Хората по морето - в защита на Несебър - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
Хората по морето - в защита на Несебър

Общинар иска анулиране сделката за делфинариум в Несебър

Информацията по-долу представлява микс от статии на на тема, която вълнува хората по морето - Унищожаването на природа, история и традиции. Позволяваме си да публикуваме без промяна материалите. Подкрепяме Nessebar-news.com в желанието им да се спре безумието на тази и други подобни сделки.
МЕДИИТЕ РЕАГИРАХА - ДА ЗАПАЗИМ СТАРИЯ НЕСЕБЪР, А ВИЕ ? 
От: 08-Септември-2007 19:16;Nessebar-News.com
Редица медии от страната и региона информираха професионално и с тревога във връзка с опасността за продажбата на огромен терен в Стария Несебър и опасността той да се лиши от най-голямото си достойнство-Обект на Световното културно наследство.
На 14 септември Общинският съвет в Несебър ще обсъди предложението на общинския съветник Красимир Косев за анулиране на срамната "сделка"между община Несебър и "Феста Хординг"АД.

Обръщаме се към нашите читатели с призив да изразят своето мнение посредством Коментарите след информациите,които публикуваме по-долу :


Да се анулира решението за изграждане на делфинариум в стария Несебър иска общински съветник
07 септември 2007 | 13:01 | Агенция "Фокус"
Несебър.
Общинският съветник в Несебър Красимир Косев е внесъл предложение до местния парламент за анулиране на сделката с "Феста холдинг" АД за изграждане на делфинариум, предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". Според Косев реализирането на сделката би застрашило статута на Несебър като град – Световен паметник на културата.

Решението за изграждането на делфинариума бе взето на задседание на общинския съвет на 12.02.2004 година. Според него бъдещият делфинариум ще бъде изграден на площ от 20 декара. В края на март 2005 година тогавашния кмет на Несебър Николай Трифонов със заповед № 112 / 30.03.2005 е открил процедура по продажба на имот при условия подробно изписани в цитираната заповед.
 
"Поставените условия на участниците в конкурса, определени от кмета Н. Трифонов са предопределили фирмата, която го е спечелила – “Феста Холдинг”АД. Според условията на конкурса, върху имота следва да бъде изграден атракцион “Делфинариум”. Неведнъж през изминалите три години съм твърдял, че издадената заповед от кмета на общината противоречи на приетото наше решение, както и на категоричното становище на отговорни институции, свързани с опазването на световното културно наследство в България.
 
Както вероятно си спомняте, аз бях единствениятобщински съветник, който аргументирано се противопостави и гласува „против” това решение, се казва в докладната на Красимир Косев. Общинският съветник е изпратил и писмо до НИПК.”
 
В становището на Директора на НИПК се казва, че е „нецелесъобразно разполагането на “Делфинариум“ в предвидения за застрояване имот в старата част на Несебър, тъй като съоръженията и застройката ще бъдат в отличие от традиционния мащаб и ще доведат до уплътняване застрояването на полуострова. Копие от това тановище е изпратено и на кмета Трифонов .

"Независимо от становището на НИПК, след проведения конкурс кметът на общината, без да е изпълнена първата част от прието решение на Общински съвет (за обособяване на два самостоятелни имота), е сключил Предварителен договор за продажба на 20 дка общински терен, с условие в него да бъде изграден атракцион “Делфинариум“, въпреки че заданието за Подробен устройствен план за защитени територии на културно-историческото наследство, в каквато територия попада имотът, не е съгласувано с Националния институт за паметници на културата, което на практика означава и нарушение на процедурата на чл. 125 ал.5 от ЗУТ.

В предварителния договор за продажба задължението да се вземе такова съгласие е вменено на купувача “Фелста холдиг” АД, като е договорено, че в случай на отказ да бъде дадено такова съгласие, предмет на окончателния договор ще бъде прехвърлянето на имота, посочен по-горе в докладната записка .

Считам, че след като предварително е било известно на кмета на общината становището на НИПК, същият целенасочено в противоречие с интересите на общината е дал възможност фирмата “Фелста холдиг” АД да придобие собствеността върху общински имот, без да изпълни условията по договора за изграждане на атракциона”, пише в мотивите на докладната записка на общинския съветник Косев.

Според него кметът на Община Несебър – Н. Трифонов в противоречие на приетото от Общинският съвет решение е сключил един значително неизгоден договор - продажбата на имот - общинска собственост и по този начин е засегнал интересите на цялата община.”Продажбата” е извършена на изключително занижена за безценен терен цена по оценка, която не е утвърдена от Общинския съвет.
 
Красимир Косев предлага на съветниците да вземат решение и да задължат кмета на община Несебър да предприеме незабавни действия за разваляне на предварителния договор за покупко-продажба на недвижим имот общинска собственост, сключен с “Феста холдинг “ АД, тъй като същият противоречи значително на интересите на община Несебър, както и на „Феста холдинг”АД да не се издават строителни разрешения за терена, предмет на оспорването.
 
Катя НИКОЛОВА

Общинар иска анулиране сделката за делфинариум в Несебър
news.bg
Да бъде анулирана сделката с "Феста холдинг" за изграждане на Делфинариум в Несебър, предлага в докладна записка общинският съветник Красимир Косев.
Според него тя е крайно неизгодна и застрашава статута на стария град, който е обявен за Световен паметник на културата.
Това е един неизгоден договор - продажбата на имот - общинска собственост и по този начин се засягат интересите на цялата община. Продажбата е извършена на изключително занижена цена по оценка, която не е утвърдена от Общинския съвет, твърди Красимир Косев.
Според общинския съветник не е целесъобразно разполагането на "Делфинариум" в предвидения за застрояване имот в старата част на Несебър, тъй като съоръженията и застройката ще бъдат в отличие от традиционния мащаб и ще доведат до уплътняване застрояването на полуострова.
Красимир Косев предлага на съветниците да вземат решение и да задължат кмета на община Несебър да предприеме незабавни действия за разваляне на предварителния договор за покупко-продажба на недвижимия имот общинска собственост, сключен с "Феста холдинг ".
Решението за изграждане на Делфинариум на площ от 20 дка. е гласувано на заседание на Общинския съвет в града още през 2004 година.09.09.2007 08:57
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
6640 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 25.02.2024 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      февруари 2024      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
05
29
30
31
01
02
03
04
06
05
06
07
08
09
10
11
07
12
13
14
15
16
17
18
08
19
20
21
22
23
24
25
09
26
27
28
29
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown