Димитър Николов: Бургас има повече бъдеще, отколкото минало - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Димитър Николов: Бургас има повече бъдеще, отколкото минало

Димитър Николов, кандидат на ГЕРБ, подкрепен от десните партии и граждански организации.
• 40 - годишен
• Икономист
• Управител на КБС ЕООД
• Зам. Председател на Бургаската търговско промишлена палата
• Председател на КРИБ Бургас
• Носител на наградите БУРГ на годината; „Димитър Бракалов”
• Член на настоятелството на Бургаски свободен университет

Семееен, с две деца. Съпругата му Гергана е преподавателка в бургаската математическа гимназиял
В кампанията залага на:
Пряката комуникация с бургазлии.
На това какво ЩЕ, а не какво обещава да направи.
На разработените от екипа му бъдещи проекти за Бургас.
На позитивизма, а не на злобата, които много от кандидатите в момента леят.
Срещите му с хората са показали категорично :  „Бургазлии се чувстват невидими за сегашния кмет. И много от тях, едва сега разбират, че може да има и кмет, който да виждат не само при откриването на паметници, рязането на ленти, и по медиите. Че общината не е мавзолей, нито нечия собственост. Че това е място, което е направено за да улеснява жителите на общината, а не да им създава пречки. Но за съжаление, хората на Бургас няма как да знаят алтернативата, след като 12 години от живота си са виждали една и съща общинска администрация – недостъпна, която се е отнасяла с тях като невидими.

Какво мислите за кампанията?
„Неочаквано и ненужно за мен озлобена. Понякога имам чувството, че аз съм действащият кмет – повечето от кандидатите са концентрирали атаките и компроматите си срещу мен. Явно залогът за Бургас е прекалено голям. И  някои гледат на Бургас като на късче апетитна порция. Това е обидно.

Има ли компромати, слухове и заплахи срещу вас?
О, разбира се. Някои хора си изпуснаха нервите. През няколко дни в Бургас масово се раздават безплатни вестници със заглавия от рода: „Контрабандист иска да управлява Бургас” или „Николов е част от екипа на Йоан”. Пълни безсмислици и непочтени манипулации. Но това също е обида и подценяване на бургазлии и подценяване на тяхната интелигентност. Досега в Бургас винаги изборите са били печелени така. Това искам да се прекрати. Както и заплахите, които също са част от предизборната надпревара. Нека да има състезания и борба на идеи. Но почтено. С доказване на концепции.

Вярвате ли в успеха си?
Не бих се кандидатирал, ако не бях уверен, че Бургас ще избере алтернативното, европейското, по- доброто и единственото възможно на реалностите управление. 
 
Каква алтернатива предлагате?
Адекватно на новите реалности справедливо, достъпно и напредничаво управление. Планирано, прогнозируемо, отворено към новите инвестиции, и незагърбващо основни и изключително важни за всички нас неща – достатъчно детски градини, обновени училища, по- адекватна медицинска помощ, нови и обновени спортни площадки. Общинска администрация, в която ще се наказва всеки повярвал си бюрократ, който създава пречки на бургазлии, вместо да си върши работата, за която му се плаща. Цялата общинска дейност – достъпна в интернет. Инфраструктурата на този град в момента не отговаря на жителите й. Тя трябва да бъде променена категорично. В момента в града се строи така, както се прави един катун. Хаотично. Затова виждаме жилищна кооперация която се изгражда дори и в зелена площ или в градинка. Това е защото всичко се решава до момента на парче. Дори и кърпенето на улиците става също инциденто и на парче. Моята визия е по- различна. С по- голям мащаб. Против масовото разпродаване на общинска собственост. Защото тя трябва да се използва като гарант, за да се изтеглят облигационни заеми, в които да се инвестира в инфраструктура. Трябва да се асфалтират цели квартали, селата. Разбира се преди това ще дадем възможност на фирмите, които са свързани с тази инфраструктура за 6 или за 8 месеца да подменят тръби, кабели, всеки който има ВИК енерго БТК и след това ще асфалтираме изцяло. Като задължим фирмата, която отговаря за тази инфраструктура да си постави табела с името и телефонните номера. И сурови и солени глоби. За некачествени ремонти. Както ще искаме и дългосрочно да носи гаранция за свършеното до момента. Приоритет ще имат тези инвеститори, които в плановете за изграждане на сгради било то бизнес или жилищни гарантират много повече озеленяване,  спортни и детски площадки. Защото от това страдаме в момента. Комплексите са презастроени и вече в спортните площадки изникват нови сгради. Което е ограбване на самите жители. Между два блока се строи нова кооперация, която скрива слънцето на жителите на останалите два . Това трябва да се прекрати.

Първите три неща, които ще направите ако стане кмет:
Първо- независим одит на общината. Защото 12 години никой не знае как са изразходвани парите на бургаските данъкоплатци. Аз дължа такъв отговор. Трябва да издухаме праха от тези папки и да видим какво пише. Второ, създаване на млад, силен, динамичен екип, който да печели проекти. Защото досега Бургас пропусна готови пари , които можеше да бъдат инвестирани в града. Всички останали общини в България са в много силни конкурентни взаимоотношения и масово се пишат проекти за европейските фондове. Престъпление е, ако ние не успеем да усвояваме  тези средства, които ни се полагат. Ние сме длъжни сън да не спим, но тези екипи да пишат такива програми, които да бъдат защитени.
Трето, създаване на дългосрочна, конкретна визия за управление на града. Как ще се развива града, по каква логика, в кои зони, кои ще бъдат приоритетите? Когато има план как да се развива града няма да бъде работено на парче, и няма да се злоупотребява.

Няколко думи за “ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ в интернет”
Това е част от намеренията ми за достъпна и прозрачна община. Няколко пъти през годините съм предлагал на общинската администрация да изнесе в интернет терените на общинската собственост- цветно, на карта на Бургас, за да има максимално достъпност. За да няма после заменки под масата и съмнения за нечисти сделки. Досега това не е направено. Първото нещо, което трябва да се случи е цялата общинска собственост да бъде качена в интернет. В зелено - частната общинска собственост, в червено – публичната общинска собственост. И всяко движение на общинска собственост да има записка – кога, какво, как се е случило. Има ли дело, което е в правна тежест на дадения имот или няма. Трябва да има паспорт за всеки един отделен парцел и сграда. Иначе – със собствеността на общинските имоти се борави под масата.

Какво най-много цените у хората?
Етичността, искреността, честността, достойнството.

Станаха ли повече приятелите ви или враговете след като се кандидатирахте за кмет?
Много повече. Открих много от тях истински сега, когато ми е трудно. Хора, които застанаха до мен, независимо от атаките, които могат да получат в личен и професионален план. Хора, които не правят пазарлъци за постове и облаги. В същото време сега по- лесно мога да доловя фалша от искреността.

Има ли неудобен въпрос, от който се страхувате?
Абсолютно никакъв.

Какъв трябва да е кметът на Бургас?
Ако хората мислят, че един кмет трябва да е недостъпен, суров, агресивен и вечно крякащ, пренебрегващ ги , то аз не съм техния избор. Ако смятат, че трябва да е разбиращ ги, толерантен, действащ, експедитивен, умеещ и да стимулира, но и да наказва, проявяващ твърдост и решителност когато води битки за града, човек, който когато поеме ангажимент и го изпълнява докрай, който отстоява интересите им и позициите на общината с категоричност– то могат да се доверят на мен.

Не се ли страхувате от некомфортния кметски стол и от вечното „Кметът е виновен за всичко”?
Не, защото не смятам да бъда „човекът в кабинет № 1”, който никой не вижда на живо. Моята стихия е действието. Ако кметът я докара дотам, че да го сочат като „виновен за всичко”, значи е натрупал достатъчно много негативи и  не е решил доста проблеми.

Какво сънувате нощем?
Повече бъдеще, отколкото минало.

Най- големият ви страх?
Най- големият ми страх е за здравето на близките ми и на тези, които вярват в мен. Изборите за кмет отминават и много от политическите ми опоненти не разбират, че всички трябва да запазим достойнството си, защото и след този месец ние ще продължим да живеем в този град. И нищо не е на всяка цена, най- малко пък участието във властта.

Най- голямата ви болка?
Загубата на майка ми и близки за мен хора. Нищо не може да компенсира тези човешки загуби.
Определете себе си с едно изречение?
 „Държа на ангажиментите си”.
Едно изречение към бургазлии:
Бургас има повече бъдеще, отколкото минало и трябва да се управлява с разум и сърце. Гарантирам!05.10.2007 11:03
Автор: http://www.dnikolov.eu/news.php?id=40

Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
3067 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Резултати от гласуването, разпределеи по секции в Многомандатен избирателен район 2 - Бургас
Резултати от гласуването, разпределеи по секции в Многомандатен избирателен район 2 - Бургас ...
текст на новината
На парламентарните избори в България се повтори моделът БУРГАС от местните избори
Централната избирателна комисия оповести резултати от 2 МИР Бургас, на базата на 94,44 % обработени протоколи ...
текст на новината
Йордан ЦОНЕВ, мажоритарен кандидат - депутат: Разделих се с горделивостта. Бургазлии, искам да бъда вашият силен глас в парламента
1990 - Моята история е част от историята на СДС. От къща на къща ходехме, агитирахме, обяснявахме, създавахме СДС ...
текст на новината
Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК
“България на гражданите  и регионите” е политическият проект, към който се присъедини  Средна ...
текст на новината
Георги Иванов напуска РЗС, партията била тюрлюгювеч
Общинските съветници Георги Иванов и Петър Цонев напускат РЗС и очакват отлив от партията тук. Георги ...
текст на новината
Най- висока е избирателната активност в Руен, най- ниска в Бургас
Избирателната активност в Бургас е 6,5 % към 9 часа и 30 минути, съобщи председателят на РИК Евгени Мосинов. ...
текст на новината
Ивайло Дражев иска касиране на изборите за ЕП, съобщиха от РИК -Бургас
Жалба, с която иска касация на изборите подаде Ивайло Дражев, кандидат за депутат от листата на „Българска ...
текст на новината
Пламен Орешарски – водач на листата на Коалиция за България в Бургаска област
Министърът на финансите Пламен Орешарски е водач на националната листа на Коалиция за България за ...
текст на новината
Иван Костов зове: ХАЙДЕ НА КАМПАНИЯТА!
Здравейте приятели, Нашите предизборни срещи започнаха с ентусиазъм. Почти 20 години обикалям залите на ...
текст на новината
ПП Атака - презиборна среща - митинг на Тройката в понеделник
На 25-05-2009, понеделник, в Бургас лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров и кандидатите за евродепутати Димитър ...
текст на новината
В Бургас мажоритарен кандидат на ДПС е Йордан Цонев
 ДПС откри предизборната си кампания в местността Демир баба теке край Исперих на митинг-събор по случай ...
текст на новината
Синята коалиция - Бургас: Юруков е паша без армия
Действията на ДПС и Пламен Юруков по никакъв начин няма да разколебаят десните избиратели. Това са ...
текст на новината
Сините искат общ мажоритарен кандидат с ГЕРБ
Лидерите на Синята коалиция в Бургас заявиха, че искат общ мажоритарен кандидат с ГЕРБ на предстоящите през ...
текст на новината
В понеделник пак броят бюлетините
Повторно преброяване на бюлетините и ревизия на изборните книжа ще направят в Бургас в понеделник. Това е ...
текст на новината
Йоан Костадинов: Горд съм от свършеното като кмет на Бургас
Досегашният кмет на Бургас Йоан Костадинов, изкарал три последователни мандата на този пост, сподели пред ...
текст на новината
Йоан сдаде властта, кмет е Николов
Досегашният кмет на община Бургас Йоан Костадинов сдаде поста на новоизбрания градоначалник Димитър ...
текст на новината
Съобщение от ОИК-Бургас
На 7 ноември /сряда/, 10 ч. в Заседателната зала на Община Бургас тържествено ще бъдат връчени удостоверенията ...
текст на новината
43.17% е избирателната активност в Бургаска област
43.17 % е избирателната активност в Бургаска област, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус” . В област ...
текст на новината
До момента в ЦИКМИ са постъпили 10 жалби
До момента в Централната избирателна комисия за местни избори /ЦИКМИ/ са постъпили 10 жалби, съобщи на ...
текст на новината
В община Бургас изборният ден започна без големи нарушения
Независимо от това, че изборите в Бургас започнаха в стандартна спокойна обстановка, оказа се, че Кейт ...
текст на новината
1 | 2 | 3 | 4 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 14.07.2020 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юли 2020      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
29
30
01
02
03
04
05
28
06
07
08
09
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown