Йордан Цонев: Не обичам двуличници като Костов - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Йордан Цонев: Не обичам двуличници като Костов

Не хората на БСП, а приближените на премиера направиха в очите на бургазлии лидерите на СДС търгаши и бакали, смята бившият председател на парламентарната бюджетна комисия

- Г-н Цонев, изненада ли ви правителственото решение за сградата на Бургаския свободен университет?
- Знам го решението, но не мога да го коментирам. Съветвам ви да се отнесете към кмета Йоан Костадинов. Той беше председател на надзорния съвет на университета 8 месеца.
- Питам ви съвсем конкретно, тъй като по ваше време в Бургас студентите получиха уверения от Екатерина Михайлова, Евгений Бакърджиев, Надежда Михайлова и Богомил Бонев, тогава все още вътрешен министър, че няма да ги извадят от сградата, а сега се получава тъкмо обратното.
- Ами как да ви кажа. Просто не съм в проблема сега. Тогава беше така и се действаше в тази посока. След това и аз бях изненадан от това решение, но... Проблемът е много сложен, за да може да го коментираме така. Освен това не искам да участвам в един спор, в който никога не съм участвал, и да вземам страна. И съдът е важен, и студентите са важни. Аз симпатизирам милиони пъти повече на студентите, отколкото на съда, но съдът е важна институция. Каквото и да напишете от мое име: Цонев каза "за" студентите или Цонев каза "за" другите, все ще бъде в мой ущърб. Ако искате, мога да ви кажа, че имаше начин проблемът да се реши, но просто не са в час и затова не го решиха.
- Как можеше да се реши проблемът?
- Съдът да вземе сградата на Дома на народната армия, защото тя не служи за нищо. Раздадена е само на разни арендатори. Обаче лобистки или някакви други интереси на Бойко Ноев решиха друго.
- За интереси на Ноев намекна и ректорът на университета Чобанов.
- Ама как, ние го бяхме измислили. Проблемът със съда стои. Той не е измислен от магистратите. Но той не може да се реши за сметка на студентите. Спокойно можеше МО да прехвърли ДНА на Министерство на правосъдието. Но в един момент решиха, че може би така е по-лесно.

-----------Каре------------
И както можеше да се очаква, Бургас остана стадо без кучета. Сега всеки може да го лае, колкото си иска и както си иска, това е. Добър или лош, като ударех по масата - слушаха, нали. Сега кого да слушат? Катя ли? Тя няма хабер к"во става в Бургас. Юлия ли? Дражев ли? Любо Пантелеев ли? Кой? Просто няма кой да каже: този проблем не става така, ще го решите иначе.
-------------------------

- Очаквате ли сега, когато ви няма, бургазлии да преоценят заслугите ви за града?
- Знаете ли колко е болно? Искам да ви кажа, че аз съм човек, който никога в живота си сметка не съм гонил на никой. Просто ми минава за час и половина. Знаете ли колко е лошо да живееш с тази болка. Аз ви го казвам съвсем откровено. При това аз съм човек, който знае, че няма един грам бизнес в Бургас. И не съм имал и грам. Разбирате ли? И целият град да те мисли, че ти си някакъв, разбирате ли? Тръгнеш за някъде - този магазин неговият, тази сладкарница - негова. Не знам кое - негово. Разбирате ли? Целият град да те мисли за някакъв такъв бакалин, а в същото време ти да работиш наистина за града, защото ти е кеф да работиш за града. Сега ще го разберат. Ей така ще им се решават проблемите. Точно по този начин. Знаете ли кога щях да им дам да направят тази глупост с университета? Точно никога.
- Но така няма ли опасност военните да останат без сграда?
- Те какво правят там? То няма ни един военен бе, братко, там. Идете се завъртете да видите така тайничко и си напишете едно репортажче. Вътре има настанени банки, офиси, сладкарница, дискотека... Последният човек, който влиза там, е военният.
- Вие казвате, че вашата болка е Бургас, но и Иван Костов казва същото.

-------------------
- На Костов Бургас му е точно толкова болка, колкото на мен ми е болка Карнобат. Ако му беше болка Бургас, щеше малко повече да се вслушва в това, което му казваме, и щеше малко повече да мисли за Бургас. И щеше да направи някои неща за Бургас, така че бургазлии да не припознават в хората, които работят за тях, търгаши и бакали. Защото неговите хора ни направиха такива. Не хората на БСП, неговите хора ни направиха в очите на хората търгаши и бакали.
------------------

- Познавате ли новия лидер на СДС-Бургас Стоян Желев? Той не е популярен в града. Очаквате ли при това положение да се разбие съюзът на СДС с Христо Порточанов в общинския съвет?
- Не го познавам. Това е. От 13 депутати познайте колко ще спечелят. Аз го казах. Разпада се бе, братко, цялата история. Всеки ваш въпрос е риторичен. Той съдържа в себе си отговора. Ето, вие ми назовавате 10 проблема, които вече са реални проблеми от един месец. И защо ги има тези проблеми? При положение че аз не се меся, не създавам групи, не поощрявам никой, не натискам никой. Защо ги има? Има ги, защото няма лидер. Разбирате ли? Щото са мишлоци и щото се опитват сега, когато стадото няма кучета, да го изръфат. Ето това е цялата истина. Жалко. Единственото нещо, за което съжалявам, е наистина за града. Защото видях какво значи големи градове да нямат лоби. Например Варна. Тия 4 години си ги натискахме, както си искахме. Все едно няма такъв град в страната.
Докато, ако се върнат сега назад и погледнат бюджетите на община Бургас и парите за обектите, и за улици... В нямането градът е бил толериран.
- И в същото време Бургас нямаше нито един лев, за да купи автобуси?
- Това е проблем на кмета. Аз можех много лесно да му го реша. Не можеш да искаш да бъдеш най-гордият тип на земята, да спрягаш и да спряташ интриги, да не уважаваш хората и да искаш същите тези хора да ти решават проблемите. Когато бях председател на бюджетната комисия на общинския съвет до 1995 г., аз лично съм отпускал два заема за автобуси, за резервни части, за гуми от общинския бюджет и на следващата година пак аз съм ги опрощавал.

-----------------
Той по тоя тертип подходи и в национален мащаб. Взе заем, купи автобусите и след това искаше аз да му го опростя. Да, можех да му го опростя, братко, ама то биваше да има малко държание насреща. Малко уважение да има. Да каже: "Чакай сега тука, направих една грешка. Купих счупени автобуси, не ми свършиха работа, ама нали, пичове, сме тука, аз няма да разрешавам да те плюят тука, нали, както ти не ме плюеш." Пък той, като дойде, прави интриги и опрости ми тука 10 млн. ДМ. Как да стане тая работа, на какво отгоре?
-----------------

- Мислите, че кметът трябва да съжалява за това, което стана с вас?
- Аз съжалявам най-много, защото ви казах, аз наистина работех. Аз сега разбирам колко съм работел. Кой каквото иска да си мисли.
- Смятате ли да се кандидатирате на предстоящите избори?
- Засега не. Нямам такава налудничава идея. Нямам идея и да организирам някакво ново движение, както писаха. Аз не си падам по този род апостолска дейност.
- Значи не смятате да напускате СДС?
- Естествено, че не смятам. Стоя си в СДС, но няма да се кандидатирам. Човек може да направи чудеса, разбираш ли? Никой не може да го спре. Човек може да ги направи, когато е способен и му се работи. Обаче когато хората го гледат с недоверие, нищо не може да се направи. Знаете ли какво значи нищо? Абсолютно си с вързани ръце.
- Казвате, че едва ли не от нищо са се родили тези подмятания, но дълго време бяхте съратник с Венцислав Чамурджиев, а знаете каква е славата му из града...
- Не бях съратник. Аз го заварих в СДС. Недейте забравя, че през 1996 г. централното ръководство на СДС начело с Иван Костов водеше битка да изгони кинжалите на Едвин Сугарев и да превърне СДС-движение в СДС-партия. И СДС-Бургас беше крепост на кинжалите чрез Красимир Момчев. Що го забравяте това нещо. И се чудеха как да направят така, че по места да овладеят една по една организациите. Тогава дойдоха при мен и ми предложиха да стана председател. Чамурджиев беше вътре, беше шеф на клубовете на Лучников. Лучников му беше дал тапията. Нали знаете как ставаше? Националният председател дава на регионалния. И с гласовете на Пламен Янчев, Васко Камберов, на Венци и т. н. ме избраха. Ако си спомняте, тогава с 200:100 гласа.
- Аз имах предвид времето, когато работехте много активно с Чамурджиев. Аз самият съм ви засичал неведнъж в неговия офис, който се помещаваше в едно бургаско кино.

-------------------
- Ма не работехме заедно, бе. Момчето ходеше да си рекетира и казваше, че са за мене, бе. Когато го разбрахме това нещо, на третия месец, го извикахме в София и му казахме, ако обича, веднага да напусне СДС. Ама моментално. Кой му го каза? Аз. Забравихте ли ги тия работи? Ходеше момчето и си работеше, и си рекетираше, и си вземаше пари и казваше: "Тез са за СДС, тез за Цонев, тез за еди-кой си." И аз какво да направя? Да застана под телевизията и да кажа "Не е вярно"? Абе те са ходили, Божидаре, вкъщи, при жена ми. Приятелки на Пролетина ходят и й казват: "Виж, Пролет, тука искат за някакви обекти, искат ни едни марки. Обаче може ли да помолиш Данчо да ги разсрочи. Ние ще си ги платим." Жена ми казва: "Чакай, бе, к"ви са тия глупости, за к"во ми говориш. Ние сме приятели, как?" "Ама те казват, че са за Данчо, затова при тебе идваме." Ти разбираш ли за какво става въпрос, в какви мащаби?
----------------------

Ми тия момченца камберчетата (Васил Камберов, зам. областен управител на Бургас и областен лидер на СДС Бургас - б. а.) к"во мислиш, че правеха те? Те, от друга страна, го вършеха и казваха, че е за мен и за СДС. Това е Бургас, братко. Кажи ми как да изляза и да го опровергая? Как да кажа пред обществото: абе, тука това е така, те вземат, ама като не мога да го докажа?
- Много е просто. Вашите жалващи се приятели застават до вас и си казвате нещата?
- Карал съм ги, мислите ли, че не съм ги карал.
- И не искат? Вие сте лидерът на СДС, а те не искат?
- Не искат бе, братко, страх ги е, бе! Данчо, не ни забърквай в такива работи. Тия са мутри, ония са мутри. Вие познавате ли кой е Венци?
- Беше ваш заместник в СДС.
- Според вас няма ли да ви отрежат главата, ако се разприказвате? Как мислите? Би трябвало да ги познавате вече хората в града. Тоя разговор си го водим, но нещата не са прости, приятелю. Да, знаех какво правят. Въпросът е, че тези неща в някой друг град нямаше да хванат дикиш. Просто нямаше да хванат. Хората щяха да кажат - чакай бе. Най-простото нещо - щяха да се замислят: "Айде бе, ние сме го виждали с ягуара през 1994/95 г. Ами той имаше S-класа през 1992 г. Ами че 1990 г. сме го виждали с 3 коли. Ами 1985 г. с жена си имат единствения мерцедес в Бургас. За какви неща си говорим? Чакай, бе, той е председател на бюджетната комисия на България. Какви сладкарници, бе? Какви глупости говорите вие, бе? Ние нали го знаем това момче колко има в главата си. Той ще тръгне да прави пари от сладкарници или от бакалии ли, бе?" Колко хора си го зададоха този въпрос? Точно николко. Злорадстваха, кикотеха се, псуваха, нали? И какво сега? Сега кой спечели?
- Но вие знаете, че по същото време имаше твърдения, и то подкрепяни от най-високо място, че и вие сте събирали пари от името на Костов. Споменаваха се даже конкретни фирми, които сте обходили.
- Това просто е абсурд. Тия неща тръгнаха от Венци, който ходеше да рекетира мениджърите, да им иска, за да ги оставим на поста. И вие, както виждате, аз ги махнах всички до един. Защото наистина разбрах, че те са готови да му дадат пари. Мога да ви кажа какви цифри бяха подготвили, за да останат. - Нека да ви питам накрая: защо след като сте изчистили СДС от боклука, си развалихте отношенията с Иван Костов?
- Защото е двуличен човек. Аз не обичам такива хора.

http://www.segabg.com/04.01.2001 15:35
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
4397 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Кметът пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод
Кметът  пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод Екип  на националната „  СКАЙ” тв с ...
текст на новината
Село Извор ще спечели, ако се присъедини към общината ни, смята бургаският кмет
Село Извор няма какво да губи, ако се присъедини към Бургас, напротив може да спечели, каза кметът на община ...
текст на новината
Кенов начело на областния щаб на НДСВ
Зам. областният управител Стефан Кенов ще оглави предизборния щаб на НДСВ в Бургас. Кандидатурата му бе ...
текст на новината
На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди”, която бе купена от Белгия, ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас.
На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди” ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас. Тя беше ...
текст на новината
Румен Ангелов представя днес "Ордена на костенурката"
Бургаският депутат Румен Ангелов ще представи днес на пресконференция от 11.00 часа в "Капитанската зала" на ...
текст на новината
Кметът подкрепен от БСП, но без собствена листа
Общинските съветници, народните представители и председателя на общинския съвет от квотата на БСП да могат ...
текст на новината
Зартов подкрепя Йоан за кмет
Бургаският бизнесмен Ивайло Зартов официално обяви, че застава зад Йоан Костадинов в битката за кмет ...
текст на новината
Партия “Бургас” иска градът ни да е морската столица на България
855 души присъстваха на Учредителното събрание на партия “Бургас” в Театъра за драма, опера и балет в Бургас. ...
текст на новината
Румен Ангелов, един от кандидатите за кмет на Бургас: "Десет месеца уседналост са сериозен успех за демокрацията"
Блицинтервю на Красимира ЖЕЛЯЗКОВА с бургаския депутат от ПГ на БНС Румен АНГЕЛОВ - Г-н Ангелов, вчера ...
текст на новината
Пак БСП срещу БСП
Румен Овчаров дойде, за да подскаже, че Йоан може и да не е кандидатът на столетницата, появи се алтернативата ...
текст на новината
На 25 юли ще бъде учредителният конгрес на партия “Бургас”
Интервю с Ваклин Стойновски в предаването “На фокус” по телевизия “Канал 0” -Г-н Стойновски, какъв път ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 04.03.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      март 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
09
26
27
28
29
01
02
03
10
04
05
06
07
08
09
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31
14
1
2
3
4
5
6
7


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown