Под вола теле, нарушения и разни други мисли ни идват в главата - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Под вола теле, нарушения и разни други мисли ни идват в главата

От Община Бургас призовават гражданите, които знаят за нередности в отдел “Жилищно настаняване” или които и да е от другите отдели на общината, да подадат по официален път сигнали и жалби, за да бъде извършена проверка
Под вола теле, нарушения и разни други мисли ни идват в главата. Не, не е това, което си мислите - друго е. Информацията по-долу е изнесена официално. Вместо да се заеме съ съществени проблеми - не е ясно кой, но със сигурност е тръгнал да лови гарги по прашка.

Многобройни нарушения в общинския отдел “Жилищна политика” установи първия етап от вътрешната проверка, възложена от кмета на община Бургас Димитър Николов на Костантин Луков – директор на отдел “Обществен ред и сигурност”.
Масово пререждане на хора, които от години са картотекирани за жилище и отговарят на условията е сред най- честото нарушение. Сред вкарването в списъците на челни места са и общински служители.

Сред най- честите нарушения са липсата на протоколи от проверки на специалистите от отдел “Жилищна политика”, за условията, при които живеят подалите документи за общинско жилище граждани. Тази информация е необходима за определяне на групата жилищна нужда и подреждането им в списъка за настаняване и картотекиране. На тази база някои от хората са декларирали, че живеят в мазе например, а в същото време не е изключено да са обитавали големи апартаменти.

Информацията за заетите и свободни жилища, както и списъка за картотекиране са публични и е трябвало да бъдат поставени на видно място в отдела, но това не е било правено.  Детайлната вътрешна проверка ще продължи. Сред нарушителите са и общински служители.

Шефът на отдела “Жилищна политика” Митко Райков е дал общинско жилище на дъщеря си и зет си – Христо Янев. Апартаментът се намира на ул. “Александровска” 115, вх. 3, с квадратура- 64,32 кв. м.- три стаи и кухня. Жилището е дадено със заповед 1245, от 27-07-06 г. за срок от 5 години – до същата дата на 2011 г. В преписката на Янев за кандидатстване за общинско жилище липсват част от задължителните по Наредбата за жилищно настаняване документи. Задължителната данъчна декларация е попълнена след като е била издадена заповед за настаняване.

В списъка за настаняване Христо Янев и дъщерята на Митко Райков – Радослава Янева са вписани като тричленно семейство, а в настанителната заповед – като двучленно. Липсват копия от личните карти, не е написана годината в попълнената декларация, а в книгата за настаняване се е подписал самият Митко Райков, вместо съпругът на дъщеря му Христо Янев.

Янев е изпреварил по настаняване дълъг списък от правоимащи от същата група. В декларацията за доходите му са попълнени данни до юни 2004 ,  вместо до декември 2004. Според справка от ГРАО, дъщерята на Райков е с регистрация в Пловдив от март 2001 до март 2004 г. Според наредбата за жилищно настаняване обаче, гражданите, които не са живяли последователно 6 години в Бургас нямат право да бъдат картотекирани и настанявани в общински жилища.

От дълго време служителите на отдел “Общински имоти” не са извършвали проверки на отдадените жилища – дали се ползват правомерно, както и на регистрираните в първоначалната декларация места за живеене – дали декларарираните факти отговарят на истината. В служба ГРАО дъщерята на Райков е с адресна регистрация в Меден рудник, бл. 460, въпреки че би трябвало да се води на адреса на общинското жилище на ул. Александровска.

През юни 2007 е настъпил развод между Янев и съпругата му, но информацията не е била подадена в отдела, въпреки изискването, което всъщност променя и основанието за даване на общинско жилище. 

Открити са нарушения и в картотекирането на директорът на РУАТОН- а в к-с “Изгрев” Димитър Кадиев. Той е картотекиран като нуждаещ се – ІІІ- та група на 24 януари 2007 г. Попадената от него декларация е през декември и веднага влиза на 10- то място в списъка за жилищно настаняване с решение на комисията, чийто член е и Митко Райков. Кадиев изпреварва картотекирани с години бургазлии.

Установените нарушения са: в подадената от него декларация не е уточнено дали родителите му са оставили наследствен имот, съществува ли такъв, продаден или прехвърлен ли е бил и т.н.
В декларацията на Кадиев е посочено, че живее на площ от 36 кв. м. – кухня и баня на ул.  Мара Гидик 6, ет 5 под наем. Не е извършена проверка за истинността на тези посочени данни. Справка в ГРАО показва различен от подадения в декларацията му адрес -  Славейков бл. 21, вх. 8. Там е регистриран от 20 февруари 2007 г.- месец след като получава ІІІ- та група за жилищно настаняване.  Кадиев продължава да стои в списъка за настаняване,  въпреки, че при промяна на адреса би трябвало да излезе автоматично от там, тъй като вече условията на обитаваната от него жилищна площ са се променили.

В списъка фигурират и други общински служители, чиито документи в момента се проверяват детайлно. Между тях са Петър Атанасов – шофьор,  настанен в резервно жилище през април 2007 г. за 18 месеца, с мотив че строи собствена къща на ул. Хан Крум. Разглежда се и документацията на домакина на общината Наташа Гугушева, която е получила апартамент в к-с “Братя Миладинови”. 

 Едно от най- честите нарушения е, че в списъка за настаняване има хора регистрирани от години, които всяка година са били измествани назад от новорегистрирани, които са подавали декларации и веднага след това са попадали в списъка за настаняване преди другите. Така те неправомерно са изпреварвали хората, които са регистрирани в същите групи, но няколко години преди тях. 

Според промени в Наредбата за настаняване, регистрираните в четвърта група е трябвало да преминават в трета. Това обаче е било изпълнено не за всички, а само за определена част от подалите документи. Има сигнали за хора с изтекли заповеди, които продължават да живеят в общински жилища. Те ще бъдат проверени в близките дни.

Проверява се и случай с настаняването на един човек в к-с “Лазур”, ул. Абоба 9- Георги Иванов Георгиев. Няма документи удостоверяващи, че е живял 6 последователни години в Бургас, няма копие от лична карта, нито адресна регистрация, приложена е епикриза за заболяване, която не представлява официален документ от ТЕЛК,. Георгиев е картотекиран във Втора група нуждаещ се, липсва протокол от комисия за това.  Има документ за регистрация в избено помещение на ул. “Перущица”, като аргумент за необходимостта от общинско жилища, който е издаден в деня на настаняването му в общинското жилище в “Лазур”. Няма приложена от данъчната служба бележка за имотното му състояние. Не е изяснено имотното състояние на родителите му и др.

Съществуват и случаи на договори за пренастаняване, които са били подписани автоматично, без да бъдат извършени каквито и да е проверки или пък подавани необходимия комплект документи.
Това са само част от фактите, изникнали при първоначалната проверка в отдел “Жилищно настаняване”. Тя ще продължи до разясняване на пълната картина с общинските жилища, като периодично ще бъдат оповестявани и други факти на установени нередности. 

От Община Бургас призовават гражданите, които знаят за нередности в отдел “Жилищно настаняване” или които и да е от другите отдели на общината, да подадат по официален път сигнали и жалби, за да бъде извършена проверка.
Според справка на дирекция “Общински имоти”, към 15 ноември 2007 г. община Бургас разполага с 48 свободни общински жилища, 11 – частично свободни, 3- свободни, но негодни за живеене, 7- свободни общински жилища – резервен фонд, 2- свободни оборотни жилища, 872- заети общински жилища, 26- заети – резервен фонд, 24- заети – в процес на съдебни процедури.

25.11.2007 16:31
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
5188 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
След като Бойко Борисов почти стана премиер, нарастна броят на разкритите престъпления
За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 40 год. Р.С. от с. ...
текст на новината
Румяна Дулева: “Нямам причина да подавам оставка”
“Нямам причина да подам оставка, защото не съм извършила нищо, което да е в противоречие със ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 21.02.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      февруари 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
05
29
30
31
01
02
03
04
06
05
06
07
08
09
10
11
07
12
13
14
15
16
17
18
08
19
20
21
22
23
24
25
09
26
27
28
29
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown