Бургас ще може да се чете и на английски език - поредно ...
текст на новината
Започва подмладяване на растителността по бул. „Стефан Стамболов”
Започва изрязването на 25 дървета по протежението на бул. „Стефан Стамболов”, в участъка от ул. „Цар ...
текст на новината
Община Бургас се включва в европроект за подобряване на градската транспортна система
Община Бургас бе одобрена за участие в първи етап на програмата SOUTH-EAST EUROPE, в която ще си партнира с градове ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 26.02.2021 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      февруари 2021      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
05
01
02
03
04
05
06
07
06
08
09
10
11
12
13
14
07
15
16
17
18
19
20
21
08
22
23
24
25
26
27
28
09
1
2
3
4
5
6
7
10
8
9
10
11
12
13
14


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown