Трошат колата на съветник  - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Трошат колата на съветник

Естествено не можем да не започнем със симпатягата д-р Душепеев. По една или друга причина, може би и заради личния му, не винаги очевиден и ушичуен чар, той предизвика първите коментари, заставайки пред петролопровода и Титаните, и далеч пред Интерната. Докторът замъглии световната опасност TU24, обявявайки, че колата му не за сефте е бастисана, за което не са виновни електромагнитните бури. Докторът успокои безкрайно притеснения от този факт Валери Симеонов, с когото са близки приятели и хранят особена симпатия един към друг, че има пълно автокаско, както и гражданска отговорност. Специално заради Доктора г-н Симеонов направи жест и изнесоха заседанията на Общински съвет в Университета, защото там кафето, в което се пуши, е по-близо до залата от мрачната портиерна на Общината. 
Д-р Антонио Душепеев е гинеколог, член на Общински съвет Бургас няколко мандата, Козирог. Активен и амбициозен. Срещу него многократно се спрятат сценки и интриги, включително от бившите му съпартийци от СДС. Докторът е генератор на идеи, с които по правило се кичат в последствие други. С чувство за хумор и справедливост наблюдава труповете на враговете си, носени от водата. Докторът стана обект на набези от страна на политхулигани, но може и да не е така. Докторът има много положителни черти и една отрицателна - тук-таме губи чувството за мярка. След изпадането в  политическо безтегловие д-р Антонио е пак във вихъра са успял "да запази частична независимост" като член на една партия и общински съветник от листата на друга.
Материалите по-долу са от в-к Фактор

Неизвестни потрошиха огледалото и фаровете на колата на общинския съветник от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев след сесия на местния парламент в четвъртък вечерта. Автомобилът "Форд" бил паркиран пред дома на лекаря. "Изключвам всякакъв случаен елемент, защото ми се случва за втори път след заседание", каза той.
Душепеев забелязал щетите по колата си в петък сутринта, когато тръгвал на работа към болницата. Автомобилът бил без допълнителни екстри и защитни системи. Според съветника инцидентът е свързан с работата му в местния парламент, тъй като след предишното заседание фордът бил с изпуснати гуми и развъртяни вентили.
"Аз не съм човек, който се съмнява излишно, но вече два пъти последователно се случват такива неща, при това на различни места. Нямам гараж, така че някой да е запознат къде точно държа колата си. Не искам днес в България да се случват такива неща", каза Душепеев. Той се съмнява, че инцидентът е реакция от изявите му в местния парламент. Д-р Душепеев е един от най-активните и емоционални общински съветници.
В-к Фактор

Интервю с Антоно Душепеев, публикувано във в-к Черноморски фар.

Докладната на „Атака“ за петролопровода Бургас-Александруполис е прибързан опит за доминация в публичното пространство чрез кражба на чужди идеи, смята Антонио ДУШЕПЕЕВ, общински съветник от групата на ГЕРБ


 Д-р Душепеев, смятате ли, че заслужихте отново да бъдете съветник в настоящия ОбС, всъщност как влязохте в листата на ГЕРБ?
 Аз бях част от обединителния процес вдясно, който  трябваше да направи така, че бургаската десница да се яви с обща кандидатура за кмет и с обща листа. Участвах в този процес като  председател на Европейски демократичен път -Бургас. Този процес за съжаление не беше доведен до неговата крайност, но  на тези кръгли маси се установи както в София, така и в Бургас едно сътрудничество, което доведе до факта да бъда поканен в листата на ГЕРб – без да съм член, като гражданска квота. И не само аз, но и още няколко мои съмишленици от ЕДП влязоха в листата, те са на по-задни места от мен.
 Има ли други общини в България, където ГЕРБ прояви подобно уважение към ЕДП - да включи техни хора в местната власт, като ракетоносител?
 Имаше такива места, но след като тръгна дележът в ЕДП на национално ниво с напускането на Мария Капон и Елеонора Николова, много от  тези предварителни съюзи бяха развалени.
 Това значи ли, че включването Ви тук е израз на уважение към Вас самия като личност, като политик?
 Това трябва да го каже някой официален представител на ГЕРБ или да излезе от името на цялата организация, аз не бих го казал. Но го считам като признание за това, което съм вършил в предния ОбС.
 Г-н Димитър Николов ли Ви покани?
 И той. Николов беше водач на опозицията в предния ОбС, а аз бях негов заместник. Всичките неща, около които сега има консенсус, сме се опитвали заедно с него в предната конфигурация да доведем докрай. Едно от тези предложения беше сесиите ни да почват с химна. И то е мое лично предложение. Преди 4 години за него имаше иронични подмятания от тогавашните управляващи. Сега обаче се възприе. Другата инициатива беше борбата с незаконното строителство в Бургас. Аз бях един от хората, заедно с Николов,  който взе политическо решение да се атакува незаконното строителство – и за гетото, и за Ченгене скеле. И сега решението на РДНСК да се събарят незаконните постройки се дължи на нашата инициатива отпреди две години и половина. Същото е и с личната идея на Николов за регистъра на общинските имоти, който беше осъществен половинчато и сега така си стои на уебстраницата  на общината, тепърва трябва да се работи по него. Има още ред други инициативи. Знакова обаче е моята инициатива да бъде проведен референдум за петролопровода Бургас-Александруполис. Проведохме за целта и няколко кръгли маси с международно участие на професори, които многократно заявиха, че един проект, дори и да бъде реализиран, трябва добре да бъде подплатен с грижа за хората, които живеят в Бургас. Говоря за повишаване на сигурността. Затова ми се струва прибързан и  не съвсем свързан с действителността опитът на някои нови политически сили в ОбС да не ни признават това, което се е работило досега.
 Кои сили имате предвид?
 Атака входира докладна записка за провеждане на референдум в Бургас, без широко оповестяване и без да се търси широк диалог и консенсус в ОбС. Това е опит да се покаже едва ли не, че този ОбС започва да работи върху празно място.
 Вие ревнувате, че някой не признава авторството на Вашата идея за референдума?
 Не ревнувам, говоря за елементарна почтеност, която трябва да се проявява независимо от кого са тръгнали процесите. Когато някой иска да се присъедини към такава идея - да бъде така добър и уважителен и да не постъпва  по този начин. И за химна се отнася, и за борбата ни с незаконното строителство! Пък и не е необходимо някой да се катери на някакви булдозери, защото е незаконно. Разбрах, че от Атака имали намерение сега да входират и докладна за публичния регистър на общинските имоти – нещо, което е свършено, само трябва да се продължи в правилната посока..
 Но текстът в докладната на Атака за насрочване на референдум е много конкретен, те дори са определили и дата. Какви са Вашите аргументи да сте толкова обиден?
 Моите аргументи ще ги кажа по време на сесията, тази докладна е прибързана и е опит за показване на доминация в публичното пространство с кражба на чужди идеи.
 Може би сте афектиран, защото председателят на ОбС Валери Симеонов Ви окачестви като доста речовит – оратор, който губи времето, като се изказва често по несъществени проблеми.
 Критерият за това дали някой е свършил нещо по време на сесия не е мнението на един човек, критерият са резултатите от гласуването. Голяма част от моите предложения по време на първата сесия бяха приети единодушно, вкл. и това за химна.
 Колко пъти в крайна сметка взехте думата?
 Четири пъти. Някои от реакциите на г-н Симеонов са породени от бича на съвременния българин – високото кръвно налягане и прогресиращата атеросклероза след определена възраст.
 Тази диагноза за Валери Симеонов ли се отнася?
 Не, аз само подозирам това нещо. Защото точно до такива враждебни и безсмислени изказвания като неговите водят цитираните от мен продължителни патологични процеси. Другите ми изказвания бяха за продължаване на работата на временната комисия, която подготви правилника ни за работа и за това, че международната политика на ОбС трябва да бъде  формирана не само от председателя му, но и от Постоянната комисия по международно сътрудничество и неправителствените организации. И това се прие. В правилника има доста неща, които трябва още да бъдат поправени и изгладени. Аз съм възложил на моя екип вече да работи по тези въпроси.
 Имате собствен екип?
 Да, от ЕДП, това са високообразовани хора, които работят по конкретни граждански инициативи и проекти.
 Нещо конкретно по тези проекти ще посочите ли? Звучи много интересно.
 Няма да кажа, за да не го прочета после като чужда идея някъде другаде. Аз нямам претенции за авторство и собственост върху много неща, за които  говоря, и съм в позициите на човек, който може да подарява идеи на хора, на които никога няма да им хрумнат. Но сега ще замълча. Мога да измисля и задвижа много граждански  и политически проекти, без да се нуждая от чиято и да било помощ.  Мимоходом аз се съгласих и приех да вляза в листата на ГЕРБ.
 Мимоходом да Ви питам откъде все пак дойде поканата към Вас и това много сигурно девето място в листата? Казахте „и от Димитър Николов“, но това струва ми доста  го омаловажава като лидер.
 Знаковото девето място! Нещата дойдоха по два пътя – първо, от близките контакти  между ГЕРБ и ЕДП на национално ниво, и разбирателството и желанието за коалиционно сътрудничество между местните ни организации. Съгласих се, защото процесът е двустранен, пък и моите колеги в групата общински съветници от ГЕРБ приеха да работят  по тези и други идеи, които развиваме в нашата работа.
 Кои са те?
 И за евроинициативи, и за социални фондове - за неща, по които съм доста информиран и по които доста мога да помогна.  .
 Честно казано, мислех, че влизането ви в настоящия ОбС е единствено благодарение на приятелските чувства на Николов към Вас, но излиза, че имате много достойнства.
 В политиката не са невъзможни приятелствата, редки са,  но ги има. Моето приятелство с настоящия кмет е отдавна. Сегашната картина  на представителство в местната власт изисква друго поведение и друг тип диалог. Не като този, който демонстрира председателят Валери Симеонов.  Аз приемам факта, че е прекалено нов на тая длъжност и че трудно се ориентира в обстановката, забелязах на няколко пъти, че не познава в детайли правилника и направих нужните корекции по време на сесията. Но един Общински съвет, в който са представителите на Бургас – добри или лоши, не може да се управлява като частна фирма – със свирепи погледи и строг тон. ОбС е борба на идеи и място за изразяване на мнение чрез гласуване. Това не е място за делене на хората на пушачи и непушачи.
  Симеонов наистина е забранил тютюнопушенето в помещенията на ОбС, а Вие сте страстен пушач. Как ще се борите с това?
 Да, тютюнопушенето е един от недостатъците ми, имам и други.
 Кои са те?
 Само съпругата ми ги знае, но на г-н Симеонов ще му кажа, че на мен като инициатор на референдума за петролопровода в миналия ОбС не ми беше запалена колата, така че да е абсолютно спокоен – колите на СКАТ не ги палят заради неговите изяви по тази тема.
 Но той не е посочвал такава причина за палежите?
  Напротив – каза го по телевизията. А аз му посочвам коя не е една от причините.     
 Дали в ГЕРБ ценят богатия Ви политически опит  в местната власт?
 Не зная дали е нужен опитът ми в този ОбС, защото обстановката е променена, към по-добро. Засега все още няма за какво да ми бъдат благодарни, но аз ще помагам във всички бъдещи съвместни действия и проекти като част от интелигентен и работещ екип.
 Казвате обстановката в новия ОбС е променена към добро, Вие бяхте лидер на СДС, сега с Вълчо Чолаков - новият лидер на сините, който е и общински съветник, поздравявате ли се, готов ли сте да работите заедно за Бургас?
 Този човек не го познавам. 
29.01.2008 04:45
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
50796 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 19.08.2022 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      август 2022      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
31
01
02
03
04
05
06
07
32
08
09
10
11
12
13
14
33
15
16
17
18
19
20
21
34
22
23
24
25
26
27
28
35
29
30
31
1
2
3
4
36
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown