В селата край Несебър не са виждали жив политик от 2003-а - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
В селата край Несебър не са виждали жив политик от 2003-а

Ние сме местна партия от хора, доказваме се тук и нямаме централа в София, която да изхранваме, предупреди кандидатът за кмет от партия ДЕЛА Атанас Терзиев

- Г-н Терзиев, какви ангажименти сте готов да поемете пред избирателите?
- Аз вече съм заявявал, че няма да залагам на обещания, които са неизпълними и популистки, а ще предложа на жителите на Община Несебър проекти и идеи, по които сме работили с моя екип и за които има реални решения. Нашите разчети показват, че за тези проекти бюджетът на общината ще стигне. Няма да обещавам невъзможни неща. Други кандидати обещават да връщат земи, върху които са построени хотели, а това е в компетенциите на поземлената комисия и съда. Те не могат да си изпълнят обещанията и го знаят. Някои обещават да сменят дограмите на общежитията в Слънчев Бряг. Смешно! И обидно за хората.
- Възмущението ли е Вашият мотив да влезете в политиката?
- ДЕЛА е местна партия и всички ние живеем и работим в Община Несебър. През последните години стана очевидно, че в Общинския съвет корупцията е взела връх. Парите на данъкоплатците не се инвестират в инфраструктура, а потъват в нечий джоб. Въпреки огромните средства в общинския бюджет, има редица проекти, които или не са започнати, или са забавени с години. Това пречи на туризма и понижава приходите на всички жители на Общината.
Това е причината всички от ДЕЛА да обединим усилията си за промяна на управлението в Несебър. Преди да реша да вляза в тази битка обиколих всички съставни селища в общината, проведохме десетки срещи с наши съграждани и всички са на мнение, че хората от сегашния Общински съвет заедно с кмета трябва да си ходят. Промяна обаче няма да дойде сама. Трябват местни хора с нови идеи и нови сили. За това и реших да се кандидатирам.
- Кое ще бъде за Вас успех в предстоящата предизборна кампания?
- И моите шансове, и шансовете на ДЕЛА за успех са много добри. Ние правим редовни проучвания, които ни дават най-голям брой общински съветници. Последните данни ме изпращат на сигурен балотаж, но това не ме успокоява и призовавам всички, които ме подкрепят и искат промяна да гласуват още на първия тур. Видно е, че хората възприемат добре нашата позитивна кампания, в която няма арогантно отношение към опонентите ни, а има ползотворни идеи и проекти.
- Какви ангажименти ще поемете пред избирателите по време на кампанията?
- Ще предложа на жителите на Община Несебър проекти и идеи, по които сме работили с моя екип и за които има реални решения. Нашите разчети показват, че за тези проекти бюджетът на общината ще стигне. Няма да обещавам невъзможни неща. Други кандидати обещават да връщат земи, върху които са построени хотели, а това е в компетенциите на поземлената комисия и съда. Те не могат да си изпълнят обещанията и го знаят. Някои обещават да сменят дограмите на общежитията в Слънчев Бряг. Смешна работа! Това е обидно за хората.
- А Вие на какво залагате във вашата програма за управление?
- Не ми се искаше да съобщавам всичко преди самата кампания, за да няма копиране на идеи от останалите политически сили. Но ще ви кажа, че експертите на ДЕЛА работят върху привличането на голяма европейска компания, която да работи по доизграждането на канализацията в съставните селища на общината. Компанията има ресурс и опит да поеме такъв голям проект и да предложи конкурентна цена. Също добре вървят нашите планове за създаване на колеж по туризъм в Несебър, който ще гарантира така нужните кадри в туристическия бранш и ще осигури целогодишна заетост и съживяване на града през есенно-зимния период. Вече сме намерили университет, с който да си партнираме. Друга задача, по която вече се работи, е увеличаване числеността и ефективността на общинската полиция, която да компенсира ниското полицейско присъствие и да гарантира сигурността и спокойствието на гражданите и туристите. Имаме и програма за подобряване на здравното обслужване в Несебър и околните села, за които това е от огромно значение. Както виждате, ние вече работим по реализиране на тези задачи и ако гражданите искат изброените неща да станат по-бързо, ще ни подкрепят. Каквито и да са резултатите от изборите, ние пак ще работим за реализицията на тези проекти, защото те са в полза на обществото и е важно да се осъществят, а не кой ще обере лаврите.
- Кое гарантира, че ще си изпълните обещанията? Как хората да са сигурни, че няма да останат излъгани?
- Аз съм роден тук, живея с моето семейство и имам собстен бизнес в Община Несебър. Най-голямата гаранция, че ще изпълня всички тези проекти е, че моите интереси като човек, баща и предприемач съвпадат с интересите на останалите хора в общината. За да мога да развивам успешен бизнес, за мен е важно да има хубави шосета, улици, водоснабдяване, паркове и т.н., които да привличат, а не да отблъскват гостите на селищата в общината. Важно е да обърнем внимание и на селата, които дълги години бяха пренебрегвани от досегашните управници, там вече има желание, но няма условия за развитие на екотуризъм и културен туризъм Освен това, ние сме местна партия, създадена от хора с гражданска позиция, доказали сме се в своята професия именно тук. Нямаме централа в София, която да изхранваме. Мисля, че общата нужда от промяна е най-сигурната гаранция, че нещата ще бъдат свършени добре и докрай.
- Какви лостове ще използвате, за да реализирате поетите ангажименти?
- Ще се изненадате колко малки неща могат значително да променят живота на хората от общината. Преместването на една спирка или създаването на втора в едно село преобръща ежедневието им. Бюджетът на общината надхвърля значително нуждите за тези малки проекти, но общинарите до сега са ангажирани със собственото си благоденствие и не вършат елементарни неща за гражданите. В обиколките си във всички съставни селища жителите споделиха, че за последно са виждали жив политик на миналите избори. Саденето на дръвчета и ежедневното присъствие в медиите не е най-полезното. Кметът трябва да търси и намира инвестиции, да представлява града пред националните и европейски институции. Да е готов да работи до късно над инвестиционни планове и програми и най-важното да създаде добър екип от специалисти, които да му помагат. Аз като предприемач се справям ежедневно с тези задачи. Убеден съм, че ДЕЛА ще получи достатъчно представителство в общинския съвет. Това гарантира, че моите планове ще се осъществят.


22.09.2007 15:22
Автор: Фактор

Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
5744 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Новите кметове
Активността в Бурга е 42,65%. Бургас: Николов ГЕРБ : Симеонов АТАКА = 65,1% : 34,9% НОВИЯТ КМЕТ НА БУРГАС Е ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 16.07.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      юли 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
27
01
02
03
04
05
06
07
28
08
09
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown