Едно интервю с общинския съветник Георги Иванов относно скандала с колодрума. Кой  иска оставката на кмета Димитър Николов ? - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Едно интервю с общинския съветник Георги Иванов относно скандала с колодрума. Кой иска оставката на кмета Димитър Николов ?

 Как ще коментирате  грозния скандал засягащ бургаския колодрум разразил се през последните седмици ?

-  Колодрумът е апетитна хапка и вероятно някой друг си го е харесал и се опитва да го хапне. В разразилият се скандал са възможни няколко сценария, които да са дирижирани зад кадър от заинтересовани лица. Основната им цел е да открият нарушения в договорните отношения и да развалят контракта по съдебен ред. А разбира се, че това ни най-малко не поставя под съмнение правото на кмета да брани общинските интереси. Друг е моментът обаче, до колко е възможно.

Съгласен ли сте като общински съветник с предложението временна комисия към общинския съвет да извърши проверка на сделката по изграждането на многофункционален спортен комплекс на мястото на колодрума в Бургас?

-  Разбира се, че нямам нищо против да се извърши проверка на сделката за изграждането на многофункционален спортен комплекс на територията на колодрума. Доколкото съм запознат до момента такива нарушения поне на мен не са ми известни. А и обичайната практика е  една - земя срещу обезпечение в недвижима собственост. Разбира се, ще има много дебати относно тези 25 % за общината. Винаги може да се желае повече. Всеки собственик също би отстоявал по-висок процент обезщетение, но трябва да се има пред вид огромната себестойност на бъдещото колосално съоръжение. Не бива да забравяме, че лихвите по кредитите на фирмите изграждащи обекта ще възлизат на милиони лева. Това е огромен разход, който също трябва да се има  пред вид, че ще е за сметка на изпълнителя. Все пак по-изгодни варианти за общината вероятно има, но дали е по-добре да се губят години по съдебни дела и през това време общината да няма никакви приходи от този огромен терен, или е по- разумно, колкото се може по-бързо общината да получи своята собственост, от която ще пълни общинския бюджет и с това ще може да се облагородява все повече града ни.


 Според вас правилно ли е управителният съвет да вдига капитала на дружеството, като процентите на общината се стопяват до 25.5% ?. Според един от частните акционери - Милко Милков, това е напълно законно, защото уставът на дружеството, гласуван при учредяването, дава права на управителния съвет да променя капитала. Справка в сайта на Търговския регистър показва, че увеличението от 6.4 млн. на 16.4 млн. лева вече е вписано.

-   Не бих могъл да преценя дали е правилно или не, тъй като не съм запознат с устава и договора на дружеството. Но имайки в пред вид факта, че такова огромно спортно съоръжение се строи с много пари, а не с много желание е напълно безмислено да си въобразяваме, че някой би подарил на общината стотици милиони евро, без да се гарантира възвращаемоста им.

Някои общински съветници са на мнение, че е по-добре общината да притежава 25% от 16 млн., отколкото 65% от нищо?

-  Моето мнение е, че в някой случаи би трябвало да проявяваме повече далновидност и да правим известни компромиси. Разбира се не на всяка цена. В случай, че се установи, че общината реално ще бъде ощетена и разбира се ако са налице нарушения, които и дават възможноста на защити интересите си, естествено, че бих подкрепил обществения интерес. Все пак 25 % от няколко десетки хиляди квадрата недвижима собственост не са никак малко. В случай, че общината може да защити 30, или дори 40 % и това е юридически възможно, естествено, че бих подкрепил общинските интереси. Пита се в задачата обаче, дали това не са фойерверки и дали бъдещите дела няма да костват на общината баснословни неустойки, които в крайна сметка ще излязат от нашите джобове – на данъкоплатците.

 


Как ще коментирате факта, че лидерът на Движение „ Антимафия” Георги Дражев поиска оставката на кмета Димитър Николов във връзка със скандала с колодрума и по думите му липсата на политически морал у градоначалника ?

-  За мен това е прекалено голяма форма на популизъм. Това са поредните кьор-фишеци от страна на Дражев, а и най-вече на тези, които му дърпат конците. Защото горещите кестени се вадят понякога с неподходящи „маши”. В случая тази „ маша” доста неумело и бих казал дори крещящо некомпетентно в лицето на Георги Дражев е дръзнала да иска оставката на кмета с абсолютно неясни и дори бих казал скалъпени мотиви. Ни най-малко не защитавам кмета Димитър Николов, а просто анализирам фактите, като имам  пред вид, че в управлението на Бургас са също така и  „ Атака”, а за тях никъде не става и дума. В крайна сметка органът, който може да се произнесе по казуса е Общинския съвет, той се разпорежда с общинската собственост.


Според вас дали някой диктува на Дражев какво да прави и може ли той да е независим като служител на СКАТ от нейния шеф ?

-  Не мога да твърдя, че някой дърпа конците на Г. Дражев. Оставям това на нашите читатели и на зрителите на „ СКАТ”. С две думи е равносилно на това, да се опитам да ви убедя в това, че аз като собственик на в-к „ Под лупа” не знам и не нося отговорност за онова, което се пише на страниците на вестника. Разбира се, с това си изказване не бих искал да наклеветя и обидя собственика на „ СКАТ” Валери Симеонов. Бих го помолил да ми предостави и на мен собствено предаване с два -тричасово ефирно време, като на Г. Дражев, в което аз ще се съобразя с всички правила на СЕМ и то в никакъв случай няма да е по-малко популярно и гледаемо от неговото. Всички ние знаем колко са високи цените на ефирното време в „ СКАТ”. Възниква риторичният въпрос, кой плаща в случая за това и кому са удобни подобни паравани, за пред избирателите. С две думи главата не знае какво прави опашката. Като се върнем малко във времето назад ще си припомним, че в телевизия ТВ МИКС най-честите гости в същото предаване на Г. Дражев бяха Валери Симеонов, Стоян Иванов, и други които не бих искал да изброявам. Ако вие пък се заслушате внимателно в предаванията може би ще откриете и едни и същи гласове по телефона. Това може би са клакьори, които оправят положението, когато някой зрител каже нещо неудобно за водещия и неговите гости, и съмишленици. В случай, че успее да се свърже разрбира се, защото в повечето случаи  неудобните биват изключен от водещия. Това в никакъв случай не омаловажава и не игнорира темите и аудиторията на Г. Дражев и „ СКАТ”, стига да има истински и реални проблеми, касаещи всички нас. Въпросът е, дали в крайна сметка предаванията не обслужват нечии лични интереси, на хора зад кадър. Дали не е такова  положението и с исканата оставка на кмета Д. Николов ? Времето ще покаже.

Как според вас ще завърши спора за колодрума ?

-  Не мога да предсказвам бъдещето и не бих се ангажирал с прогнози. Но се надявам на повече разум, морал и етика и от двете страни, за да имаме един по-красив и успешен, проспериращ град.

 Какво очаквате от работата на местния
парламент през есенния сезон ?

- Очаквам промяна. Това в никакъв случай не значи, че не се е свършило нищо. Но като се обърна назад, като че ли виждам някой пропуски, а може би дори и злоупотреби. Това е мое мнение, а не квалификация. Винаги трябва да правим не онова, което ни се иска, а това, което сме обещали и е само от полза на обществото.

Още ли твърдите, че ръководството на ОбС налага тоталитарен стил на работа ? И ако е така, възможно ли е това да се промени ?

-  Аз не се отказвам от думите си и няма спра да се боря срещу тоталитаризма и използването на властта за лични цели. Дали съм бил прав или не, предстои да видим в близкото бъдеще. А онова, което се случи през изминалите месеци в управлението на ОбС оставям на съвестта на онези, които си избрахте. Нека нашите читатели сами да преценят, дали са доволни от направеното за тях дотук, или не ...

Получено от Боян Станилов. Публикува се пълния текст.08.09.2008 09:51
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
5765 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 19.06.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юни 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
22
27
28
29
30
31
01
02
23
03
04
05
06
07
08
09
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30
27
1
2
3
4
5
6
7


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown