На 25 юли ще бъде учредителният конгрес на партия “Бургас” - Бургас - Информация за Бургас, Новини от Бургас. Bourgas,  Burgas www.bourgas.org
 
   Начало  Начало       Екипът  Екипът       Уеб дизайн Бургас  Уеб дизайн Бургас    Bourgas.Org in English language  English           056 / 82 63 25
    Всеки ден

  Бургас новини
    Култура и изкуство
    Бизнес
    Маневра
    Крими
    Политика
    Новини от Бургас
    Арт Изложби
    Вашето мнение
  Bourgas.Org
  Онлайн магазин за спално бельо  Онлайн магазин за спално бельо
  Бургас  Бургас
  Фото-галерия  Фото-галерия
  Уеб директория  Уеб директория
  Град БУРГАС  Град БУРГАС
  Web catalogue  Web catalogue
  Малки Обяви  Малки Обяви
  Заведения  Заведения
  Театър програма  Театър програма
  Опера програма  Опера програма
  Бургас
  Обяви от Бургас  Обяви от Бургас
  Бургаските езера  Бургаските езера
  Никулден  Никулден
  Черно море  Черно море
  България числа  България числа
  Община Бургас  Община Бургас
  Област  Област
  Бургазлии  Бургазлии
  Селища  Селища
  История  История
  География  География
  Кметски екип  Кметски екип
  Култура
  Школи по изкуства  Школи по изкуства
  БургасФото.com  БургасФото.com
  Изложби в Бургас  Изложби в Бургас
  Бургас Арт  Бургас Арт
  Археология  Археология
  Арт галерии  Арт галерии
  Музиканти  Музиканти
  Музеи  Музеи
  Маневра  Маневра
  Опера Бургас  Опера Бургас
  Поети  Поети
  Проза в Бургас  Проза в Бургас
  Танцово изкуство  Танцово изкуство
  Театър  Театър
  Традиции  Традиции
  Художници  Художници
  Клубове  Клубове
  Кино  Кино
  Православен календар  Православен календар
  Бизнес
  Партии в Бургас  Партии в Бургас
  Магазини в Бургас  Магазини в Бургас
  Архиви  Архиви
  Бизнес в БУРГАС  Бизнес в БУРГАС
  Услуги в Бургас  Услуги в Бургас
  Съсловия  Съсловия
  Web design  Web design
  Фирми в Бургас  Фирми в Бургас
  Институции  Институции
  Морски бизнес  Морски бизнес
  Избори 2009  Избори 2009
  Банки, кредити  Банки, кредити
  Транспорт  Транспорт
  Кметовете  Кметовете
  Общински Съвет  Общински Съвет
  ИЗБОРИ 2007  ИЗБОРИ 2007
  Приятели
    Онлайн застраховане, застраховки имущество и медицински застраховки
    Подборка
    Хотели в България
    Любовен хороскоп
    Майсторите.com
    Банери
    GrozenGrad.com
    Стара Загора
    Обяви от Бургас
    Снимки - архивна
    В ЦЕЛТА архивна
    МУЗИКА - архивна
    Bourgas News
    Amam.bg
    Company Index
    Electron.bg
    Монтана
    Moreto.net
    Сандански
RSS емисия с последните новини

[ Форум Бургас ] [ Добави сайт ] [ Добави обява ] [ Добави хотел ] [ Добави екскурзия или круиз ] [ Добави снимка ] [ Блог ]


Новините от днес  Архив новини  Предстоящи събития  Последно от Форума
Най-четеното за това денонощие:        В новини    В справочника 
Най-четеното за последните 30 дни:    В новини    В справочника 
На 25 юли ще бъде учредителният конгрес на партия “Бургас”

Интервю с Ваклин Стойновски в предаването “На фокус” по телевизия “Канал 0”

-Г-н Стойновски, какъв път извървяхте до учредителния конгрес на 25 юли?
-Извървяхме всички процедури, които са по закон, събрахме се група съмишленици, които желаят на направят нещо повече за нашия град, учредихме едно гражданско сдружение. Група от граждани направили нещо за града си, желаещи да подобрят условията за живот на своите съграждани. И тогава решихме да сформираме формация, която може да се яви на избори. Естествено след доста разучаване разбрахме, че единственият начин да се яви някой на избори, за съжаление, е да регистрира политическа партия. Казвам “за съжаление”, защото политическите партии са малко изхабени в момента, кредитът им на доверие е доста нисък и самото споменаване на думата партия предизвиква негативизъм у хората. Но законите са такива и трябва да бъдат спазвани и ние стартирахме процедура по учредяване на политическа партия. Създадохме инициативен комитет от 141 бургазлии, гласувахме учредителна декларация, с целите на партията, задачите на партията, какви са мотивите, довели до това създаване. Вече два месеца се занимаваме с партийно строителство. Събираме се, говорим, търсим нови членове и дойде най-важният момент на 25 юли, сряда, в Операта, голямата зала ще се съберем на учредително събрание, след което се подават документите. За съжаление в Софийски градски съд. Оказа се, че партия се регистрира винаги в София. А ние сме местна партия, желаехме да се регистрираме тук, в Бургас, но това също е невъзможно. Така че след тези подготвителни моменти, които изброих, ще подадем документи в София, ще изчакаме регистрация и след това ще се явяваме на избори.
-Какви хора прегърнаха идеите на партия “Бургас”?
-На първо място хора бургазлии, вече като социални прослойки, като професии са най-различни хора. Имаме лекари, учители, директори на училища, юристи. Аз самият съм предприемач, бизнесмен. Държа да уточня, че това не е поредната бизнес партия, говоря го доста отдавна и посочвам разликата между нас и другите новосформиращи се партии, които са наистина едни бизнес формирования. Там виждате подредени до 4-5 място собственици на фирми. Няма нищо лошо в това, ако те са решили да направят нещо за града си. Аз съм доста разочарован от състава на сегашния общински съвет, където влязоха 3-4 групи като бизнес партии. Защо казвам бизнес партии? Защото виждате, че на тези избори те не се явяват със същите политически сили, т.е. Те са били регистрирани с целта само да се явят на политически избори, да черпят ресурси от Общински съвет – град Бургас. Нещо, на което бургазлии бяха свидетели. Ако вървите из града ще видите доста кооперации, построени от тези бизнесмени, общински съветници. При нас не е такова формированието. Хората са от различни социални прослойки на обществото. Но хора, които тези 18 години са работили тук, в Бургас. Имаме и двама общински съветници, но това са хора, които не са замесени в никакви такива съмнителни сделки или разпореждане с общинско имущество, хора, които са отстоявали интересите на града. Така че хора при нас има разнообразни, това е едно наистина гражданско сдружение от бургазлии, желаещи да направят нещо за града си.
-Кога ще чуят зрителите вашия проект и визията ви за управлението на Бургас?
-Често съм имал възможност да споделям цялостната си визия за развитието на града. Сега няма да имаме време отново да го чуем. Но като цяло бургазлии трябва да имат възможност да работят, Бургас трябва да бъде екологически чист, училищата трябва да дават добро образование на нашите деца, по улиците трябва да се чувстваме сигурни, улиците трябва да са чисти и от мен никога няма да чуете израза: “Общината, Общински съвет трябва да създава условия за бизнес”. Аз смятам, че Общината и Общинският съвет трябва да създават условия за достоен живот на гражданите. Когато гражданите са щастливи, доволни от живота в този град, ще дойдат и повече хора да живеят в нашия град, по-малко хора ще си тръгват от град Бургас и тогава бизнесът, той е надстройка, ще намери своето място в града. Видях прекалено много хора, които под лозунга “Общината да помогне на бизнеса” подпомогнаха собствения си бизнес. Това е, което търсеха да направят. Така че в цялостната наша програма ще можете да чуете след 25. В деня на конгреса ще бъде представена и нашата платформа, ще бъдат представени програмни документи, като първият програмен документ – декларация, е вече публикуван във вестниците. В понеделник ще направим пресконференция относно учредяването в сряда.
-Има ли ежедневен интерес от хора да се записват, да търсят вашия офис, да търсят идеите на партията?
Доста голям интерес има от хора, записващи се в партията. По 20-30 човека на ден посещават централата ни, която се намира на ул. “Христо Ботев” 13, в сградата на стария хлебозавод.
И тук е мястото да благодаря на управата на хлебозавода, че разреши да ползваме единия от етажите, въпреки че моята фирма “Онтайм” не е влязла още във владение на сградата.
-Всъщност нали вие я закупихте сградата?
-Да, една от моите фирми закупи сградата и вследствие на това имам намерението там да бъде централата на партията в момента. Но ако вие помните, ние сме превели суми по търга преди да завърши процедурата и в момента се възползваме от правото си остатъка от плащането – около една четвърт още не са преведени на хлебозавода, и затова ние не сме влезли във владение. Но въпреки това с добрата воля на ръководството на хлебозавода част от помещенията са ни дадени, образно казано, под наем, временно, за да ги ползваме до изборите.
-Казахте, че средно 20-30 души преминават през централата ви. Има ли някакви специални изисквания, някакви предпазни клаузи, неща, които могат да попречат за членуването на даден бургазлия или бургазлийка в партия “Бургас”?
-Доста е интересно законовото изискване по учредяването на една партия да не членуват в момента в друга формация. Което обаче ще се случи на самия учредителен конгрес, когато приемем нашия устав, в който сме заложили възможност за двойно членство. Всъщност ние желаем да привлечем всички граждани на град Бургас, които желаят да работят за града и ние не се вълнуваме от техните реални политически пристрастия. Знаете ли, спорът БСП – СДС - ГЕРБ се превърна като спор ЦСКА – Левски. Ако питате някой от тях защо е точно в тази партия, той няма да може да ви отговори, няма да може да каже, че тази партия е направила нещо за Бургас, а ще каже, че така с годините е свикнал с тях. Аз тези хора не искам да ги отблъсквам, нашата формация не иска да ги отблъсква. Ако те имат желание да работят за Бургас, нека заповядат. Двойното членство ще бъде разрешено, това ще стане чак след конгреса. До конгреса събираме подписи – това са декларации за индивидуално членство, където човек се подписва, че в момента не членува в друга партия. Членски внос имаме символичен, 1 лв. На година, като имаме изрично условие, че ако човек подаде молба да бъде освободен от членски внос, ще бъде освободен. Така че не се събираме, за да събираме пари от хората, не е това целта. Нека кажем, че партия “Бургас” е един клуб на единомишленици.
-Г-н Стойновски, вие сте известен с вашата разностранна благотворителна дейност, ще продължи ли тя и сега, и в месеците напред след изборната кампания?
-Това е интересен въпрос, благодаря ви, че го задавате. Аз работя вече 18 години в град Бургас. Освен че съм работил с полезни за кръга хора около мен, ние сме печеливши организации, също така винаги съм се стремил общественото благо да е защитено. Знаете, правил съм безплатни паркинги и много други инициативи, но плюс това съм правил и дарения. Да, това е така, често правим дарения. Някой път дори не ги обявяваме. Обаче два месеца сме спрели дарителската дейност съвсем съзнателно. Не искаме да бъде тълкувано, че едва ли не сега отиваме на избори и ни трябва евтина популярност и разпознаваемост. Така че сега даренията са спрени или ако правим такива, не се обявяват. Така че до изборите не очаквайте акции от типа благотворителност, дарения, концерти, в които са влагани благородни инициативи. Да, ще има и мероприятия, които целят да повишат нашата разпознаваемост, защото на избори се ходи така, но с даренията до изборите до тук.
-Имате ли вече визия за подкрепа на евентуален кандидат за кмет на община Бургас?
-За момента съм видял, че има само от една партия издигнат кмет, това е от ГЕРБ. Чакаме да видим абсолютно всички проекти, и чакаме да видим не само личности, които издигат, но и да прочета и разбера тяхните платформи за управлението на нашия град. След като видим всички останали, партия “Бургас” или ще подкрепи някой или ако прецени може да издигне собствена кандидатура. Като цяло винаги съм смятал, че ако ще подкрепяме някой бихме желали да е човек, подкрепен от максимален кръг парламентарно представени политически сили. За да може това да е човек, който успява да работи с централната изпълнителна власт. В момента не мога да ви отговоря на въпроса кой кмет ще подкрепи партия “Бургас” . Мога само да кажа, че ако не харесаме един от кандидати и техните платформи имаме възможност да издигнем собствен кандидат за кмет на община Бургас.
-Благодаря на г-н Стойновски за това участие, желая ви успех, успешно учредяване на партия “Бургас” на 25 юли.


23.07.2007 09:56
Ключови думи:
Bookmark and Share Subscribe
4850 0 Добави коментар
   Няма коментари към тази новина

Новини с подобна тематика
Кметът пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод
Кметът  пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод Екип  на националната „  СКАЙ” тв с ...
текст на новината
Село Извор ще спечели, ако се присъедини към общината ни, смята бургаският кмет
Село Извор няма какво да губи, ако се присъедини към Бургас, напротив може да спечели, каза кметът на община ...
текст на новината
Кенов начело на областния щаб на НДСВ
Зам. областният управител Стефан Кенов ще оглави предизборния щаб на НДСВ в Бургас. Кандидатурата му бе ...
текст на новината
На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди”, която бе купена от Белгия, ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас.
На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди” ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас. Тя беше ...
текст на новината
Румен Ангелов представя днес "Ордена на костенурката"
Бургаският депутат Румен Ангелов ще представи днес на пресконференция от 11.00 часа в "Капитанската зала" на ...
текст на новината
Кметът подкрепен от БСП, но без собствена листа
Общинските съветници, народните представители и председателя на общинския съвет от квотата на БСП да могат ...
текст на новината
Зартов подкрепя Йоан за кмет
Бургаският бизнесмен Ивайло Зартов официално обяви, че застава зад Йоан Костадинов в битката за кмет ...
текст на новината
Партия “Бургас” иска градът ни да е морската столица на България
855 души присъстваха на Учредителното събрание на партия “Бургас” в Театъра за драма, опера и балет в Бургас. ...
текст на новината
Румен Ангелов, един от кандидатите за кмет на Бургас: "Десет месеца уседналост са сериозен успех за демокрацията"
Блицинтервю на Красимира ЖЕЛЯЗКОВА с бургаския депутат от ПГ на БНС Румен АНГЕЛОВ - Г-н Ангелов, вчера ...
текст на новината
Пак БСП срещу БСП
Румен Овчаров дойде, за да подскаже, че Йоан може и да не е кандидатът на столетницата, появи се алтернативата ...
текст на новината
Йордан Цонев: Не обичам двуличници като Костов
Не хората на БСП, а приближените на премиера направиха в очите на бургазлии лидерите на СДС търгаши и ...
текст на новината
1 |

 Бързо Търсене

Bourgas.org Новини
В сайта
    Днес е 01.10.2023 часа
    
  Категории новини
 
·  Новини от Царево

·  Новини от София

·  Новини от Варна

·  Новини от Пловдив

·  НДСВ

·  ДСБ, Синя Коалиция

·  Лидер, Новото време

·  АТАКА

·  Зелените

·  ГЕРБ

·  БСП

·  ПР Публикации

·  ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

·  Община Бургас

·  РЕФЕРЕНДУМ 2008

·  Вестник КОМПАС

·  Черноморски Фар

·  Преглед на печата

·  Вашето мнение

·  Вестник ФАКТОР

·  Архитектура

·  Новини от Бургас

·  Дезинформация

·  Новини от Созопол

·  Новини от Несебър

·  Новини от Поморие

·  Новини от България

·  Новини от света

·  В ЦЕЛТА, с Марко Бонев

·  Мисъли, с Петър генчев

·  Култура и изкуство

·  Традиции и обичаи

·  Арт Изложби

·  Институции

·  Бизнес

·  Туризъм

·  Недвижими имоти

·  Политика

·  Екология, Здравеопазване

·  Образование

·  Хора

·  Технологии

·  Наука

·  Спорт

·  Работа

·  Крими

·  Православен календар

·  Сноби

·  Bourgas.Org Представя

·  Маневра

·  Избори

  Услуги в Интернет
 
  ·  намерих точка ком

  ·  Държавен вестник

  ·  Електронен портал за административни услуги

  ·  Окръжен съд

  ·  Летище Бургас

  ·  Порт Бургас

  ·  E-mail to SMS

  ·  ВИК Бургас

  ·  Bourgas.Net

  Архив новини

«      октомври 2023      »   
По
Вт
Ср
Че
Пе
Съ
Не
39
25
26
27
28
29
30
01
40
02
03
04
05
06
07
08
41
09
10
11
12
13
14
15
42
16
17
18
19
20
21
22
43
23
24
25
26
27
28
29
44
30
31
1
2
3
4
5


  Анкета
Къде пазарувам най-често
в кварталния супермаркет
във фирмените магазинчета наоколо
в БИЛЛА
в МЕТРО
в PLUS
в супермаркет ЕВРОПА
където падне

Виж резултатите

bourgas@abv.bg
office@bourgas.org
development@bourgas.org
Bourgas.org Team
Phones:
+359 888 305968
+359 888 856618
Office:
+359 56 845239
ICQ #: 70055985
Skype Me™!


Абонамент
Име:

E-mail:


Твоите безплатни обяви
Фирми каталог

      1998-2008 Copyright Bourgas.Org     Права и собственост     Реклама в Bourgas.org     Контакти     Бургас     Варна     Уеб дизайн Бургас

curved-stepdown